Digidexo.com

Hvordan Diett for en sunn endokrine systemet

Det endokrine systemet er et sentralt styringssystem for kroppen din. Den styrer vekst, reproduksjon, humør og mental funksjon, hormon effekt, immunforsvar og mer. Hvis endokrine systemet ikke kjører effektivt, kan du lider av tretthet, depresjon og søvnløshet, vektøkning eller tap, overfølsomhet for temperatur og håravfall. Du blir mer utsatt for sykdom og din evne til å bekjempe infeksjoner er svekket. En diett rik på magre proteiner, vil omega oljer og visse urte kosttilskudd kan hjelpe deg å opprettholde et sunt endokrine systemet.

Hvordan Diett for en sunn endokrine systemet

•  Frukt, grønnsaker, helkorn og magre proteiner er en del av ethvert sunt kosthold. Å direkte påvirke endokrine systemet, må du ta visse matvarer. En av disse matvarene er fisk. Fisk gir kroppen din med Omega-3, Omega-6 og Omega-9 oljer. Disse oljene er fett som direkte påvirker kognitiv funksjon, cellular funksjon, nyrefunksjon, alle de tingene under kontroll av det endokrine systemet. Å spise fisk to ganger i uken vil hjelpe til å holde en balansert endokrine systemet. Omega olje kosttilskudd er også tilgjengelig, og kan brukes til å styrke din olje inntaket.

Forstå at hvitløk er også viktig å det endokrine systemet. Hvitløk øker din immunitet, øker din evne til å bekjempe infeksjoner. Det hjelper også å regulere blodsukkernivået. Du kan tygge en eller to fedd hvitløk en dag, men for mange mennesker, dette er ikke hyggelig. I stedet kan du ta den med i matlagingen eller dra nytte av tilgjengelig kosttilskudd. Men kosttilskudd er ikke så effektiv som fersk hvitløk.

Vet at visse urter, muligens adaptogenic urter, også hjelpe til å holde endokrine systemet kjører problemfritt. Disse omfatter ginseng og ginkgo. Ginseng er høy i hormonliknende stoffer som bidrar til å holde kroppens normale hormonproduksjonen i balanse, samt å hjelpe gjenvinne hormonelle balanse. En annen viktig urt er ginkgo, som hjelpemidler i kognitiv funksjon. Både ginseng og ginkgo er tilgjengelig som kosttilskudd.

Selv om kosttilskudd som er nevnt ovenfor vil målrette endokrine systemet og forbedre sin funksjon, du fortsatt trenger for å opprettholde et sunt kosthold. Og en diett som tar sikte på å hjelpe det endokrine systemet omfatter kalsiuminntak, et høyt innhold av vitamin B, vitamin B-komplekset og vitamin C.

inkludere i kosten mat rik på kalsium som melk, cottage cheese, ost, grønne blader, tørkede bønner og yoghurt. For Vitamin B og B Complex, trenger du kylling, fisk, egg, hele korn, bønner og nøtter. Fersk frukt som appelsiner og bær inneholder vitamin C, som gjør paprika og søtpoteter.

Din endokrine systemet vil ha nytte av et sunt kosthold som inneholder alle matvarer og kosttilskudd som er nevnt her. En annen viktig del av å opprettholde et sunt endokrine systemet er stressmestring. Stressnivå påvirker fordøyelsen. Når du spiser, spiser sakte. Ikke rush gjennom dine måltider. Tillater kroppen å fordøye mat vil øke din immunforsvar, redusere etter-måltid tretthet og aktivere endokrine systemet for å riktig behandle næringsinntak.

Hint

  • Yoga er en utmerket øvelse for stressmestring.
  • Visse yoga stillinger stimulere hormonelle balanse.
  • Unngå koffein, sukker og raffinerte karbohydrater.