Digidexo.com

Hvorfor Har du en ultralyd for Spleen?

Hvorfor Har du en ultralyd for Spleen?


Milten er plassert på venstre side av abdomen over magen og under ribbene. Det er omtrent på størrelse med en voksen knyttneve og veier ca 200 gram i en frisk voksen. En lege kan bestille en ultralyd av milten hvis han mistenker et problem. Noen ganger kan en milten fjernes kirurgisk. Legemet kan fungere uten milt, selv om immunsystemet vil bli svekket.

Funksjon

Milten har to funksjoner: å filtrere blodet ved å fjerne unormale celler og å produsere sykdomsbekjempende lymfocytter og antistoffer for immunforsvaret.

Utseende

Milten er rød masse omgitt av en tøff kapsel. Den røde delen består av blodkar og bindevev. Hvite massen er under den røde; dette området inneholder lymfevev.

Problemer som krever Ultralyd

En lege kan bestille en ultralyd hvis han mistenker splenomegali, et tilbehør milt eller miltskader.

Splenomegali

Splenomegali er et forstørret milt forårsaket av hemolytisk anemi, leverkreft, leverinfeksjon eller sykdom. Ultralyd kan ikke fastslå årsaken, men det kan bekrefte om milten er forstørret.

Tilbehørs Spleen

Et tilbehør milt er en vanlig medfødt variant som er lett identifiseres ved hjelp av ultralyd. Det er en ekstra milten.

Milt Injury

Skade til milten, kan identifiseres ved ultralyd, men det kan ikke være den valgte test. En computertomografi (CT) scan kan utføres for å detektere skade. Imidlertid er ultralyd ofte brukt for å overvåke fremgangen helbredelse.