Digidexo.com

Øreplugger og Tinnitus

Øreplugger og Tinnitus


Ørepropp bruk bidrar til å forebygge tinnitus, en vanlig lidelse som fører lider å høre unormale vedvarende lyder. Eksponering for høye lyder over lengre tid er den mest kjente årsaken til tilstanden. Øreplugger er også brukt i varierende grad av personer som allerede har utviklet tinnitus, men mens øreplugger kan hindre at tilstanden blir verre, de vil ikke kurere det.

Betydning

Ifølge MedicineNet.com, nesten 36 millioner amerikanere lider av tinnitus i varierende grad. Tilstanden fører lider å høre intermitterende eller konstant lyder i ørene, ofte beskrevet som ringer, summende eller nynner. I akutte tilfeller kan tinnitus føre til hørselstap. Mens visse medisiner eller stress kan bringe på tinnitus, er det i hovedsak knyttet til overeksponering for langvarig, overdreven støy. Medisinske bevis har vist at ørepropper eller øreklokker kan minske risikoen for tinnitus utvikling.

Cochlea Damage

Cochlea skade er den mest omtalte og vanlig årsak til tinnitus. Cochlea er det viktigste organ for hørsel og ligger i det indre øret. Langvarig eksponering for høye lyder kan forårsake skade på de små "hårcellene" eller mikroskopiske nerve avslutninger av cochlea som er ansvarlig for å plukke opp lyden. Eksempler på disse potensielt skadelige lyder inkluderer rockekonserter, eksplosjoner og tungt maskineri. Å ha en MP3-spiller opp for høyt, kan også forårsake cochlea skade. Bygningsarbeidere og musikere er to grupper utsatt for å utvikle tinnitus og tilhørende høreforhold. Dermed er bruk av høykvalitets ørepropper viktig å forebygge tinnitus i slike yrker.

Ear Plug Bruk

Ifølge American Tinnitus Association (ATA), er det ingen definitive kur for tinnitus. Mange lider av tinnitus bruke ørepropper på bestemte tider, (for eksempel ved høyt hendelser eller på sengen tid) for å lindre sine symptomer. ATA råder tinnitus lider å benytte ørepropper, men bare i høyt situasjoner, og ikke hele tiden, da dette kan føre voks for å bygge opp og kan faktisk gjøre tilstanden verre. Skreddersydde ørepropper er vanligvis den mest komfortable for brukeren. Ørepropp wearers bør følge anbefalingen om å bruke øredråper etter ørepropp bruk for å redusere eventuelle komprimert voks.

Arbeidsplassen forordning

Øreplugger eller øreklokker er viktig for de som ønsker å hindre utbruddet av støy relatert tinnitus. Dette gjelder spesielt for dem som arbeidsplasser er kildene til langvarige høye lyder, for eksempel maskiner støy eller høy musikk. Alle arbeidsplasser har plikt til å følge Occupational Safety and Health Administration (OSHA) regelverk. Øreplugger eller øreklokker retningslinjer bør derfor settes på plass av arbeidsgivere og følges, dersom fremtiden utbruddet av tinnitus eller hørselstap er å bli forhindret.

Utenfor jobben

For å hindre mulig utbruddet av støyrelaterte tinnitus, bør disse menneskene bruke ørepropper som er rundt støy som plager sine ører, for eksempel en idrett, musikk eller jakt hendelsen. Hvis de ikke har ørepropper, bør de forsøke å bevege seg bort fra høyt støy, hvis mulig. ATA advarer at selv dag-til-dag lyder som blåse tørking håret eller klippe en plen kan til slutt føre til tinnitus og anbefaler bruk av hørselsvern under disse aktivitetene.

Advarsel

Mens tinnitus er oftest assosiert med eksponering for høy lyd, i noen tilfeller kan det være et symptom på en annen tilstand. En hørselstest (audiogram) kan brukes til å vurdere tinnitus. I situasjoner der folk plutselig utvikle tinnitus, spesielt hvis det er bare i det ene øret, bør de søke straks legehjelp. I sjeldne tilfeller kan det være assosiert med en tumor, aneurisme eller slag.