Digidexo.com

Årsaker til fibrocystic bryst sykdom

Fibrocystic bryst sykdom er en tilstand som kan skyldes faktorer som en kvinnes livsstil eller en hormonell ubalanse. Sykdommen forårsaker klumper i brystene, og mens det ikke er farlig eller livstruende, er det fortsatt svært smertefullt og svært ubehagelig for kvinnen opplever symptomene.

Identifikasjon

Fibrocystic bryst sykdom er en ikke-cancerous tilstand som er preget av klumper som finnes i brystene. Disse klumper er i stand til å bevege seg fritt i mykt vev av brystene, og de forårsaker ømhet, smerte og, noen ganger, utslipp fra brystvorten. Følsomheten for smerte og ubehag øker under menstruasjon. Dette er en svært vanlig tilstand som rammer ca 1/3 av den kvinnelige befolkningen i USA. Det er først og fremst funnet hos kvinner i fertil år, og det øker ikke sjansene for å pådra brystkreft.

Effekter

En kvinne som er pre-menopausal opplever svingninger i hormonene østrogen og progesteron under menstruasjon, og brystene vil utvide med økningen i hormonproduksjon. Når menstruasjonen slutter, går hormon nivået tilbake til normalt og brystene kontrakt. Over tid kan dette utvidelse og sammentrekning av brystvevet føre til at melkekjertlene i brystene å hovne opp og holde vann. Dette er en av årsakene til fibrocystic brystsykdom.

Typer

I noen tilfeller fibrocystic bryst sykdom kan være forårsaket av en diett som er for rik på salt, mettet fett eller en overdrevent inntak av koffein. Alle disse forårsake retensjon av vann i kroppen, og dette kan arbeide sammen med den hormonelle endringer under menstruasjon for å forårsake væskeansamlinger i brystene og resultere i fibrocystic brystsykdom.

Betraktninger

Det er hormoner bortsett fra østrogen og progesteron som kan bidra til utbruddet av fibrocystic bryst sykdom. Under menstruasjonen, er brystene påvirket av hormoner som insulin og thyreoideahormoner, som stimulerer blodårene og føre til at brystene til å hovne opp. Denne prosessen er likt det som skjer i livmoren. Imidlertid er livmoren i stand til å spyle de døde cellene når menstruasjonen er over. Brystene er avhengige av enzymer for å bryte ned og eliminere overflødig cellemateriale, og hvis disse enzymene ikke klarer å holde tritt med produksjonen av overflødig celler hver måned, deretter arrvev vil resultere, og fibrocystic bryst sykdom kan utvikle seg.

Potensiell

I noen tilfeller er det funnet at innføring av syntetisk østrogen inn i kvinnens systemet gjennom orale prevensjonsmidler eller andre midler, øker risikoen for å utvikle fibrocystic brystsykdom.