Digidexo.com

Matvarer som inneholder høye nivåer av vitaminer og kalium

Matvarer som inneholder høye nivåer av vitaminer og kalium


Mange matvarer inneholder høye nivåer av både vitaminer og kalium, et mineral salt. Vitaminer og kalium-tjene en rekke funksjoner i kroppen. Vitamin A er bra for øynene dine og hjelper deg å opprettholde sunn hud og slimhinner. Det er en kraftig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler, som angriper celler og forårsake sykdom. Vitamin C bygger immunitet i kroppen og er bra for tannkjøttet og muskler. Kalium balanserer væskenivået i kroppen, gjør at muskler til å fungere og støtter nervesystemet.

Grønnsaker

Mange grønnsaker, som for eksempel poteter, har høye nivåer av begge vitaminer og kalium. Søtpoteter har 542 milligram kalium og inneholder vitamin A, tre B-vitaminer (tiamin, riboflavin, pyridoksin), og vitaminene C, E og K. Andre poteter inneholder 751 milligram kalium, samt vitamin C, K og E og flere B vitaminer. Andre grønnsaker som inneholder høye nivåer av både kalium og vitaminer inneholder lima bønner, amaranth blader, bambusskudd, rødbeter, squash, kålrot, rosenkål, spinat, squash, selleri og gresskar.

Frukt

Så langt som frukt, avocados inneholder 975 milligram kalium og vitaminene A, B, C, E og K. Bananer er 422 milligram kalium og en stor mengde vitaminer. Andre frukter som er høy i både vitaminer og kalium inkluderer honningmelon, aprikos, nektariner, kirsebær og guava. Frukt vanligvis har mer mineraler, inkludert kalium innhold, enn grønnsaker.

En påminnelse er at folk kan få for mye kalium i deres system (hyperkalemi). Kroppen kan normalt håndtere 4,7 gram. Noen ganger vanndrivende medisiner som amilorid kan drastisk øke disse nivåene. Normalt overflødig kalium utskilles fra nyrene. Men hvis du opplever svakhet, uregelmessig hjerterytme eller kortpustethet, kan du ha for mye kalium i systemet.

Kveite og kjøtt

Kveite har mest kalium blant kjøtt (596 milligram). Det er også rik på B-vitaminer og regnes som et næringsstoff-tett mat. Torsk (460), Tyrkia (465) og kylling (458) er også høy i kalium og inneholder mye essensielle B-vitaminer. Alle disse kjøtt inneholder også vitamin C og andre viktige vitamins.Beef har en litt mindre enn kalium annet kjøtt, men det er den primære kilde for vitamin A.

Balanse

De fleste grønnsaker inneholder beta-karoten, som kroppen omdanner til vitamin A. Det er derfor det er viktig å spise en godt balanserte måltider med kjøtt, grønnsaker, frukt og korn. Du må utlede dine vitaminer og kalium fra en rekke kilder.