Digidexo.com

Vasektomi Langsiktige bivirkninger

En vasektomi er en relativt enkel, lav-risiko kirurgisk inngrep som hindrer menn fra å være i stand til far noen barn. En vasektomi innebærer å kutte eller blokkere rørene som frakter sæd inn en manns sæd, og dermed hindre sæden blir ejakulert. En vasektomi er generelt ansett permanent; imidlertid kan reverse utføres.
I sjeldne tilfeller oppstå komplikasjoner etter en vasektomi og noen ganger langsiktige bivirkninger vil være til stede.

Smerte

I de fleste tilfeller er smerten forbundet med en vasektomi tilstede i en kort tidsperiode og kan behandles med anti-inflammatoriske medikamenter. I noen få tilfeller kan smertene være alvorlig og vedvarende, og kan kreve injeksjoner for å lindre smerte eller et kirurgisk korreksjon.

Hematomer

Hematomer, som er hevelser fylt med blod, er også sjeldne og mange ganger korrigere seg selv. Men hvis noen tilfeller kirurgi kan være nødvendig å tømme hematom.

Granulomer

Den lekkasje av spermier fra de kappede rør kan føre granulomer å oppstå. En granulom er en masse av betent granulasjonsvev. Oftest denne tilstanden forbedrer på egen hånd, men i sjeldne tilfeller kirurgi kan være nødvendig for å behandle problemet.

Seksuell dysfunksjon

Tap av seksuell lyst eller erektil dysfunksjon noen ganger oppstå etter en vasektomi; Imidlertid er det ingen fysisk grunn til at dette skal være tilfelle. Dermed kan problemet være emosjonell heller enn en direkte effekt av prosedyren.

Store komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne. Advarsel tegn på en slik komplikasjon er høy feber (over 100 grader F), ekstrem smerte, overdreven hevelse og blod eller puss som kommer fra snittet nettstedet. Hvis en mann opplever noen eller hele denne symptomer, bør han kontakte sin lege umiddelbart.