Digidexo.com

Hemolytisk Strep Symptomer

Hemolytisk Strep Gruppe A fører til mange infeksjoner, for det meste i luftveiene. Strep hals er en bakteriell infeksjon som spres ved hoste og nysing infiserte dråper. Det er en infeksjon i slimhinnene lining svelget. Hudinfeksjoner (impetigo), bihulebetennelse, ørebetennelse og lungebetennelse også faller inn under gruppe A-streptokokker.

Gruppe B Strep Hemolytisk er relatert til, men forskjellig fra gruppe A. Det er vanligvis tilstede i vagina og er ingen trussel for voksne kvinner og har ingen dårlig effekt. Dens største problem er overføring til en baby under fødselen. Det kan føre til farlige, noen ganger fatale, infeksjoner hos nyfødte.

Symptomer

En smittet person føles som regel sliten og har feber og kan også ha frysninger, hodepine, magesmerter, hovne lymfekjertler eller kvalme. Mandlene ser hoven og rød med hvite flekker av pus. Innen noen få dager, kan en fin, grov, solbrenthet lignende utslett utvikle seg på ansiktet og overkroppen. Utslettet er en reaksjon på giftstoffer utgitt av strep bakterier.

Enkelte individer kan ha strep og ikke viser noen symptomer. Små barn kan klage bare for en hodepine og magesmerter uten sår hals.

Diagnose

Diagnostisering er ved symptomer og funn bekreftet med en lab test, enten en strep kultur eller en rask strep skjerm.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen føre til revmatisk feber, noe som kan føre til permanent skade på hjertet og hjerteklaffene. Det kan også føre til lungebetennelse eller blodforgiftning.

Hemolytisk sykdom hos den nyfødte vil resultere i høye billirubin teller. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til døvhet, blindhet, lener vanskeligheter eller hjerneskade.

The American Medical Association publisert en artikkel i september 2004 "Archives of Pediatric Adolescent Medicine 158" som sier det er bevis som tyder på at barn som utsettes for hemolytisk streptoccal infeksjoner har en økt risiko for å bli diagnostisert med autoimmune nevropsykiatriske lidelser.

Behandling

Strep behandles med penicillin som førstevalg for en 10 dagers periode og må ikke stoppes før det fordi strep kunne vende tilbake. Erthromycin er antibiotika som brukes som en alternativ for penicillin.

Paracetamol eller Ibuprofen er gitt for smerte. Pasienter rådes til å gurgle med varmt saltvann og drikk rikelig med væske, med unntak av appelsinjuice på grunn av sin irritasjon i halsen.

Pasientene bør også unngå røyk og røyking og bruk en luftfukter. Myk mat og supper som kylling noodle er skånsomme mot halsen. Det er best å unngå krydret mat, hvile før feberen avtar og gradvis gå tilbake til aktiviteter.

Prognose

Symptomer sjelden vare lenger enn fem dager etter at antibiotika har begynt. Men pasientene fortsatt smittsom inntil 24 timer etter starten antibiotika. Mat handlers bør ikke arbeide for de første 24 timene etter behandlingsstart.

Forebygging / løsning

Den beste forebygging er å vaske hendene godt og ofte, og unngå nærkontakt med alle som har hemolytisk streptokokker. Det er viktig å kvitte seg med brukte vev riktig og ikke for å dele mat, drikke, retter eller sølvtøy med noen.