Digidexo.com

Hvordan bruke en materøret i en eldre Mann

Hvordan bruke en materøret i en eldre Mann


Fôring rør gi mennesker med ernæringsmessige behov når de har medisinske komplikasjoner som gjør det vanskelig å svelge. En midlertidig materør kan plasseres gjennom nesen eller gjennom munnen. Disse kalles NG og Og rør, henholdsvis. NG og Og rør brukes oftest i et sykehus. Når en fôring rør kan kreves på en langsiktig basis, kan det opereres inn. Dette kalles en gastrostomirøret, vanligvis kjent som en g-rør. G-tube er den typen fôring tube brukes oftest hos eldre menn som blir tatt vare på av sine familiemedlemmer hjemme.

Hvordan bruke en materøret i en eldre Mann

•  Bruk klær som gir enkel tilgang til materøret. Et materør plassert i magen vil være mot venstre side av kroppen. En eldre mann kan bære en knapp opp skjorta, noe som gir enkel tilgang til røret uten å måtte skifte en masse klær rundt.

Inspiser innsnitt området for eventuelle skader eller irriterte områder. Ifølge Stephanie J. Buchholz RN, MSN of East Central College, dannelsen av hvite flekker på grunn av kronisk irritasjon forekommer oftere hos menn som har en gastrostomi sonde enn hos kvinner som har gastrostomi fôring rør.

Fjern portpluggen. Koble en kateter-tip sprøyte til den store ende av forlengelsesrøret.

Sett den lille enden av forlengelsesrør i havneåpningen. Vri forlengelsesrør omtrent en fjerdedel av en omdreining for å låse den på plass. Den linje på forlengelsesrøret og linjen på porten vil bli justert.

Hold 60 cc sprøyte på om brystet nivå. Hell den flytende mat inn i sprøyten. Strømningshastigheten bør tillate væske å trenge inn i kroppen i løpet av en periode på 20 minutter. Hvis maten strømmer i for fort, lavere sprøyten. Hvis den er for treg, heve sprøyten. Formelen vil bli trukket inn ved tyngdekraften. Noen ganger kan legen be deg om å bruke sprøytestempelet sakte administrere mat.

Skyll materøret med ca 20 cc vann etter all maten har gått gjennom.

Koble forlengelsesrør ved å rotere forlengelsesrør avslutte en fjerdedel slå motsatt retning og trekke den ut. Sett på portpluggen.

Skyll forlengelsesrør og sprøyten i varmt såpevann før de er helt ryddet. De kan brukes om igjen mange ganger.

Hint

  • Noen ganger kan en person med en fôring rør kan fortsette å spise.
  • En strømningshastighet som er for fort kan føre til diaré.