Digidexo.com

Symptomer på binyrene sykdommer

Binyrene er to triangulære organer plassert på den øverste del av hver nyre. Omtrent 1 cm høy og 3 inches lange, utskiller de en rekke hormoner som påvirker kjemiske reaksjoner i kroppen, slik som adrenalin og kortisol. Men når en sykdom hindrer kjertlene fungerer som den skal, kan forstyrrelser føre til en ubalansert hormonelle system og helsemessige komplikasjoner relatert til hormon utskeielser eller mangler.

Binyrene Cancer

Ifølge American Urological Association Foundation, kreft utvikler seg svært sjelden på binyrene; rapporter anslår bare ett eller to tilfeller oppstår for hver million individer. Når kreftsvulster gjør påvirker kjertler, de vanligvis forårsake overdreven produksjon av visse hormoner, og de følgende symptomer reflektere den bestemte hormon aktuelle. For eksempel, hvis en svulst forårsaker binyrene til å skape for mye kortisol, kan tilhørende symptomer inkluderer mye hår på kroppen og økende vekt.

Medfødt binyrebarkhyperplasi

Medfødt adrenal hyperplasi, en arvelig tilstand forårsaket av en problematisk genet, fører til utilstrekkelig produksjon av hormonet kalles kortisol, muligens mangel sekresjon av aldosteron og overabundant etableringen av androgen. Symptomene i milde tilfeller kan inkludere akne, tidlig pubertet, overdreven ansiktshår, vanskeligheter med å bli gravid for kvinner, uregelmessig menstruasjon og kortere høyde i forhold til foreldrene. Symptomer på alvorlige tilfeller inkluderer milde symptomer, i tillegg til unormal ytre genitalia som krever kirurgi for jenter, dehydrering, lavt blodtrykk og blodsukker, mannlig infertilitet, ikke-kreftsvulster på menn 'testikler og salt mangel.

Cushings syndrom

Overdreven kortisol produksjon, så vel som forlenget bruk av steroider, kan resultere i Cushings syndrom, en lidelse som primært påvirker mennesker i alderen 20 til 50. Symptomene inkluderer unormal menstruasjon, samlinger av fett mellom skuldrene, diabetes, skytende kroppshår, og en full rundt ansikt, høyt blodtrykk (hypertensjon), fedme, seksuell dysfunksjon og svakhet.

Hyperaldosteronisme

Når binyrene produserer for mye av hormonet aldosteron som regulerer blodstrømmen nivå av kalium og natrium, kan resultere hypertensjon. Denne svært sjeldne sykdommen kalles hyperaldosteronisme, og det rammer kvinner mellom 30 og 50 oftest. Hyperaldosteronisme kan ta to former: en ikke-kreftsvulst påvirker en binyre eller unormal vekst kalles hyperplasia påvirker begge. Relaterte symptomer kan omfatte mild hypertensjon, samt forstoppelse, overdreven tørste og vannlating og hodepine, selv om mange mennesker utvikler ingen symptomer i det hele tatt.

Feokromocytom

Pheochromocytoma refererer til en svært uvanlig type tumor på den indre delen av binyrene kalt medulla. Det påvirker bare 800 mennesker hvert år i USA, og det fører til at binyrene til å skape overskudd av adrenalin og noradrenalin, to hormoner som deretter fører til hypertensjon. Symptomer kan omfatte brystsmerter eller hjertebank, overflødig svetting, tretthet, hodepine, kvalme og vekttap.