Digidexo.com

Hvordan forbedre tale Med en Lisp

Hvordan forbedre tale Med en Lisp

En Lisp er en type talefeil at mange mennesker sliter med. Det er i stor grad forårsaket av en uregelmessig posisjonering av tungen under tale er kjent som et "tungeskyvekraft." Dette kan være et resultat av en rekke problemer, fra allergier, tommelen suge eller overdreven flaske og smokk suger i spedbarnsalder. Med riktig trening og forståelse av hva som forårsaker problemet er det mulig å forbedre din tale og potensielt enda eliminere lespe helt.

Hvordan forbedre tale Med en Lisp

Tenk tungen plassering. Fordi lisps er oftest forårsaket av en tunge skyvekraft, vurdere plasseringen av tungen mens du snakker. Svelge; hvis tungen blir skjøvet fortennene under svelg enn det er sannsynlig at du også snakke med tungen bak tennene, som er årsaken til Lisp. Øv svelge med tungen på taket av munnen eller presset mot bunnen av munnen. Dette vil tillate deg å være mer oppmerksom på tungen din plassering under talen.

Finn ut om det er en frontal eller lateral Lisp. Dette vil hjelpe deg best finne øvelser som passer best til ditt spesifikke problem. Med en frontal Lisp, beveger tungen frem mellom fortennene mens du snakker. Med en lateral Lisp, lyder talen våt fra spytt som er hørbar fra sidene av tungen.

øve skikkelig tunge plassering. Den eneste måten å forbedre artikulasjon, er å gjentatte ganger praksis å danne nye vaner. En metode er å bite ned, smil bred med tenner lukket og deretter blåse luften ut gjennom tennene. Dette vil tvinge tungen tilbake og demonstrere hvor tungen skal være mens du snakker for å kontrollere Lisp.

Consult en kjeveortoped. Unormal tungen plassering som fører til en lisp kan være tegn på en kjeveortopedisk problem. Hvis tennene er feil justert, kan en kjeveortoped foreta justeringer som permanent kan fikse dette talefeil. Dette er kanskje den mest kostnadskrevende løsning, men det er også ansett for å være den mest effektive.

Arbeid med en logoped. Mens forstå hva som forårsaker din lisp vil hjelpe deg til å bli mer oppmerksom på måter å dempe problemet, vil en profesjonell logoped bidra til å forberede deg verktøy og øvelser du trenger å sparke din lisp en gang for alle.