Digidexo.com

det siver ut fra endetarmen av øl

Hvordan stoppe blødninger fra endetarmen

Mens alarmerende, kan rektal blødning være et tegn på bare mindre problemer, slik som sprekker, hemorroider, polypper eller infeksjon. Ved hjelp av over-the-counter produkter, som for eksempel fibertilskudd og salver, kan den blødning og ubehag stoppes. Det er også viktig å følge en diett full av fiber-rik mat som bekjempe forstoppelse og gir mulighet for regelmessig avføring. I mer alvorlige tilfeller, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart for riktig diagnose og behandling.

Hvordan stoppe blødninger fra endetarmen

•  Prøv å ta over-the-counter fiber kosttilskudd. Kjøp fiber kapsler eller et pulver som kan blandes med væske, og ta bare så ofte som anvist på pakken. The fiber hjelper mykne avføring og reduserer sjansen for blødninger på grunn av forstoppelse. Drikker opptil åtte glass vann daglig i tillegg til kosttilskudd hjelper produsere regelmessig avføring og reduserer sjansene for å utvikle sprekker eller hemorroider.

Få 25 til 35g fiber hver dag fra matvarer. Matvarer med høyt fiberinnhold inneholder bønner, artisjokker, hel-hvete pasta, bringebær, epler, kli muffins og kikerter. Fiber hjelpemidler med fordøyelsen og bidrar til å hindre diverticulosis, som kan føre til blødning fra endetarmsområdet.

Bruk medisinert kremer for å berolige området. En rekke salver og stikkpiller er tilgjengelig i drugstores som er laget for å beskytte og helbrede hemorroider. Også holde endetarms området rent og tørt. Ikke lenger irritere området ved hjelp av grov toalettpapir eller tørke for hardt.

Start antibiotikabehandling. Rektal blødning kan være et resultat av å spise forurenset mat. Ta antibiotika for hele tiden er foreskrevet, for å eliminere infeksjon og stoppe blødningen.

Vent det ut. Noen ganger vil blødningen gå bort av seg selv, på grunn av kroppens naturlige helingsprosess. Tiden vil hjelpe eventuelle sprekker - som er små rifter i anus - lukke opp og stanse blødningen. Etter noen dager, bør det ikke være mer blod.

Oppsøk lege. Din fastlege kan tilby behandlingstilbud, eller kan sende deg til en spesialist, for eksempel en gastroenterolog, for å fastslå årsaken til rektal blødning. Diagnosen dikterer riktig behandling, som for eksempel kirurgi eller cauterization gjennom koloskopi.

Hint

 • Hvis blødningen er tung eller ledsaget av smerter, oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan behandle Kramper med diaré og blødninger fra endetarmen

En rekke ulike medisinske tilstander kan forårsake symptomer på magesmerter og kramper med rektal blødning. Diverticulosis, kolon polypper eller kolitt og proktitt (inflammatorisk tarmsykdom) er blant de mest vanlige. Tykktarmskreft er en annen mulighet, slik at tidlig påvisning kritisk. Kolitt og proktitt er et resultat av betennelse i tykktarmen eller endetarmen. Disse betingelser er ofte forårsaket av en bakteriell eller viral infeksjon. Når tykktarmen blir betent, kan symptomer inkluderer magesmerter, blodig diaré eller rektal blødning. Mens rektal blødning kan ikke nødvendigvis signaliserer et alvorlig problem, bør årsaken undersøkes omgående.

Hvordan behandle Kramper med diaré og blødninger fra endetarmen

Rapport symptomer til legen din, spesielt ved første tegn på rektal blødning. Vellykket behandling avhenger diagnostisering årsaken og plasseringen av blødning. I tillegg til å ta en tidligere medisinsk historie og utføre en fysisk undersøkelse, kan legen bestille andre studier, for eksempel blodprøver, en koloskopi, en sigmoidoskopi eller en angiografi.

Snakk med legen om de medisiner som er tilgjengelige for å behandle ulcerøs kolitt. Medisiner kan bidra til å bringe på perioder med remisjon når du kan oppleve færre eller ingen symptomer. Kirurgi er vanligvis forbeholdt alvorlige tilfeller av betennelse, eller for mennesker som opplever alvorlige komplikasjoner. Typer medisiner som brukes blant annet anti-inflammatoriske, kortikosteroider eller medisiner som hemmer kroppens immunsystem.

Planlegg rutinemessige kontroller med din helse-omsorg leverandøren slik at han kan vurdere eventuelle endringer i din tilstand. Dine medisiner vil også trenge å bli overvåket, spesielt hvis du opplever bivirkninger. Visse medisiner øker risikoen for gastrointestinal blødning.

Påfør en varmepute (satt på "lavt") til mageområdet for å avlaste mild smerte og kramper assosiert med diverticulosis. Slapp av ved å puste langsomt og dypt. Ta paracetamol for smertelindring. Hvis tilstanden er forårsaket av en infeksjon, kan legen forskrive antibiotika behandling.

Spis et sunt kosthold. Redusere mengden av fiber eller meieriprodukter i kosten kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av diaré. Lære å håndtere stress er en annen viktig faktor, som stress kan forverre symptomene på inflammatorisk tarmsykdom.

Hint

 • Kolonoskopi er vanligvis den fremgangsmåte som brukes til å til å bestemme plasseringen av blødning, og kan også brukes til å fjerne blødnings polypper.
 • The American Cancer Society anbefaler screening tester for menn og kvinner i alderen 50 og eldre som er i risiko for å utvikle tykktarmskreft.
 • Iskemisk kolitt oppstår når en blodpropp hindrer en liten arterie tilføre blod til tykktarmen. Når blodtilførselen til tykktarmen er plutselig stoppet, kan sårdannelse forekomme og forårsake alvorlig nedre magekramper og rektal blødning.
 • I tilfeller der rektal blødning er alvorlig nok til å forårsake lavt blodtrykk, svimmelhet og svakhet, gis adgang til intravenøs væske eller en blodoverføring kan være nødvendig. Å behandle mild anemi hjemme, kan legen anbefale å ta orale jerntilskudd.

Hvor lang tid tar det å komme seg fra alkoholisme?

Tiden det tar å komme seg fra alkoholisme avhenger av flere faktorer. Scenen av alkoholisme en pasient er i avgjøre om han trenger avrusning, eller innleggelse eller poliklinisk behandling. Pasientens engasjementsnivå vil påvirke hvor raskt oppgangen trer i kraft, og, ironisk nok, hennes definisjon av "recovery" vil også spille en viktig rolle. Oppsøke helsevesenet spesialist eller en alkohol misbruk rådgiveren å bestemme alkohol beste nivå for innreise til utvinning.

Stadier av alkoholisme

De tre stadier av alkoholisme er tidlig, midt-og sluttstadiet. I tidlig stadium, har alkoholholdige begynt å stole på alkohol for å løse problemer, men han kan ikke virke svekket. Hvis han går inn i poliklinisk behandling med et sterkt engasjement, kan han føle tegn til bedring nesten umiddelbart. I midten og avanserer stadier, kan han trenge å avgifte først. Et høyere nivå av forpliktelse vil sette fart på utvinningen.

Engasjement

Mange alkoholikere føler ikke at deres tilstand er alvorlig. De kan bli bedt om eller tvunget inn i utvinning av deres ektefeller, barn, venner, arbeidsgiver eller en dommer. Hvis alkoholikeren er bare å søke behandling for å berolige andre, vil hennes nivå av forpliktelse reduseres, sammen med hennes sjanser for utvinning. Av denne grunn, mange alkoholikere som søker behandling ikke bo med sine programmer og fortsetter å drikke, selv etter at de mister sine venner, jobbene sine og deres familier, og de forblir i sin alkoholiserte tilstand før de dør. Derfor kan gjenopprettings klokken ikke starte før alkoholikeren har gjort en fast forpliktelse til én type program eller en annen.
(Anonyme Alkoholikere rapporterer kasuistikker suksesser i "Personlige historier" del I, II og III av deres "Big Book", som kan leses online på aa.org/lang/en/subpage.cfm?page=359).

Poliklinisk behandling

En person i de tidlige stadier av alkoholisme har ennå ikke bygget opp en sterk toleranse for alkohol og kan nå dens virkninger lettere. Hans avhengighet har ikke satt i så alvorlig, og han har et redusert nivå av tvang til å overdrink. Mange rundt ham kanskje ikke engang vet at han har et problem. Problemene han kan ha med familie, venner og arbeid kan være minimal, slik at han kan begynne å føle effekten av utvinning tidlig i sin terapi. Han trenger å være forsiktige, men som "recovery" kan være en "tjuvstart". Hans tvang kan returnere med noen uventet hendelse som synes å rettferdiggjøre en drink. Hvis han tar den drinken, kan tvang komme tilbake så sterkt at han forlater sin program og forsinkelser utvinning.

Innleggelse omsorg

Bolig eller innleggelse behandlinger for midt-scenen og i sluttstadiet av alkoholikere kan inkludere medisinsk avgiftning, grundig behandling, svært strukturert utdanning og rundt-the-clock medisinsk tilsyn. Dette kan vare en uke eller måneder, avhengig av den enkelte. I nesten alle tilfeller, fortsetter poliklinisk behandling anbefales. Den alkoholiserte vanligvis ikke begynner å føle effekten av utvinning før hun kan forutse en dato for utgivelse i poliklinisk behandling, og da ville det være veldig farlig for en alkoholiker å anta at hun har fullført utvinning.

Definisjon av Recovery

Tiden det tar å komme seg fra alkoholisme avhenger også av hvor alkoholikeren definerer "recovery". Når trangen til å overdrink vises sovende, kan alkoholiker anser seg selv "gjenopprettes." Dette kommer helt an på den enkelte, men kan forekomme i løpet av de første dagene av poliklinisk behandling. Dersom alkoholholdig tar en drink, men risikerer han en avkastning på tvang, sammen med hans opprinnelige problemer, som nå kan bli enda verre. Hvis dette skjer, vil hans opprinnelige utvinning tid være moot og han ville ha til å måle en ny utvinning tid. Av denne grunn er mange alkoholikere etablere en kontinuerlig prosess for "gjenvinning" heller enn som hevdet å være "produsert." På denne måten kan de holde sin tvang konstant i en sovende tilstand.

Hvor lang tid tar det å se resultater fra Neti Pot?

Neti potter øker i popularitet for å gi lindring fra en rekke plager. Neti potter brukes til å gi nasal vanning, eller vask av bihulene. Neti potter er utledet fra en yoga rensing teknikk kalt Jala Neti.

Resultater

Resultater fra ved hjelp av en neti potten er avhengig av noen få faktorer. For noen er øyeblikkelige resultater lagt merke til. Noen ganger er årsaken og alvorlighetsgraden av sykdommen vil bestemme hvor lenge behandlingen blir gjentatt før en forskjell er sett.

Materialer

Neti potter kan være laget av leire, glass, metall, plast eller keramikk. Lengden av tiden det tar for å vise resultatene ikke er avhengig av materialet.

Saline

Neti potter bruke saltvann og tyngdekraften for å spyle ut sinus hulrom. Det anbefales å følge instruksjonene fra produsenten for å oppnå optimale resultater. Bruke mer saltvann vil ikke føre fordelene å være raskere.

Fordeler

Fordeler med å bruke en neti pott inkluderer at clearing av et tett nese, forbedret luktesans og smak, og klarere syn på grunn av rengjøring av tårekanalene. Neti potter også forbedre mange kvalitet-of-life problemstillinger knyttet til bihuleproblemer

Indikasjoner

Ved hjelp av en neti potten har gitt lindring til lider av allergier, forkjølelse og bihulebetennelse. Mange mennesker også bruke dem for lindring av post nasal drypp, tørr luft og rhinitt mot graviditet.

Er det Salmonella Risk Fra Eating Soaked spiret Gresskar eller solsikkefrø?

Gresskar og solsikkefrø kan spises hel eller spiret --- der frøet casing åpner og roten starter dukker opp. Det er å spire frø to måter: tørr og våt (eller "gjennomvåt"). Soaked spiret frø har størst risiko for salmonella.

Salmonella Risiko

Å spise alle typer rå, rå frø, også gjennomvåt spiret eller tørr spiret, medfører en risiko for salmonella-smitte, ifølge "Medical News Today." Salmonella er en bakterie som kan finnes på mat overflater. Dette inkluderer spiret frø.

Fekal forurensning

Fekalt stoff tilstede i jord eller gjødsel er en kilde for salmonella. Det kan forurense alle typer rå råvarer, inkludert gresskar og solsikkefrø. Når råvarene er feil vasket og / eller kokt før konsum, skadelige bakterier som salmonella forblir på overflaten og kan svelges.

Tilleggs Risk

Bare skylling eller bløtlegging i vann kan ikke fjerne salmonellabakterier fra frø. Salmonella-bakterier kan også øke gjennom utjevningsprosess av spirende, hvis bakteriene allerede er tilstede på overflaten av frø.

Minimere risiko

Studier utført i Storbritannia av Health Protection Agency (HPA), indikerer salmonella forurensning i spiret frø og nøttekjerner kan minimeres, men ikke helt eliminert. For å minimere risiko, anbefaler HPA bønder og forbrukere følge trygg vekst, høsting, foredling og lagring prosedyrer.

Hvor lang tid tar det å komme seg fra en ansiktsløftning?

Healing Process

Utvinningsgraden for facelifts avhenger av to faktorer: den helbredende frekvensen av den enkelte og den type ansiktsløftning som ble utført. Generelt, blåmerker og hevelser vil gå ned i 2 til 3 uker. De ulike typene av ansiktsløftninger og helbredende priser inkluderer: standard ansiktsløftning og mid ansiktsløftning: 10 dager til to uker; endoskopisk ansiktsløftning: 1 eller 2 dager; tråd facelift og mini ansiktsløftning: 1 eller 2 dager.

Etter kirurgi

Oppgangen for ansiktsløftning kirurgi krever en viss prosess som overvåkes av plastisk kirurg. De første dagene etter ansiktsløftning, vil kirurgen fjerne dreneringsrørene (hvis de ble brukt) og sjekk blåmerker og arr under bandasjene. Stingene fjernes etter 5 til 7 dager. Hårfine stifter og klipp kan eller ikke kan fjernes på denne tiden. De kan holdes i lengre tid siden det området av ansiktet tar lengre tid å helbrede.

Postoperative Process

Tiltak hjemme for å hjelpe healing prosessen vil kreve en viss tid. For eksempel, er det anbefalt at pasientene hvile første dag eller to etter operasjonen. De er også bedt om å unngå anstrengende aktivitet i løpet av de første to eller tre uker i løpet post-kirurgi utvinning, inkludert avstå fra enhver form for anstrengelse, løfting, husarbeid, øvelser. Pasienten bør også slutte å røyke siden det stunts helbredelsesprosessen. Alkoholholdige drikker er også forbudt i løpet av de neste månedene til oppgang. Veldig varm dusj, dampbad og badstuer må unngås så vel for et par måneder. I gjennomsnitt kan en person utvinne fra ansiktsløftning kirurgi tilbake til jobb etter to uker.

Hvor lang tid tar det å komme seg fra en vaginal hysterectomy?

En vaginal hysterektomi er en operasjon hvor livmoren er fjernet gjennom vagina, heller enn gjennom abdominal kirurgi. Selv om en vaginal hysterektomi er generelt mye lettere å komme seg fra enn en mage prosedyre, kan det bare bli utført for visse medisinske tilstander, og kan ikke være mulig i kvinner som livmor er for stor for vaginal fjerning. Alle hysterektomier anses større kirurgiske inngrep, så det vil ta minst et par uker å komme seg.

Sykehusopphold

Kvinner som gjennomgår en vaginal hysterektomi kan vanligvis regne med å bruke 1-3 dager på sykehuset.

Rest

Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset, vil legen din vanligvis anbefaler hvile i noen uker. Du må begrense husarbeid, husarbeid og andre anstrengende aktiviteter i løpet av denne utvinning tid.

Smerte

Selv med en vaginal hysterektomi, vil du oppleve noen smerte etter inngrepet. De fleste leger vil foreskrive en smertestillende medikamenter for å gjøre deg mer komfortabel.

Blødning

Vaginal blødning etter en vaginal hysterektomi er normal. Mange kvinner opplever dette så lenge som seks uker etter operasjonen. Det bør få mindre tungt over tid, etter hvert falmende til en lys rosa utflod.

Tegn på Trouble

Som med alle kirurgiske prosedyrer, trenger post-kirurgi komplikasjoner skje i sjeldne tilfeller. Informer legen din dersom du opplever feber eller influensalignende symptomer, kraftigere blødning enn under en menstruasjon, kortpustethet, pustevansker eller problemer med å gå på do.

Hva skiller det ytre øret fra mellomøret?

Øret er et komplekst system, og det er viktig at alle delene fungerer optimalt slik at du kan høre. Den ytre øret er adskilt fra det indre øret av en tynn membran som kalles trommehinnen eller trommehinne. Trommehinnen ligger ved enden av den ytre hørekanal.

Ytre Ear

Den ytre øregangen av øret kalles meatus, ifølge Sciencejrank.org. Det er en passasje eller tunnel som starter ved den ytre øre og strekker seg i retning av trommehinnen.

Trommehinnen

Trommehinnen eller trommehinne er konkav-formet og strekker seg på tvers av den indre ende av den ytre kanalen. Trommehinnen er skillelinje mellom mellomøret og det ytre øret.

Inner Ear

Den indre delen av øret er bygget opp av et knokkel labyrint av passasjer. Sneglehuset, som er det som gjør at du kan høre, er i det indre øret som er det vestibulære system, som hjelper deg å holde balansen, bemerker Uihealthcare.com.

Hvordan øke det daglige kaloriinntaket Fra 1200 til 1400

Hvordan øke det daglige kaloriinntaket Fra 1200 til 1400


De fleste Kosten er vant til å spise mindre for å gå ned i vekt, men noen ganger trenger du å legge til kalorier for å se skalaen endring. Å spise for lite - noe mindre enn 1200 kalorier om dagen - sender kroppen inn i "sult-modus", ifølge University of California Riverside. Å takle, bremser kroppen sin stoffskiftet ned for å spare energi. Øke inntaket med 200 kalorier om dagen kan snu denne trenden, men søke profesjonell hjelp før du gjør det. Bestemme ditt daglige kaloriinntak krever nøye vurdering av din vekt-tap mål, nåværende vekt, høyde, kjønn, alder og aktivitetsnivå.

Hvordan øke det daglige kaloriinntaket Fra 1200 til 1400

•  Ha en snack. Spise hver tredje til fjerde time vil øke og nivå stoffskiftet, råder University of California Riverside. Snacking gir den energien du trenger for å komme gjennom dagen og kan hindre overspising ved måltider. Spis en sunn, 100-kalori snack, som for eksempel frukt, yoghurt, hele korn kjeks eller streng ost, to ganger om dagen. Stick med en porsjon slik at du ikke overstiger kalori mål.

Ta en drink. Hvis du ikke har tid til snacks, ned en kald drikke i stedet. Skummet melk har omtrent 90 kalorier per 1 kopp servering og er en god kilde til kalsium, et mineral avgjørende for bein og tann helse. Et annet alternativ er 100 prosent vegetabilsk juice, som har rundt 100 kalorier per 2-cup servering. Grønnsaksjuice er en god kilde til næringsstoffer, inkludert vitaminer A og C.

Spis litt mer. En annen servering av alt vil trolig overstige 200 kalorier, men du kan øse litt ekstra på tallerkenen din til måltidene. For eksempel blande en ekstra egg og en spiseskje med revet ost inn i morgen omelett og legge til en bit av lav-fett ost til lunsjtid sandwich.

Unn deg en sunn dessert. Øke kaloriinntaket samtidig tilfredsstille din søt tann. Toppen en kopp skiver jordbær med 4 gram av vanlig gresk yoghurt og en spiseskje med semisweet sjokolade chips for en 200-kalori, dekadent godbit som er lastet med vitaminer, mineraler, proteiner og antioksidanter.

Spre det videre. En spiseskje peanøttsmør, 3 ss guacamole eller en kvart kopp hummus er alle sunne, 100-kalori elementer du kan legge til måltider eller snacks. Smøre et eple med peanøttsmør eller dip hel-hvete pita brød i hummus.

Hint

 • Invester i gode kvalitet plastbeholdere og lukkbare poser til å pakke snacks.
 • Bruk en food skala og måle kopper og skjeer til å overvåke dine porsjoner og kaloriinntaket.
 • Konsultere legen din før du endrer din diett.
 • God ernæring er viktigere enn kaloritelling. Spis et kosthold rikt på frukt, grønnsaker, hele korn, protein, meieriprodukter og sunt fett.

Hva Er det endelige produktet fra pyruvat oksidasjon?

Pyruvat er et mellomprodukt av citrat syresyklusen. Den citrat syresyklusen er metoden kroppen benytter for å bryte ned glukose til karbondioksid, og skaper energi til kroppen.

Oppbygging av Pyruvat

Pyruvat er et karbonsyre av strukturen H3C-CO-COOH. Det vil dekomponere til karbondioksid og eddiksyre ved oppvarming i vann.

Dannelse av Pyruvat

Pyruvat er dannet ved oksydasjon av glukose. Når glukose er oksydert, er karbondioksid frigjøres og energi er opprettet for kroppen.

Pyruvat Oksidasjon

Pyruvat er oksydert ved å bli bundet til koenzym A. NAD + deretter reduserer karbonsyre for å lage karbondioksyd og NADH. Acetyl-koenzym A (acetyl-CoA) er det endelige produktet.

Nedbrytning av acetyl-CoA

Acetyl-koenzym A er videre brutt ned til karbondioksid gjennom Krebs syklus.

Viktigheten av acetyl-CoA

Acetyl-koenzym A er også viktig for oksidasjon av fettsyrer og nedbrytning av enkelte aminosyrer.

Dyp pusting avspenningsøvelser

Stress er vanligvis en grunn til angst angrep som forårsaker ubalanserte pustemønster. Noen medisinske tilstander, som for eksempel astma, kan ha samme effekt på pusten din, så det er best å vite hvordan å kontrollere pusten, slik at du kan holde kropp og sinn i harmoni. Et par dype pust avspenningsøvelser kan hjelpe stødig du i nesten alle situasjoner, og når du er avslappet, kan du bevisst satset på problemet for hånden.

Pust dypt

Noen pusteteknikk har et mål å gi deg fullt utviklet lungekapasitet. Når du lære å kontrollere dine åndedrag, kan du bedre ta kontroll over kroppens reaksjon og lindrer stress. Du bør alltid inhalerer gjennom nesen og puster ut gjennom munnen. Det er hvordan du bør ordentlig ta i oksygen og slipper karbondioksid fra kroppen.
En øvelse er å sitte rett opp i en komfortabel posisjon på gulvet eller i en stol. Legg en hånd på magen og den andre på brystet. Puste gjennom nesen dypt, bør hånden på magen begynner å stige. Det er fordi du tar i store mengder oksygen inn i lungene, slik at de vokser og blir utøvd i tillegg. Når du puster gjennom munnen, må du presse all luft ut. Ved å gjøre det, kan du føler at dine bukmuskulatur strammer siden du jobber hardt for å utvise dine åndedrag. Sørg for at du gjør hele prosessen ganske sakte, så du trene lungene og musklene på hvordan man skal håndtere dype åndedrag for å roe deg ned når det er nødvendig. Fortsett den dype pusteøvelse i ca fem minutter minst to ganger om dagen.

Slappe av kropp og sinn

Når du er i en tilstand av stress eller panikk, er det bare funksjonell måte å roe deg ned for å ta lange, dype åndedrag. For å gjøre dette, må du sette deg på et sted med Zen eller komfort og stillhet. Finne et behagelig sted å ligge som gir kroppen din støtte. Plasser puter under hodet og knærne for å få blodsirkulasjonen flyter jevnt, siden blodtrykket har økt på grunn av stress. Lukk øynene, og begynne treningen.
Først, ta en langsom og dyp pust gjennom nesen for å begynne stabiliserende pusten din. Hold pusten i fem sekunder, og deretter langsomt slipper gjennom munnen. Sørg for at leppene er i en pucke posisjon slik du hjelper deg selv presse luften ut heller enn å la det sive ut fra din vidåpen munn. Ta et dypt åndedrag, men denne gangen peker tærne mot overkroppen, og føle trekk i hamstrings. Du trenger ikke å holde det pusten, men når du slipper den, slappe bena og tærne tilbake til sin opprinnelige tilstand. Gjenta denne prosessen for 5 til 10 minutter når du føler deg stresset eller å bare slappe av deg selv når det trengs.

Gjør-det-selv Skin Care: Fra kjøkkenbenken til badet Sink

Gjør-det-selv Skin Care: Fra kjøkkenbenken til badet Sink


Helse- og skjønnhets aisles av apotek er fylt med fargerike flasker med hudpleieprodukter som etiketter skryte av hvor godt de fungerer. Men mange kvinner er omgåelsen merkevarer i favør av å gjøre sine egne ansikts rensemidler fra vanlige husholdningsprodukter, ofte med gode resultater.

En slik hjemmelaget rensing diett er oljen rensing metoden, ofte referert til som OCM, som fungerer på en måte som kan virke overraskende. Det fjerner olje fra huden din ved å bruke andre oljer, primært olivenolje.

Rensing med Oil

Etter år med å bruke kommersielle hudpleieprodukter, Ally Bishop, 33, av sentrale Pennsylvania, fant henne huden tørr og skadet. Lite visste hun om at løsningen var noe hun hadde brukt på kjøkkenet hele tiden.

Biskop funnet andre diskuterer oljerensemetoder på flere nettfora, og i mai 2010 ga hun en oppskrift som fungerte. I 2011 ble hun ser strålende resultater.

"Huden min er veldig myk. Det er kjempeflott, "sa biskopen. "Jeg ser en betydelig forskjell, og min makeup holder seg på plass hele dagen."

OCM innebærer rensing ansiktet med en blanding av extra virgin olivenolje og lakserolje, en naturlig avføringsmiddel. Du påfør blandingen - vanligvis 75 prosent olivenolje og 25 prosent lakserolje - og forsiktig massere det inn i ansiktet ditt. Deretter trykker du på en varm vaskeklut til ansiktet ditt før håndkle når romtemperatur til damp ut porene.

"Det er slik en merkelig ting å fortelle folk," sa biskopen til å fjerne olje med olje. "Men huden min er perfekt."

Å gjøre det hjemme

Den gjennomsnittlige personen vil bruke en blanding av 75 prosent ekstra virgin olivenolje og 25 prosent lakserolje. Kombinere dem i en liten plastflaske. Du kan enten bruke en plastflaske eller kjøpe en reise-størrelse klemme flaske. Rist og klem en kvart størrelse mengde i din hånd. Glatt på ansiktet ditt og gni forsiktig inn i huden din i ca 1 minutt.

Ta en varm, våt vaskeklut og trykk den mot ansiktet til kluten blir romtemperatur. Skyll av vaskeklut og tørk av olje utenfor ansiktet. Du trenger bare gjøre dette en gang per dag, helst om natten.

Hvis huden din er på den tørre siden, kan det være lurt å bruke en høyere andel av olivenolje i begynnelsen. Det finnes alternativer til olivenolje også, som for eksempel jojobaolje og druekjerneolje. Ally biskop fukter med en blanding av kokosolje og tea tree eller lavendelolje.

Hva sier ekspertene

Det kan ikke være så langt hentet en idé, i henhold til blogginnlegg på Simple Mamma, hvor biskop fant hennes oppskrift. Men hva gjør hudpleie fagfolk og andre eksperter si?

"Olje kjertler gjør det de gjør; du kan ikke ringe dem opp og ned per se, "sa Cynthia Bailey, en hudlege. Med andre ord må vi avtale med huden som vi var genetisk utdelt. Men ikke alle bryr seg om henne huden skikkelig.

"Mange mennesker overcleanse deres hud - med gode intensjoner," Bailey sa, siterer skummende rensemidler som en felles skyldige av tørr hud. Disse rensemidler kan føre til utslett som ofte feilaktig som tørr hud.

Mens Bailey ikke har anbefalt denne eksakte extra virgin olivenolje rensing metoden til pasienter ved hennes Northern California praksis eller på hennes hudpleie blogg, har hun instruert de med alvorlig tørr eller sensitiv hud å fukte med olje etter bruk av vann. Hun viser til at olje hud-rensing behandling som beskrevet på Simple Mom tilbyr flere fordeler.

"Du er definitivt unngå irriterende rensemidler, og det er så mange av dem. [Olivenolje] legger fuktighet og har en liten bit av antibakterielle egenskaper, "sier hun. "Det er en stor hypoallergenic hud fuktighetskrem."

Hun advarte de utsatt for alvorlig akne, fordi noen oljer kan forårsake kviser og hudormer.

Vitenskapen bak den Oil Cleansing Method

Bailey støttet OCM talsmenn 'påstander om at vaske med olje ikke føre til fet hud. Det samme gjorde James MacKay, en assisterende professor i kjemi ved Elizabethtown College i Pennsylvania.

"Såpe brukes til rensing på grunn av sin unike kjemiske egenskaper," MacKay sa. "Den har en polar - eller vann-elskende - head gruppe og en upolare - hydrofob eller olje-elskende - hale.

"Når satt i vann, såpe molekyler ordner seg i små klynger kalt miceller, som er utgangspunktet sfæriske klumper av molekyler med alle halene peker mot midten av kulen: Den hydrofobe komponent ønsker å være sammen og bort fra vannet.

"De fleste smuss er av en oljeaktig natur, og dermed tiltrekker til halen av såpe," MacKay fortsatte. "Siden leder av såpe er polar og opphold i vann, skylle bort med mer vann trekker skitt unna. Men, som du vet, kan såpe tørker ut ansiktet ditt. Dette er fordi det er å trekke vekk alt som er fet i ansiktet ditt, noe som gir ansiktet sin glans. "

Oljen rensing metoden, MacKay forklart, vil fjerne "dårlig" olje fra ansiktet ditt og erstatte det med "god" olje.

"Dette vil bidra til å fjerne smuss og kroppens naturlige oljer - selv makeup, som ofte er oljebasert - fra huden din," sa han. "Det faktum at det er en olje i seg selv vil ikke tørke ut huden din, fordi du er i utgangspunktet erstatte en olje med en annen.

"Metoden snakker også om å bruke varmt vann for å åpne porene. Dette gjør også fornuftig, da varmen vil bidra til å utvide porene i huden din, og dermed tillate deg å trekke ut olje som sitter fast dypere i huden din. "

Økonomisk og Effektiv

Til tross for sunn hud av dem som religiøst bruke extra virgin olivenolje, har det sine skeptikere. Biskopen sier hun har en venn som nekter å gjøre noe annerledes enn hva hennes hudlege anbefaler. Men Bispe strålende kritikker og glødende hud har overtalt andre venner til å prøve.

"Folk som ikke har hudproblemer vil blåse av [OCM] men jeg synes de fleste er åpne for det hvis de ikke har funnet noe som fungerer," sier hun.

I tillegg til sin naturlige helsefordeler, er OCM økonomisk. Du kan omgå skjønnhet midtgangen og i stedet bruke et element sannsynligvis allerede i kjøkkenbenken. Legg lakserolje, tilgjengelig til enhver narkotika butikken, og bruke en liten plastflaske til å blande det inn, og du har et billig alternativ hudpleie løsning.

"Det er billig, det er enkelt, det tar av sminke, og jeg trenger ikke å vaske ansiktet mitt to ganger om dagen," sa biskopen.

Tips og advarsler

 • Alles hud er annerledes. Ta hensyn til hvordan din egen hud reagerer. Justere forholdet av olivenolje og lakserolje tilsvarende. Før du starter på dette programmet, ta kontakt med fastlegen din eller en hudlege.

Det som skiller Atria fra ventriklene?

Det som skiller Atria fra ventriklene?


Hjertet er et komplekst organ som støtter livet ved å sirkulere blod gjennom kroppen. En voksen hjerte isw omtrent på størrelse med en knyttneve. Hjertet har fire hoved kamre: en høyre og venstre atrium, og høyre og venstre ventriklene. Blood reiser gjennom kroppen gjennom blodårene. Det reiser vekk fra hjertet gjennom blodårene og tilbake til hjertet gjennom venene. Hvert kammer av hjertet har en spesifikk funksjon, men generelt atria samle blod og ventriklene pumpe den ut.

Høyre Atrium

Høyre atrium er i høyre øvre del av hjertet. Dette kammeret samler de-oksygenert blod som den returnerer fra andre deler av kroppen. Blodet kommer inn i høyre forkammer gjennom store vener kalt øvre og nedre vena cavae. Den øvre vena cava samler blod fra den øvre halvdel av kroppen, og den nedre vena cava mottar blod fra den nedre halvdel av kroppen. Blod går fra høyre atrium inn i den høyre ventrikkel gjennom Trikuspidalklaff.

Høyre ventrikkel

Høyre ventrikkel er i nedre høyre delen av hjertet. Dette kammeret mottar de-oksygenrikt blod fra høyre atrium og pumper det ut gjennom lunge artieries til lungene for å plukke opp mer oksygen. I lungene, små blodkar kalt kapillarer plukke opp oksygen, oksygenrikt blod og reiser tilbake til hjertet gjennom lungevenene.

Venstre Atrium

Den venstre atrium samler oksygenrikt blod når den sendes tilbake fra lungene gjennom lungevenene. Det er i den øverste venstre delen av hjertet. Oksygenrikt blod reiser fra venstre atrium gjennom mitralklaffen inn i venstre hjertekammer.

Venstre ventrikkel

Venstre hjertekammer er i nedre venstre del av hjertet. Denne ventrikkel pumper oksygenrikt blod ut av hjertet gjennom aorta inn i arteriene som skal leveres til resten av kroppen.

Dysfunksjon

Dysfunksjon av atriene av hjertet er vanligvis ikke livstruende. Hjertefunksjon reduserer, men tyngdekraften vil bidra til å flytte blod fra atriene til ventriklene. Ventrikkel dysfunksjon er mer alvorlig, ettersom disse kamrene er ansvarlig for å pumpe blod vekk fra hjertet, til en funksjon er nødvendig å opprettholde livet. Hjertesvikt oppstår når hjertet er for svakt til å pumpe blod vekk fra hjertet effektivt.

Hvorfor er det Hevelse i lemmer etter Colon kirurgi?

Hvorfor er det Hevelse i lemmer etter Colon kirurgi?


Etter kolon kirurgi, hevelse i bena eller rundt lysken kan observeres. I noen tilfeller, blir hevelsen ekstreme, med eller flere ekstremiteter påvirkes følelse uvanlig tung. Selv om diagnosen kan i utgangspunktet være usikre, er dette trolig være en tilstand som kalles lymfødem forårsaket av skade på lymfeknutene under operasjonen. Det kan være langvarig og vanskelig å behandle, som ytterligere kirurgi kan føre til ytterligere skader på lymfesystemet.

Colon Surgery

Tykktarmen er en del av tykktarmen, lengden av tarmen som absorberer vann og næringsstoffer fra matvarene før det passerer inn i endetarmen hvor det til slutt kastet som avfall. Kolon kirurgi (kolektomi) oppstår som oftest i tilfeller av kreft i tykktarmen, men kan også brukes til å behandle ulcerøs kolitt. Hensikten med operasjonen er å fjerne den delen av tykktarmen hvor en svulst har blitt oppdaget, slik at bare sunt vev. I anastomose, blir de sunne delene av kolon igjen koblet ved hjelp av sting eller stifter, gjenopprette funksjonen av tarmen. Alternativt, i kolostomi, er den delen av tykktarmen synkende fra magen forbundet med røret til et eksternt kolostomi pose som samler fekaliene.

Lymfesystemet

Lymfesystemet er en del av kroppens immunsystem. Bestående av lymfeknuter og lymfeårer som forbinder dem, hjelper lymfesystemet forsvare kroppen ved å angripe kreftceller og bakterier. Når lymfeknuter er fjernet eller skadet, kan lymfe akkumuleres i lokale vev, spesielt i underekstremitetene, som fører til tyngde, ekstrem hevelse og misfarging av huden.

Lymfødem

En bieffekt av colon kirurgi er hevelse i beina forårsaket av lymfødem. Lymfødem resultater fra skade til lymfeknutene, som kan oppstå under en kolektomi. Utbruddet av lymfødem er gradvis, vanligvis begynner med vage symptomer på tyngde i beina. Tilstanden er vanligvis diagnostisert ved observasjon av størrelsen på hevelse som det utvikler seg. Det er også mulig å måle oppsamling av væske.

Behandling

Non-intrusive behandlinger av lymfødem inkluderer massasje, lett trening og iført komprimering plagg. I mer alvorlige tilfeller kan lymfe tappes fra det berørte området. Den voluminøse vev overlapping fluidet kan fjernes gjennom invasiv kirurgi, men dette innebærer en risiko for å forårsake ytterligere skade på lymfesystemet og gjøre tilstanden verre.

Andre årsaker til hevelse

Andre mulige årsaker til hovne lemmer inkluderer sirkulasjonsproblemer muligens relatert til inaktivitet etter operasjonen, eller veinous obstruksjon på grunn av blodpropp. I utgangspunktet kan det være vanskelig å skille lymfødem fra andre former for svelling.

Hva er Erytematøse Mucosa i endetarmen?

Hva er Erytematøse Mucosa i endetarmen?


Slimhinnene er en slim-sekresjon (smøring) membran som linjer i fordøyelseskanalen, inkludert tykktarm og endetarm. Endetarmen er siste stopp før avføring, det som er igjen etter fordøyelse, utskilles. Erytematøs mucosa oppstår når mucosa blir rød på grunn av økt blodstrøm, vanligvis som en del av en inflammatorisk prosess. Den vanligste typen av erytematøs slimhinnen i endetarmen, proktitt, kan være forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer, inflammatoriske tarmsykdommer, andre infeksjoner eller strålebehandling.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på erytematøst slimhinnene i endetarmen eller proktitt inkluderer en følelse av rektal fylde, haster og hyppig avføring, blødning fra endetarmen, blodig diaré, manglende evne til å ha avføring, smerter i endetarmen, smerter på venstre side av magen, utskillelse av slim gjennom endetarmen, smerter ved eliminering og en feber som varer mer enn to dager. Vanligvis proktitt symptomene ikke forverres med tiden.

Årsaker til Erytematøse slimhinnene i endetarmen

Seksuelt overførbare sykdommer som gonoré, genital herpes og klamydia og infeksjoner forårsaket ved å spise mat forurenset med salmonella, shigella og campylobacter kan forårsake proktitt ved irriterer slimhinnen i endetarmen. Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, irritabel tarm-syndrom, divertikulitt og andre inflammatoriske tarmsykdommer, kan også irritere kolon og rektum. Strålebehandling mot kreft i området av endetarmen kan føre til proktitt umiddelbart etter behandling, eller til og med år senere.

Diagnostisering Erytematøse slimhinnene i endetarmen

Innledende diagnostiske tester vil trolig inkludere en blodprøve og avføring for å se etter tegn på infeksjon eller betennelse. Legen vil trolig også utføre en kolonoskopi, hvor en tent omfang er satt inn i tykktarmen for å inspisere slimhinnen i endetarmen og tykktarmen. Under kolonoskopi en liten prøve av mucosal vev (biopsi) kan bli fjernet for videre analyse. Legen kan også ønske en abdominal røntgen eller en barium klyster røntgen av tykktarmen.

Behandling

Utgangspunktet steroider redusere symptomer på irritasjon i endetarmen. Steroider kan ikke brukes over lengre perioder på grunn av risikoen for osteoporose og andre bivirkninger. Paracetamol er nyttig for smerte. Aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan ikke tas fordi de kan irritere allerede betente membraner. Immunmodulerende medikamenter kan være foreskrevet for alvorlige symptomer. Disse stoffene dempe immunsystem respons og rolig slimhinneirritasjon. Eliminere matvarer som gjør symptomene verre. For alvorlig, svarer sykdom en kolostomi eller fjerning av tykktarmen kan være nødvendig.

Å leve med Erytematøse slimhinnene i endetarmen

Ofte er det ingen kur for denne tilstanden. Selv om infeksjon er årsaken, og det er behandlet på riktig måte, kan skade slimhinnene være permanent. Selv om symptomene har en tendens til å blusse opp med jevne mellomrom i stedet for å forbli konstant, flare-ups er uforutsigbare. Rådgivere og støttegrupper kan gi mestring og emosjonell forsterkning.

Hva er funksjonen av endetarmen?

Den tarmen er enden av fordøyelseskanalen, som begynner ved munningen og omfatter spiserøret, magen og store og små tarmer. Den tarmen er ca 6-8 inches lange, og er den siste delen av tykktarmen som fører inn i analkanalen.

Funksjon

Den viktigste funksjonen til endetarmen er å fungere som en midlertidig oppbevaringssted for avføring før det er eliminert fra kroppen gjennom endetarmen. Som maten du spiser passerer gjennom fordøyelsessystemet, blir den brutt ned og næringsstoffene blir absorbert i magen, små og store tarmen. Avføring, som omfatter fordøyelsessafter, bakterier og fiber, fortsetter å bevege seg inn i den nedre del av tykktarmen - rektum. Endetarmen holder avføringen til du skyver den ut av kroppen, gjennom endetarmen, ved å ha en tarm bevegelse.

Betydning

Den tarmen består av muskelveggene som er i stand til å ekspandere for å holde avføring. Med denne utvidelsen av endetarmen, nerver i området sender signaler til hjernen om at du må ha avføring og musklene i og rundt endetarmen kontrollere handlingen. Voksne og eldre barn er i stand til å kontrollere disse musklene, avslappende dem å slippe avføring fra endetarmen eller entreprenør dem til å unngå å ha en tarmen bevegelse.

Betraktninger

Den rektum og analkanalen inneholder et stort antall årer, som, når hoven og betent, kalles hemorroider. Mer enn 50 prosent av den amerikanske befolkningen vil lide av hemoroider i en alder av 50. De kan være smertefullt, kløende og kan blø. Anstrengende å ha avføring, diaré og forstoppelse kan alle føre til hemorroider. Plutselig rektal blødning bør aldri bli ignorert, siden det kan være en indikasjon på en mer alvorlig tilstand, inkludert endetarmskreft.

Advarsel

Endetarmskreft rammer over 40.000 mennesker, og tykktarmskreft rammer over 100.000 i USA - det meste de over en alder av 50. Symptomer ofte gå ubemerket hen, noe som gjør kolorektal kreft den nest største årsaken til kreftdød. Symptomer inkluderer blod i avføringen (lys rød eller mørk rød), liten, smal avføring, magesmerter, forstoppelse eller diaré. Snakk med legen din hvis du har noen av disse symptomene, og hvis du er over 50 år, sørg for at du blir vist regelmessig for tykktarmskreft.

Forebygging / løsning

Du kan bidra til å forebygge hemoroider og kolorektal kreft ved å spise et sunt kosthold. Drikk mye vann - 8 glass om dagen - for å bidra til å flytte mat og avfall gjennom kroppen din og hjelpe i absorpsjon av næringsstoffer. Spis frisk frukt og grønnsaker og helkorn, som gir viktige næringsstoffer for å støtte helsen til kroppens vev og også gi gode kilder til fiber. Fiber feller giftstoffer og bidrar til å flytte avfallsstoffer gjennom tarmen, hindrer forstoppelse samt diaré. Hvis du er over 50 år eller har en familiehistorie med kreft, har regelmessig screening for endetarms og tykktarm kreft.

Blødning i endetarmen

Blødning i endetarmen


Blødning fra endetarmen kan resultere fra nedre del av tykktarmen eller endetarmen, eller fra den siste delen av tykktarmen. Du kan se blod på avføringen, på toalettpapir, eller i toalettet. Det er mange årsaker til blødning fra endetarmen, for eksempel forstoppelse eller hemorroider. Det er viktig å se en lege hvis du opplever blødninger fra endetarmen for å utelukke eventuelle andre alvorlige forhold, for eksempel kreft i endetarmen. Behandlinger kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand.

Årsaker

Blødning fra endetarmen kan være et resultat av hemorroider, som er hovne årer i nedre rektum. Når du har avføring, kan dette føre til hemorroider å bli betent og blø. Du kan også utvikle blødninger på grunn av forstoppelse. Hvis du anstrenge seg for å ha avføring, kan du forårsake blødninger. Sprekker kan oppstå dersom du har alvorlig forstoppelse eller diaré. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, sprekker er som å ha sprukne lepper, men i endetarmen. Sprekker kan føre til blødning når du belastningen for mye.

Alvorlige årsaker

Blødning fra endetarmen kan også være et resultat av mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel polypper, kreft eller en utvekst i endetarmen. Noen mennesker utvikler polypper i tykktarmen. De er vanligvis godartet, men de kan vokse til å bli stort. Polypper kan da blø og du kan passere blod når du har avføring. Noen polypper kan bli kreft. Et vanlig tegn på tykktarmskreft er blødning fra endetarmen. I eldre voksne, kan en tilstand som kalles utstikket av endetarmen forekomme. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, en utvekst av endetarmen resultater i svekket vev i endetarmen. En del av endetarmen kan stikke fra anus og forårsake blødninger.

Å se en Doctor

Du bør se en lege hvis du har rektal blødning som varer i mer enn to dager. Andre tegn på bekymring er blødning som er tung eller kontinuerlig, blødning som er ledsaget av alvorlig rektal smerte og feber, eller blødning som er ledsaget av magekramper og smerter.

Diagnose

Legen din vil ta en medisinsk historie av tilstanden din. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, kan spørre konkrete spørsmål om din tilstand bidra til å avsløre den underliggende årsaken til blødningen din. En visuell eksamen vil også bli gjennomført for å se på det berørte området og finne noen å rive eller hemorroider. En endoskopi kan utføres for å se etter polypper. En barium klyster, som bruker flytende barium å fremheve dine tarmen, kan se etter mulige svulster.

Behandlinger

Behandling vil variere, avhengig av alvorlighetsgraden av blødningen din. For eksempel, hvis du lider av forstoppelse, inkludert mer fiber i kostholdet ditt, og drikker mer vann kan utvikle mykere avføring. Hvis du har en utvekst i endetarmen, kan kirurgi for å fikse utstikket være det eneste alternativet. Sprekker og hemoroider kan lindres med varme bad, eller bruke baby kluter etter å ha avføring. Unngå å bruke parfymerte såper eller toalettpapir hvis du har hemoroider eller sprekker, da dette kan forverre symptomene dine.

Hva betyr det hvis du har blodig avføring?

Blodig avføring kan være en indikasjon på en lidelse av fordøyelseskanalen eller en skade. Blod kan vises i avføringen som følge av et problem hvor som helst i fordøyelseskanalen. Hyppige blodig avføring kan være tegn på en alvorlig tilstand.

Farge

Fargen av blodet kan bidra til å bestemme plasseringen av problemet. For eksempel indikerer en mørk avføring blod fra øvre fordøyelseskanalen, som din mage, spiserør eller tynntarmen. Bright rød eller rødbrun blod betyr at blodet kan være fra nedre gastrointestinal (GI) tarmkanalen, som din endetarm, anus eller tykktarmen.

Øvre GI

Årsaker til blod fra øvre mage-tarmkanalen kan inkludere et sår i magen eller tolvfingertarm, magekatarr, traumer, skader på spiserøret, et fremmedlegeme eller overgrodd og utvidet blodkar, ifølge Medline Plus.

Lavere GI

Årsakene til lyse rød eller rødbrun blod kan inneholde kolon polypper, hemorroider, anal sprekker (tårer), inflammatorisk tarmsykdom (Crohns eller ulcerøs kolitt), diverticulosis, traumer, et fremmedlegeme, en liten tarm svulst, tarminfeksjon eller tykktarmskreft.

Diagnose

Tilstanden kan diagnostiseres gjennom tester, for eksempel barium studier, endoskopi, koloskopi, avføring kultur, angiograph og røntgen av magen og tynntarmen.

Betraktninger

The Mayo Clinic tyder på at blødning fra endetarmen er oftest forårsaket av hemoroider eller forstoppelse. Du bør oppsøke lege for å finne årsaken. Hvis du opplever tung eller kontinuerlig blødning, alvorlige kramper eller magesmerter eller anal smerte bør du søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Forebygging

En diett som er høy i fiber og lite fett vil redusere risikoen for mange GI forhold. Det anbefales at etter fylte 50, bør du ha en fekal okkult blod test årlig og en koloskopi hvert 10. år.

Hvor lang tid tar det for en Poison Oak Utslett å helbrede?

Urushiol Oil

Kløe og skrape av giften eik er forårsaket av urushiol olje, utskilles av både eik og dens fettere Poison Ivy og gift Sumac. Nesten alle er allergisk mot Urushiol olje; når det blir på huden, fører det til kløe, rødhet, hevelse og forferdelige blemmer. Skrape på en gift eik utslett bare gjør ting verre, fordi den sprer oljen ytterligere over huden (inkludert fingrene - som betyr at det vil spre seg til enhver flekk på huden du berører). Giften eik utslett tendens til å dukke opp i linjer, svarende til det stedet der du børstet mot anlegget. Det er derfor det er viktig å holde armer og ben dekket når du flytter gjennom områder som inneholder giften eik, og å vaske noen klær du har på deg - med varmt vann og oppvaskmiddel - så snart du muligens kan.

Healing Periode

Healing perioden for gift eik varierer avhengig av omfanget av eksponering og eventuelle komplikasjoner som kan utvikle seg. I de fleste tilfeller begynner å vises utslett i løpet av 48 timer. Det varer vanligvis fra en til to uker, men kan vare opp til tre uker eller lenger i noen tilfeller. Når utslettet er alvorlig, kan det spre seg videre etter et par dager. Noen mennesker tror at en slik spredning er forårsaket av væske rant fra popped blemmer, men det er sannsynligvis på grunn av sekundær eksponering fra skrape eller lignende omstendigheter. Hvis utslettet varer lenger enn tre uker, og fortsatt er ikke healing, kontakt lege. Du bør også kontakte lege dersom du får feber, hvis blemmer sive pus i stedet for klar væske eller hvis utslettet påvirker sensitive deler av kroppen som øynene eller munnen.

Behandlinger

Behandling av giften eik har betydning for hvor lenge utslett og kløe gå på. Målet er å kontrollere symptomene: Reduser trang til å klø kløe og holde rødhet og hevelse fra å bli et problem før de har tid til å gro. De beste reseptfrie medisiner inkluderer kortikosteroid kremer (som hydrokortison), aloe vera gel, Calamine lotion eller noe med menthol som en ingrediens. De berolige huden og (i tilfelle av kortikosteroider) avhjelpe allergi direkte. I noen tilfeller, orale antihistaminer kan være nyttig i tillegg. I de verste tilfellene kan skrape føre til en bakteriell infeksjon som krever antibiotika og en lege omsorg å riktig behandle. Du kan også ønske å få resept-styrke kortikosteroider dersom legen mener det er berettiget. Hvis utslettet ikke er så ille, kan du bruke hjemme rettsmidler som kalde omslag eller kolloidale havremel bad for å bidra til å redusere symptomene.

En gjør-det-selv Air Ionizer

En gjør-det-selv Air Ionizer


Air ionizers generere en serie av ioner utformet for å klinke til svevestøv i luften og fjerne det fra sirkulasjon. Stoffer som støv, kjæledyr dander, sigarettrøyk og bakterier er målene for luft ionizers. Ifølge noen produsenter, kan luft ionizers også forbedre stemningen i et rom eller åpen plass.

En gjør-det-selv Air Ionizer

Bruk en loddebolt å ​​koble kondensatorer og dioder, sammenkobling dem 12:59. Bruk en rekke sett med tilkoblinger.

•  Hekt nettverk av kondensatorer og dioder til motstandene. Koble det den rette måten å holde straumen; hvis du slår stigen på feil måte, vil polariteten være galt og vil strømmen stoppe.

Koble arbeidet ditt til en spenning multiplikator, og plugge multiplikatoren inn i stikkontakten eller DC strømkilde.

Hekt emitter nåler til motstandene. Dette holder deg fra å bli sjokkert hvis du tilfeldigvis berører nålene. Slå på maskinen. Hvis nålene fotograferer ut luft og surring eller hvesing stille, du er klar. Sette hele maskinen i en plastbeholder for lagring.

Hint

 • I alle forsøk med elektrisitet, ta riktige forholdsregler for å unngå elektrisk støt.