Digidexo.com

Unilateral brystsmerter

Unilateral brystsmerter


Smerter som oppstår i brystet kan føre til angst og bekymring. Engstelse over muligheten for et betydelig medisinsk problem, som kreft, kan bli bedt om å søke medisinsk hjelp og eventuelt gjennomgå testing for å identifisere kilden til smerten.

Når skal man oppsøke lege

De med smerter som vedvarer eller forverres betydelig i løpet av flere uker bør se en lege. Imidlertid kan berørte enkeltpersoner trøste det, ifølge Mayo Clinic, er bare et tegn på brystkreft i 6:58 prosent av tilfellene smerte.

Noncyclic brystsmerter

Unilateral brystsmerter er vanligvis ikke-syklisk. Verkende eller brennende smerte er ikke ofte forbundet med en menstruasjonssyklus, og forekommer vanligvis hos kvinner som er i alderen 40 til 50 år.

Syklisk Breast Pain

Syklisk brystsmerter korresponderer med kvinnens menstruasjonssyklus, og ble den mest smertefulle ca to uker før starten av perioden, og deretter spredendedesign. Syklisk brystsmerter påvirker begge brystene og er vanligvis beskrevet som en kjedelig, verkende følelse som tilsvarer direkte til hevelse i brystene før starten av perioden.

Forebygging / løsning

Både syklisk og noncyclic brystsmerter vanligvis svarer godt til ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID). Alvorlig, lokalisert smerte kan behandles med lokalbedøvelse eller steroid injeksjon, mens diffuse, bilateral smerte kan forbedre ved å bære en støttende bh, unngå koffein, og ta nattlysolje kosttilskudd.

Andre årsaker

Unilateral brystsmerter kan også stamme fra et bryst infeksjon (mastitt), traumer, bryst cyster, godartede svulster, fibromyalgi, eller muligens brystkreft.