Digidexo.com

Bivirkninger av Lanseprazole

Lansoprazol er et reseptbelagt legemiddel som behandler ulike hals og mageproblemer, i hovedsak syre. Noen av de medisinske tilstander som Lansoprazol klarer inkluderer GERD (gastroøsofageal reflukssykdom), Zollinger-Ellison syndrom, erosive øsofagitt og sår. Det er en protonpumpe-inhibitor (forkortet til PPI), og opererer ved hindrer syre i å bli tatt opp på innsiden av magesekken. Medisinen kommer i ulike former: injeksjon, kapsel, pulver og tablett. Det er noen bivirkninger som kan skje fra å ta denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av å ta Lansoprazol er vanligvis mindre og har en tendens til å forsvinne relativt raskt (som kroppen blir vant til legemidlet). Disse bivirkninger er kvalme, forstoppelse, diaré, magesmerter, rødhet, hevelse eller smerte, der den ble injisert (kun for den injiserte form av medikamentet) og hodepine. Gass, tretthet, svimmelhet, og urolig mage er vanlige bivirkninger som er mulig med kapsel versjon av medisin. Hvis disse bivirkningene blir stadig mer problematisk, eller ikke går bort, bør du la legen din kjenner situasjonen.

Alvorlige bivirkninger

Selv om mer uvanlig, kan noen mennesker oppleve potensielt mer alvorlige bivirkninger av Lansoprazole. Disse inkluderer endringer i synet, frysninger, feber, sår hals, uregelmessig eller rask hjerterytme, krampeanfall, brystsmerter, unormal blødning eller blåmerker, og uvanlig tretthet. Noen alvorlige bivirkninger som er bare mulig med kapsel form av medisin omfatter hevelse i føtter, hender og ben, humør eller mentale forandringer, kortpustethet, alvorlig kaster opp, nummenhet i et ben eller en arm, svakhet på den ene siden av kroppen, depresjon, mørkere farge på urinen, besvimelse, urin beløpet endres, mørk blodig avføring, forvirring, ringing i ørene, vektøkning, unormal muskel eller leddsmerter, gulsott, oppkast som ligner kaffegrut, og tale og visjon endringer. Hvis du oppdager at du har noen av disse symptomene, bør du søke medisinsk nødhjelp så snart som mulig.

Allergiske Reaksjoner

Ekstreme allergiske reaksjoner er negative bivirkninger at noen brukere av Lansoprazole tidvis har. Du bør se opp for tegn som problemer med å puste, tyngde i brystet, hevelse av visse kroppsdeler (som munn, lepper, tunge og ansikt), unormal heshet, kløe, hudutslett og elveblest. Alle disse symptomene ringe etter medisinsk hjelp.

Advarsler

Lansoprazol er ikke et egnet medikament for alle. Enkelte individer er frarådes å bruke denne medisinen, slik som de som er allergisk mot noen av innholdsstoffene og de som er i dag bruker noen form for HIV protease inhibitor (for eksempel atazanavir).

Legemiddelinteraksjoner

På grunn av muligheten for legemiddelinteraksjoner oppstår, er det spesielt viktig å varsle legen din om eventuelle medisiner som du kan ta, spesielt hvis du tar digoksin eller antikoagulantia (for eksempel warfarin), vorikonazol eller klaritromycin (de kan øke sjansen for bivirkninger av Lansoprazol skjer), teofyllin, jern, azol soppmidler, og klopidogrel.