Digidexo.com

Sunne karbohydrater for vekttap

Sunne karbohydrater for vekttap


Til tross for det faktum at fjerning av karbohydrater som en gang var målet for vellykket vekttap, de er endelig tilbake og igjen bli lagt merke til for deres ernæringsmessige fordeler. Sannheten er at kroppen trenger karbohydrater for energi, spesielt for trening, som også er nødvendig for vekttap. I tillegg, karbohydrater gir fiber for en sunn gastrointestinale system. Derfor nøkkelen er ikke å kutte ut karbohydrater alle sammen, men å velge de sunneste kildene.

Karbohydrater som kan gå

Det er noen karbohydratkilder som ikke gir kroppen med mye nytte og kan holde deg fra å miste vekt. Disse er de karbohydrater fra enkle sukkerarter og er ofte funnet i pakkede søtsaker, desserter og snack foods. Tar sikte på å begrense forbruket av disse matvarene, og dette vil trolig føre til en reduksjon av det totale kaloriinntaket, noe som fører til vekttap.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker gi kroppen med karbohydrater og fiber, i tillegg til en mengde av nødvendige vitaminer og mineraler. Bare om noen frukt eller grønnsak vil gjøre, og du bør fokusere på å prøve ut noen nye matvarer du kan bli kjent med. Noen forslag inkluderer brokkoli, blomkål, ert pods, sommer squash som squash, paprika, arugula, grønnkål, søtpoteter og squash. Dempe søt tann med naturlige frukter som kirsebær, bringebær, blåbær, epler, pærer, plommer, kiwi og fersken.

Helkorn

Når du velger korn som kilde for sunne karbohydrater, velger de varianter som er 100 prosent hele korn. Disse typer korn gir fiber, vitaminer og mineraler, og mange inneholder også nødvendig protein. Stål kuttet havre, havrekli, hvete bær, quinoa, amaranth og bokhvete er alle sunne carb valg. Har havre eller havrekli til frokost, koke quinoa som ris i en kyllingbuljong og tilsett løk og hvitløk, velger soba nudler laget av bokhvete som en pasta eller lage hvete bær og kaste dem med grønnsaker og en vinagerette for en deilig kald salat.

Bønner og belgfrukter

Bønner og belgfrukter er en annen ideell kilde til sunne karbohydrater. Disse matvarer er godt avrundet ernæringsmessig fordi de også gi kvalitet protein og fiber. Svarte bønner, kikerter, linser og kidneybønner er alle gode valg. Lag en hummus dip med kikerter ved å blande dem med sesampasta, hvitløk og olivenolje. Kaste linser i grønnsaksupper for en ernæringsmessig løft, eller blande flere varianter av bønner sammen i en skarp vinagerette dressing for en kald bønne salat.