Digidexo.com

Forholdsregler Tatt Etter et bitt fra en rotte

Forholdsregler Tatt Etter et bitt fra en rotte


Ville rotter ikke bære pesten, og det har aldri vært en sak i USA av et menneske entreprenør rabies fra en rotte bite. Rotter gjør imidlertid bære andre sykdommer og parasitter. Det er viktig at du stopper blødningen, rengjør rotte bite grundig, bruke aktuelle antibiotika krem ​​på såret og gå til enten lege eller legevakt så snart som mulig.

Stoppe blødningen

Har offeret ligge ned og, hvis mulig, heve den delen av kroppen som er blødning. Legg et brettet håndkle over bite såret og bruke uavbrutt press på den i 15 minutter. Ikke løft håndkleet etter noen minutter for å se om blødningen har stoppet, selv om du tror den har. Også, hvis håndkleet blir mettet med blod, ikke fjerne den. Plasser en annen håndkle på toppen av det og holde settes under trykk. Hvis blødningen ikke stopper, ikke gjelder en tourniquet, fortsette å bruke direkte press og søke øyeblikkelig hjelp.

Rense såret

Etter blødningen stopper, rense såret ved å skylle den med rennende vann og såpe. Ikke bruk hydrogenperoksid, jod eller rubbing alkohol, da disse kan forårsake skade i såret, men du kan bearbeid dem rundt utsiden av såret for å gjøre det sterilt. Påfør antibiotisk salve inne i såret. Ikke vent fordi antibiotisk salve ikke kan trenge en skorpe. Fordi sår med lufttette bandasjer er mer sannsynlig å bli smittet, dekke såret med en løs bandasje.

Oppsøk lege

Kontakt din fastlege eller presentere deg selv til legevakten på et sykehus. De vil inspisere såret og sjekke stivkrampe-vaksine historie. Masker kan administreres, avhengig av alvorligheten av såret. Såret vil bli re-behandles med aktuelle antibiotika og re-bandasjert. Oral antibiotika kan også være foreskrevet for å avverge eventuelle infeksjoner. Du vil bli bedt om å se etter rødhet rundt sårstedet og / eller en purulent utflod emitting fra såret. Hver av disse er en indikasjon på infeksjon og krever et annet antibiotikum.

Mulige Sykdommer

Rotter bære parasitter og mikroorganismer, inkludert virus og bakterier. Den største bekymringen er med rottebitt feber som kan overføres til et menneske fra en rotte bite. Denne bakterien forårsaker muskelsmerter, frysninger, feber og hodepine. De spesielle bakterier assosiert med rottebittfeber (streptobacillus moniliformis) kan gjøre veien til hjertet og føre til alvorlige komplikasjoner. Rottebittfeber blir behandlet med penicillin og andre antibiotika.

Domestiserte Rats

Et bitt fra en domestisert rotte bør behandles som et bitt fra en rotte i naturen. Du aner ikke hva sykdommer rotta kontrahert før det ble kjæledyret ditt. Hvis du blir bitt av en domestisert rotte, stoppe blødningen, skylle såret, bruke antibiotika salve og løst bandasje. Når såret er behandlet, ring din lege.