Digidexo.com

Hvordan Test for Graves 'sykdom

Hvordan Test for Graves 'sykdom


Den eneste måten å virkelig vite om du har Graves 'sykdom er å gå til legen din og la ham teste skjoldbruskkjertelen, på jakt etter eventuelle mistenkte forhold. Du vil først gjennomgå en enkel blodprøve for å se nivået av thyroid-stimulerende hormon (TSH) og tyroksin i kroppen din.

Bruksanvisning

Få Testet for Graves 'sykdom

•  Gå til legen din hvis du har noen symptomer på Graves 'sykdom, spesielt utstående øyne eller klumpete, rødlig hud på leggene.

Ha en blodprøve. Legen din vil teste dine skjoldbrusk nivåer. Du kan også gjennomgå et batteri av tester laget utelukke andre medisinske tilstander.

Tenk å ha en radioaktiv jod-opptak test for å bekrefte Graves 'sykdom. Du vil bli gitt en liten mengde radioaktivt jod, som senere vil bli målt i skjoldbruskkjertelen. Et høyt opptak av radioaktivt jod indikerer Graves 'sykdom, mens lave uptake forekommer i andre hypertyreose betingelser.

Forvent din lege for å teste din tyreoglobulin (Tg) nivåer. Forhøyet Tg oppstår hos pasienter med Graves 'sykdom. Dine Tg-nivåene kan også indikere skjoldbruskkjertelkreft, som alltid er mistenkt med noen skjoldbrusk problem.

Følg opp med testing hver 2 til 3 måneder etter diagnose. Andre blodprøver vil avgjøre hvor godt behandlingen går.

Se etter fysiske tegn på Graves 'sykdom

Vet at før legen din kjører noen tester, vil han utføre en grundig fysisk eksamen.

Innse at mange øyeproblemer kan oppstå. I Graves 'sykdom øyesykdom (infiltrerende Thyroid oftalmopati), antistoffer angripe vev bak øyet og musklene. Med denne tilstanden, vil det etter hvert være synlig hevelse, med en utvekst i øyet og et dementi av øyelokkene.

Innse at Graves 'sykdom fører ofte en merkbar hudsykdommer på leggene og føttene. Huden vil vises klumpete og rødlig, og blir ofte beskrevet som "appelsinhud".

Kontroller for struma, preget av forstørrelse av skjoldbruskkjertelen. I mer avanserte tilfeller vil struma lett sett på som en hard jakt masse i nakken.

Tips og advarsler

  • Hjem tyroidtester er tilgjengelig, med resultatene sendt fra en sertifisert lab. Slike tester bør ikke tjene som en erstatning for å besøke legen din.
  • Graves 'sykdom har en tendens til å kjøre i familien, så legen vil be om en fullstendig medisinsk historie. Du bør vite minst din nærmeste familie medisinske historie før du går til legen.