Digidexo.com

Hvordan å innlemme jern i kostholdet ditt

Jern er ansett som et viktig mineral som finnes i hver eneste celle i kroppen din. Det er nødvendig å gjøre en del av blodceller gjennom produksjon av hemoglobin og myoglobin, som er proteiner som bærer oksygen. Det er viktig å innlemme jern i kostholdet ditt når lagring av jern i kroppen din blir for lav.

Hvordan å innlemme jern i kostholdet ditt

•  Spis jernrik kjøtt, fisk og fjærfe. Noen av de beste kildene til jern er i biff, muslinger, bløtdyr og østers. Alle disse har 3,5 mg jern eller mer per 3-unse servering.

Spis andre jernrike matvarer. Kroppen din ikke absorbere jern fra disse matvarene også, men de fortsatt kan være svært nyttig. De beste kildene inkluderer frokostblandinger beriket med jern; kokte bønner som hvite bønner, soyabønner og linser; tofu og gresskar; sesamfrø eller squash frø.

Kombiner de matvarer med vitamin C-rik mat. Hvis du spiser vitamin C sammen med ikke-kjøtt jernrike matvarer, vil det øke opptaket av jern. Gode ​​kilder til vitamin C inkluderer frukt som appelsiner, jordbær, grapefrukt og cantaloupe; og grønnsaker som søte røde paprika, brokkoli, erter og blomkål.

separate matvarer som reduserer mengden jern du absorbere fra matvarer. Drikk kaffe og te bortsett fra måltider som inneholder jern. Som vil tillate kroppen å øke opptaket av jern fra maten. Enkelte high-fiber matvarer og soyaprodukter bør spises med en kilde til vitamin C eller med jernrike kjøtt.

Ta jerntilskudd under medisinsk tilsyn. De skal bare tas hvis det er en vesentlig mangel på jern. Men mange multivitaminer inneholder jern i moderate mengder.

Hint

  • Food and Nutrition Board av Institute of Medicine anbefaler 8 mg jern per dag for voksne menn og 18 mg per dag for voksne kvinner. Spør legen din for riktig mengde for deg, som det varierer med alder og hvis kvinner er gravid eller ammer.
  • Hvis du ikke får nok jern i kosten din, kan du utvikle jernmangelanemi. Symptomer kan inkludere mangel på energi, hodepine, irritabilitet og svimmelhet.