Digidexo.com

Øret Crystals & Svimmelhet

Øret Crystals & Svimmelhet


Øret krystaller, eller otoconia, er små kalsiumkarbonatkrystaller som bor i utricle, en del av det indre øret, sier Dr. Michael Teixido, assisterende professor ved Thomas Jefferson University. Otoconia og utricle opprettholde balansen. Hvis utricle er kompromittert, kan otoconia løsne og falle i halvsirkelformet kanalen, en annen del av det indre øret. Resultatet er svimmelhet og vertigo.

BPPV

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er forårsaket av otoconia løsner fra utricle inn i halvsirkelformet kanalen, sier Dr. Teixido. Med BPPV, beveger hodet i visse stillinger fører til et anfall av svimmelhet som varer fem til 15 sekunder.
Vertigo er preget av følelsen av at du, dine omgivelser eller begge er spinning, sier Merck Manual. Vertigo er også ledsaget av nystagmus, en rask krampetrekninger øyebevegelser; kvalme; og ubalanse.

Årsaker

Forskyves otoconia normalt absorbert av "mørke celler" rundt utricle, sier Dr. Teixido. Hvis for mange otoconia komme ut av stilling, kan de falle i halvsirkelformet kanalen, sender unøyaktige signaler om hodeposisjon til hjernen.
Mer otoconia løsne fra utricle som følge av aldring, skader, virus, migrene eller tung trening.

Diagnose

En lege kan diagnostisere BPPV med Dix-Hallpike test, sier Dr. Teixido. Fra sittende stilling, snur pasienten hodet 45 grader til den ene siden, og med legens hjelp, legger seg flat. Dette gjentas på den andre siden. Legen klokker hver gang for nystagmus. Vanligvis ene side induserer mer intens vertigo enn den andre.

Behandling

BPPV går som regel bort uten behandling innen seks måneder. Men unngå de stillingene som forårsaker vertigo vil forlenge restitusjonsperioden. Reisesyke medisiner bare maskere symptomene.
Kontor behandlinger utføres av helsepersonell og at-home øvelser har vist seg å være effektiv i behandling av BPPV. Kirurgi bør kun vurderes dersom alle andre behandlinger har mislyktes.

Kontor Treatment

En lege kan utføre to typer behandling, sier Dr. Timothy Hain, professor i nevrologi, Øre og fysioterapi / bevegelsesvitenskap ved Northwestern University Medical School.
Den Semont manøver innebærer hurtig flytting av pasienten fra en side til den andre. Selv om dette er 90 prosent effektiv etter fire økter, er Semont manøveren ikke favorisert i USA på grunn av sine raske bevegelser.
Den Epley manøver, eller canalith reposisjonering prosedyre, innebærer å flytte pasientens hode inn i fire posisjoner og å holde posisjonen i ca 30 sekunder. Tilbakefallsraten av BPPV er om lag 30 prosent. En andre behandling kan være nødvendig.
Disse manøvrene bør gjøres på en riktig innstilling av en utdannet helsepersonell som kan håndtere pasientens mulig ubalanse på grunn av svimmelhet, samt gi instrukser etter behandling.

Hjem Behandling

Brandt-Daroff øvelser er et hjem behandling som er 95 prosent effektiv, sier Dr. Hain. De må imidlertid gjøres hver dag, tre ganger om dagen, i opptil to uker, som kan være ubehagelig som posisjonene i øvelsen ofte fremkalle korte anfall av svimmelhet.
Spør din lege hvis Brandt-Daroff øvelser er riktig for deg.