Digidexo.com

Positivt og ulemper med en low-carb diett

Et low-carb diett kan være effektive for vekttap, særlig på kort sikt. Begrense karbohydrater kan også lavere blodsukkernivå for diabetikere. Dessverre, kan begrensninger av en low-carb diett gjør det vanskelig å følge.

Blood Sugar

Senke karbohydrat inntak kan føre til en lavere blodsukkernivået, noe som er nyttig hvis du er diabetiker eller pre-diabetiker. Karbohydrater er omdannet til glukose, og føres inn i blodstrømmen for å gi energi til kroppen. Enkle karbohydrater, som hvitt brød og sukker, omdannes raskt, noe som resulterer i en økning i blodsukkernivået. Skifte disse matvarer med komplekse karbohydrater, spist med protein og fiber, forsinker absorpsjonen av karbohydrater, noe som resulterer i en langsommere økning i blodglukosenivået.

Vekttap

En low-carb diett fungerer som et vanndrivende i utgangspunktet, forårsaker du å miste opptil 10 lbs. i vann vekt i den første uke eller så. Når overskytende vann vekt er tapt, begynner diett for å brenne fett som brensel på grunn av en mangel på karbohydrater i kostholdet. Over tid, low-carb dietter fortsette å forbrenne fett, noe som resulterer i tap av både pounds og inches. Fortsetter å følge restriksjoner av dietten holder av vekten du har tapt.

Restriksjoner

I den tidligste fasen av de fleste low-carb dietter, er mange matvarer utestengt helt, inkludert frukt og de fleste grønnsaker. Mens disse matvarene kan være tilgjengelige i små mengder i senere faser, enkelte matvarer, som for eksempel sukkerholdig godbiter og hvitt brød, er aldri tillatt. De fleste brød og pasta er begrenset tungt. Hvis du går av dietten, vil den tapte vekten tilbake raskt. For å hindre vektøkning, må du øke karbohydrat inntaket sakte, for å bestemme mengden av karbohydrater som du kan spise uten å få vekt.