Digidexo.com

Hvordan forklarer jeg kreatinin nivåer?

Hvordan forklarer jeg kreatinin nivåer?


Leger bruker kreatinin nivåer å bestemme nyrefunkson i folk. For de som har sykdommer, så som diabetes eller nyresykdommer, er en forståelse av kreatinin-nivåene avgjørende for dem fordi disse sykdommer kan resultere i et unormalt nivå av kreatinin og kan forårsake nyredysfunksjon. Kreatinin nivåer kan bestemmes av en blod-eller urinprøve.

Hvordan forklarer jeg kreatinin nivåer?

•  Forklar at kreatinin er et avfallsprodukt produsert av muskler etter fysisk aktivitet eller ved å spise kjøtt. Bruke enkle og lett forståelige termer.

Forklar at friske nyrer bryte ned og utvise kreatinin, holde nivåene av kreatinin i kroppen lav.

Finn ut om en person har diabetes eller en annen sykdom som påvirker nyrefunksjonen, eller det personen er på visse medisiner som også kan aftect nyrene. I så fall diskutere betydningen av kreatinin tester for å sørge for at nyrene fungerer som de skal.

Diskuter normalområdet for kreatinin nivåer (0,6 til 1,2 milligram per desiliter). Dersom kreatinin testresultater i et nivå over normalområdet, er det viktig å oppsøke lege, helst en som er spesialist i nyre omsorg (også kjent som en nefrolog). En kreatinin nivå mellom 2,0 og 10,0 viser til mulige nyreproblemer, mest sannsynlig forårsaket av sykdommer som diabetes eller høyt blodtrykk. Et nivå over 10,0 indikerer et alvorlig problem nyre, så som nyresvikt, som mest sannsynlig vil kreve dialyse.

Forklar mulige årsaker til høye kreatinin nivåer som nyre dysfunksjon eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen. Nyre dysfunksjon er oftest forårsaket av høyt blodtrykk eller diabetes. Midlertidige økninger i kreatinin kan også være forårsaket av forbruker store mengder kjøtt.

Bekreft resultatene med et annet blod-eller urinprøve. Hvis de høye kreatinin nivåer ble forårsaket av et medikament eller kosttilskudd, test igjen etter stopper som narkotika eller supplement.

Ta nødvendige skritt for å løse problemet, for eksempel stoppe et medikament som påvirker nyrene eller håndtering av diabetes eller høyt blodtrykk.

Hint

  • Menn har en tendens til å ha høyere kreatinin nivåer enn kvinner.