Digidexo.com

Calcium Citrate & Hair Vekst

Kalsium citrat er et kalsiumsalt fra sitronsyre. Kalsium har en rekke funksjoner i kroppen enn utvikling og vedlikehold av friske bein og tenner. Det er også viktig for nerve helse, fordøyelsen helse og hjertefunksjoner. Det bidrar også til vekst og vedlikehold av sunn hår.

Hårvekst

Håret ditt går om sykluser: en vekstperiode etterfulgt av en periode med hvile. Lengden på hver syklus vil variere noe avhengig av den enkelte, men i gjennomsnitt varer i vekstsyklusen i ca to år, og i denne tiden håret vil vokse omtrent en halv tomme hver måned. Hvileperioden, som varer rundt tre til fire måneder, er når hårstrå faller ut og nye vokse i deres sted. Det er rundt 1 million hår på en sunn persons hode, og folk flest kaster 50 til 100 hår hver dag. Skjønt gradvis fortynning av håret er forårsaket av aldring, hvis frekvensen av hårtap er større enn gjenvekst, vil det oppstå skallethet.

Kalsium og hårvekst

Kalsium er viktig for hårvekst fordi hårsekkene bruke den til å produsere keratinized protein. Keratiner er de sterke, uløselige proteiner som utgjør hår og negler. Keratin holder håret skinnende, sunn og sterk. Dersom den døde cellelag av håret holdes friske, de vil hjelpe til å beskytte den nye keratin under.

Kalsium og håravfall

Mange ting kan føre til hårtap inkludert dårlig ernæring, sykdom, visse medisiner og overdreven frisørfaget. Balansen mellom kalsium og magnesium er også viktig for sunn hårvekst. Hvis du har for mye kalsium i forhold til magnesium (som kan være forårsaket av å spise for mye sukker) håret ditt kan bli sprø og bryte.

Hvordan legge til Calcium Citrate til kosthold

Høye mengder kalsium i blodet kan være like skadelig som lave mengder. Du bør ikke forbruke mer enn 2000 milligram kalsium per dag fra mat, kosttilskudd eller begge deler. Absorpsjonen av kalsium er avhengig av alder, graviditet og nivået av vitamin D i blodet. Tar en kombinert kalsium og vitamin D tilskudd kan bidra til å forbedre absorpsjon av kalsium. Kalsium citrate kan fås fra befestet appelsinjuice eller forsterkede frokostblandinger. Du kan også ta kalsium citrat kosttilskudd. Anbefalt daglig dose er 1000 til 1300 milligram daglig. Kalsium citrat bør tas like etter måltider.

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Mindre bivirkninger er kvalme, oppkast, forstoppelse, nedsatt appetitt og tørrhet i munnen. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, bør du slutte å ta dette tillegget, og konsultere legen din. Flere alvorlige bivirkninger inkluderer vanskeligheter med å svelge og puste, nummenhet, manglende evne til å urinere, skjelettsmerter og alvorlig vekttap. Hvis du opplever disse symptomene, bør du slutte å ta dette tillegget umiddelbart og søke akutt behandling samtidig. Du bør ikke ta kalsium citrate dersom du bruker andre kalsiumtilskudd, tetracyklin antibiotika, eller er gravid eller ammer.