Digidexo.com

The Social Development av et spedbarn

The Social Development av et spedbarn


Ifølge Medline Plus, innebærer sosial utvikling å lære å spille og samspill med omsorgspersoner og andre ikke-relaterte barn. Sosial utvikling begynner tidlig i spedbarnsstadiet og fortsetter i mange år. Sosial utvikling kan variere fra ett spedbarn til et annet og kan bli berørt av et barns personlighet, foreldre og temperament.

Betydning

Sosial utvikling hos spedbarn begynner som et middel til å samhandle med sine foreldre eller omsorgspersoner. Et viktig aspekt ved tidlig sosial utvikling innebærer et barns tilknytning til omsorgspersoner og muligens til komfort objekter som en favoritt teppe eller leketøy. Spedbarn trenger å utvikle sosiale ferdigheter til slutt være i stand til å samhandle med andre i senere år.

Time Frame

Sosial utvikling begynner vanligvis rundt to måneder med smil og koseprat. Fra 4 til 6 måneder, de fleste babyer begynner å bable, le og imitere ansiktsuttrykk. En gang mellom 7 og 9 måneder, de fleste spedbarn begynner å vise separasjon og fremmed angst. Ved 1 år, de fleste spedbarn initiere samhandling med andre mennesker, spesielt familiemedlemmer.

Fremme sosial utvikling

Sosialisering ofte forekommer naturlig, men det kan bli fostret av foreldre også. Foreldre kan oppmuntre sosial utvikling ved å ta kontakt med sine spedbarn øyet og snakker med dem ofte. Også omsorgspersoner bør spille spill som patty-kake og peekaboo. Klemming og kosing med spedbarn også fremmer sosial utvikling.

Betraktninger

I noen tilfeller kan høre eller visjon problemer medføre forsinkede sosiale ferdigheter. En lege kan utføre hørsel og syn screenings å finne ut om det finnes et problem. Disse problemene oppstår oftere hos premature barn.

Advarsel

Hvis et spedbarn ikke klarer å gjøre øyekontakt regelmessig av 4 til 6 måneder, kan det eksistere et problem. Omsorgspersoner bør stemme bekymringer til en barnelege som kan avgjøre om barnet krever videre evaluering. Unnlatelse av å få øyekontakt kan være et tidlig tegn på en utviklingsforstyrrelse eller autisme.