Digidexo.com

Tarm Symptomer på Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er ikke bare en sykdom i leddene. Det er en autoimmun lidelse som rammer hele kroppen. Ett av systemene at det kan føre til problemer med er den tarmsystem. Tarm symptomer ofte følger revmatoid artritt, både fra sykdom og medisiner tatt for å kontrollere det.

Symptomer

Det er ikke uvanlig for de med revmatoid artritt til å lide av tarm symptomer som oppblåsthet, halsbrann, forstoppelse, diaré og tap av matlyst. Disse kan variere fra sporadiske problemer til kroniske tilstander.

Tilknyttede betingelser

Pasienter med revmatoid artritt ofte lider av tarmproblemer som gastritt og gatroesophageal reflux.

Årsaker

Pasienter med revmatoid artritt har immunmangler som gjør dem utsatt for gastrointestinale veisproblemer. Også noen av de medisiner som brukes til å behandle revmatoid artritt --- slik som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og steroider --- kan forårsake tarmsymptomer.

Behandlinger

Tarm symptomer på de med revmatoid artritt blir tatt på alvor og behandles umiddelbart. Den svekket immunsystem av RA kan føre til store komplikasjoner raskt hvis ingenting blir gjort.

Forebygging

Velge Cox-2-hemmere som Celebrex stedet for aspirin og ibuprofen kan bidra til å lindre fordøyelsesproblemer i revmatoid artritt. Unngå mat med høyt syre, samt alkohol og koffein kan også hjelpe tarm symptomer på revmatoid artritt.