Digidexo.com

Den beste behandling for Scars

Etter at kroppen har pådratt seg en skade, er det vanlig at det å helbrede med synlige og ikke-synlige arr. Flere faktorer som størrelse og dybde på såret, samt din alder, vil avgjøre om arret trenger minimal eller en stor mengde behandling. Du har en mengde alternativer når det gjelder behandling av arr, og hver avhenger av om du behandler mindre eller større arrdannelse.

Mindre arr behandlinger

En mindre arr er vanligvis et lite kutt eller brennes på overflaten av huden din. Moisturizing såret før og etter arrdannelse er vanligvis den mest effektive måten for healing og minimere arret synlighet. Mederma er lege og apotek nummer-en-anbefalt behandling for arr. Mederma vil gjøre arret mykere, glattere og redusere misfarging i huden forårsaket av arrdannelse. Lavendel, aloe vera og vitamin E er oljer som finnes i naturen som har helbredende egenskaper. De vil lindre huden dersom det er irritert, og oljen mykner huden og arrvev under overflaten. Med det, vil arrdannelse løsne opp, fade i farge, og blir mindre synlige på overflaten.

Hjelper immunforsvaret gjør jobben sin i å beskytte kroppen din er en annen behandling for arr. Ta vitamin C og vitamin E tilskudd på en daglig basis vil tillate kroppen å produsere naturlig sunn hud regelmessig. Hvis arrdannelse forekommer, er det en bedre sjanse for at huden vil allerede begynne å helbrede seg selv, og arrene vil ikke være så stramt under overflaten eller som synlig over. Sink og betakaroten hjelp øke immunsystem også.

Masserer området er en god måte å løsne opp noen spente muskler eller leddbånd, noe som vil slappe av arrvev og redusere sin synlighet.

Store arr behandlinger

Hvis du har holdt ut tyngre arrdannelse i et område hvor det kan sees ofte, kan det være lurt å se nærmere på en profesjonell behandling. Det finnes reseptbelagte kremer og salver som synlig reduserer arrdannelse forårsaket av en rekke hendelser. Tretinoin, som finnes i Retin-A og Renova krem, kan være foreskrevet av legen din. Hvis arret ditt forårsaker kløe, svie eller rødhet, kan du spørre en lege om deres mening på en god antihistamin krem ​​eller en med kortikosteroider å oppveie kløe.

Bortsett fra aktuell kremer og salver, kan det hende du trenger å ha et kirurgisk inngrep gjort hvis arrvev er dypere under huden. En hud pode, der kirurgen fjerner hud fra en annen del av kroppen din, og plasserer det på arret området, er for det meste brukt til brannofre å rette utseendet på huden. Dermabrasion er også et annet alternativ. Det fjerner de øverste lagene av huden, noe som kan fysisk fjerne noen av arrvev og redusere sitt utseende.

Hvis man har arr som er hevet over hudens overflate, kan steroid injeksjoner slik som triamcinolon bli brukt for å redusere størrelsen og hevelse.

Andre tips

Ikke klø eller gni arret. Det kan føre til at det å bli større, stramme arrvev, og mer synlig. Dessuten vil soleksponering mørkere fargen av arr som i sin tur gjør den mer synlig.

Det er godt å vite at mange arr blekne over tid, og venter opptil et år før du tar store arr behandlinger kan føre til mindre drastisk behandling.