Digidexo.com

Silymarin bivirkninger

Silymarin bivirkninger


Silymarin, også kjent som melke tistel, er en urte supplement som brukes i behandlingen av en rekke av lever-relaterte tilstander. Bruk av dette tillegget kan være forbundet med en rekke bivirkninger, avhengig av størrelsen av dosen og den spesielle individ.

Identifikasjon

Silymarin er flavonoid kompleks som er funnet i melk tistel anlegget. Silymarin er sammensatt av tre kjemiske stoffer kjent som silychristin, silydianin og silybin. Silymarin er oftest brukt til å behandle leversykdom forårsaket av alkoholskader, skrumplever, hepatitt C og gallestein. Annen bruk av dette produktet bør bestemmes av legen din.

De vanligste bivirkningene

Selv om mange brukere har rapportert om noen bivirkninger på dette produktet, de vanligste bivirkningene som er rapportert som følge av bruk av Silymarin inkluderer urolig mage, kvalme, mild hodepine, diaré, oppkast og leddsmerter. Disse bivirkningene bør rapporteres umiddelbart til legen din hvis noen intensivere eller bli vedvarende.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan brukere av Silymarin oppleve følgende bivirkninger: alvorlige magesmerter, uvanlig svetting og muskelsvakhet. Brukere kan også lider av alvorlig allergisk reaksjon på Silymarin, inkludert hudirritasjon, utslett, elveblest, pustevansker og hevelse i lepper, ansikt eller hals. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse bivirkningene oppstår.

Legemiddelinteraksjoner

Silymarin kan samhandle med p-piller og gjengi dem mindre effektive. Siden Silymarin kan redusere blodsukkernivået, bør personer som tar andre medisiner som reduserer blodsukkeret bruke ekstrem forsiktighet. Kontakt alltid legen din og diskutere kompatibiliteten Silymarin med din nåværende narkotikabruk for å unngå eventuelle alvorlige interaksjoner og bivirkninger.

Advarsel

Ikke bruk Silymarin hvis du er gravid eller ammer. Du må aldri endre den anbefalte dosen av tillegget. Kontakt legen din og diskutere farene ved bruk av Silymarin før din første dose. Brukes med forsiktighet hos barn.