Digidexo.com

Hva skal jeg gjøre med en forstørret skjoldbrusk

En forstørret skjoldbruskkjertel er også kjent som en struma. En struma er ikke ondartet, og er ikke en reaksjon på en økt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen (endocrineweb.com), som andre manglene er. Struma er en synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og hvis den ikke behandles, vil fortsette å vokse, uavhengig av om man lider av noen symptomer eller ikke. De er ubehagelig, men er mulig å behandle når oppdages tidlig.

Fakta

Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen og er en del av det endokrine systemet. Den skjoldbrusk fungerer som et hormon produsenten. Noen ganger skjoldbruskkjertelen kan produsere for mange hormoner (også kjent som hypertyreose) eller ikke nok (hypotyreose), forårsaker helseproblemer. Dessuten kan utvikle seg til en skjoldbrusk struma, hvis det er en mangel på jod i dietten, eller hvis det er økt tyroid-stimulerende hormoner (TSH) blir produsert i reaksjonen til defekte hormon-syntese. De som lider av hypotyreose kan oppdage under en ultralyd at deres skjoldbruskkjertelen er litt forstørret, på grunn av hevelse. Imidlertid er en faktisk synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen kjent som en struma og er ikke relatert til hypotyreose. Struma er vanlig i land der fattige dietter eksisterer med lite jod. Men dette er ikke en vanlig årsak i USA, som amerikanerne forbruker høye doser av jod, primært i pakket mat (endocrineweb.com).

En struma tar flere år å utvikle, så en person kan ha en for en stund uten å vite det (endocrineweb.com). Færre enn 10 prosent av amerikanerne som gjennomgår en skjoldbrusk biopsi vil oppdage at de har kreft. Struma er mer en plage enn de er en livstruende problem (Thyroid-Info).

Reseptbelagte legemidler

Den måten å forhindre struma er å være sikker på at det er nok jod i kostholdet. En endokrinolog vil foreskrive thyroid hormon piller til de som har små struma. Denne metoden vil stoppe struma fra å få noen større, men vil ikke krympe det ned (Thyroid-Info).

Urter

Grønn te er en urt som fungerer som en antioksidant i kroppen og kan redusere betennelse, ja, en forstørret skjoldbruskkjertel (UMMC). Bladene kan inntas i en te, eller for dem som misliker smaken, kan urten tas i kapselform funnet på en vitamin butikken.

Bladderwrack, en type tang, er en annen urt som kan bidra til å bremse veksten av struma. Imidlertid bør denne urten bare tas under oppsyn av en lege, som feil dosering kan resultere i enten hypotyreose eller hypertyreose (UMMC).

Mat valg

Ifølge University of Maryland Medical Center, er det visse matvarer som ikke reagerer godt med personer som har en skjoldbrusk tilstand og kan gjøre skjoldbrusk blusse opp, eller forstørre. Slike matvarer inneholder soya, melkeprodukter, peanøtter, pinjekjerner, brokkoli, blomkål og de med konserveringsmidler. Foods å hamstre er tang, hele korn, paprika, blåbær, tomater og squash.

Kirurgi

Når en struma når en astronomisk størrelse, er den beste metoden for å kirurgisk fjerne den (Thyroid-Info). Dette er vanligvis en siste utvei, som forstørrede thyroids vokser så sakte at de kan bli fanget og behandles tidlig. Men hvis skjoldbruskkjertelen blir fjernet kirurgisk, vil pasienten bli plassert på resept hormon erstatning medisiner for resten av hennes liv.