Digidexo.com

psoriasis matintoleranse

Naturopathic Behandling av psoriasis

Naturopathic Behandling av psoriasis


Målet med naturmedisin er å "ikke skade" ved å holde bivirkninger til et minimum og unngå undertrykkelse av symptomer, ved hjelp av naturens egne helbredende krefter i stedet for kraftige stoffer. Psoriasis, med sine skjellende sølv plakater på albuer, knær og hodebunnen, kan vise seg å være spesielt vanskelig å behandle med tradisjonell medisin. Naturopathic behandlinger prøve å identifisere og behandle eventuelle årsaker til helse ubalanse som gjør den enkelte utsatt for psoriasis i første omgang.

Diett

Mange naturopathic utøvere tror den største medvirkende faktor i psoriasis er kosthold. Matallergier og matintoleranser kan være en del av dette, men dårlig spise generelt er problemet. Ting å fjerne fra kostholdet ditt i en periode på flere uker som en test omfatter all hvete, kjøtt og dagbok med unntak av vanlig yoghurt, hvis tolerert. Unngå kunstige søtningsmidler, men Aspartam spesielt. Foods å inkludere i overflod i kostholdet ditt er friske (helst økologisk) frukt og grønnsaker og fet fisk som makrell, laks, sardiner og sild. Du kan også inkludere bønner og nøtter, unntatt peanøtter som har mer mugg og er de mest allergifremkallende.

Kosttilskudd

Supplere med en daglig spiseskje linfrø, raps eller kaldpresset extra virgin olivenolje eller ta kapsler med essensielle fettsyrer som inkluderer agurkurt, nattlysolje og fiskeoljer. Andre kosttilskudd som kan hjelpe er vitamin A (10.000 IE tre ganger om dagen i seks dager), vitamin B-komplekset, vitamin D, spirulina (en alge rik på mikromineraler), sink, vitamin C, selen og fordøyelsesenzymer, alle i moderate doser. Melk tistel urte te eller melk tistel kapsler er nyttig for å fremme sunn leverfunksjon, som kan komme psoriasis lider.

Skin Care

Mange naturopaths mener naturlig sollys er en gunstig behandling for psoriasis, spesielt tidligere i dag, før solen blir for varmt, men eksponeringen må ikke overstige 5 til 30 minutter for å unngå hudskader. Kremer og lotions kan være nyttig, med en av de beste og mest rimelig å være vaselin eller en lignende vaselin produktet. Fukt den berørte huden to til tre ganger om dagen og bruke vaselin over området på toppen av huden for å forsegle i fuktighet. Kremer eller gels som kan kontrollere kløe inkluderer aloe vera, calendula juice eller fløte og capsaicin krem ​​fra Cayenne Peppers. Du kan også gni friske ryllik juice på de berørte områdene, eller legge til et par dråper av ryllik essensielle oljer i badevannet. Bruk varm komprimerer inneholder sitronsaft eller flytende myse for å myke opp det herdede skalaer. Hvis du har psoriasis i hodebunnen, prøve å bruke en klor shower filter.

Andre livsstil endringer

Alkohol og røyking både gjøre symptomene verre. Fedme kan også bidra til symptomer, som tilstanden øker den generelle kroppslige betennelser. Unngå overdreven stress og prøv meditasjon og yoga for å hjelpe slappe av.

Dietary Årsaker til psoriasis

Psoriasis er en vanlig hudlidelse som ikke er smittsom. Psoriasis lider oppleve rask reproduksjon av hudcellene, noe som fører til skjellende, tykke, tørre flekker som vises over hele huden. Skalaene og tørre flak er et resultat av den raske akkumulering av hudceller. Det er både milde og alvorlige tilfeller av psoriasis. Det blir ofte antatt at utviklingen av psoriasis har koblinger til den enkeltes kostvaner. Noen matvarer og drikkevarer kan faktisk utløse psoriasis fakkel-ups.

Mat Intoleranse

Matintoleranse kan forstyrre folks metabolisms og føre til fakkel-ups av psoriasis. Den matintoleranse bevirker en dysfunksjon av immunsystemet, som er relatert til psoriasis, en autoimmun problem. Matallergier er godt kjent gjerningsmennene bak understreke ut kroppen og forårsaker en slik dysfunksjon.

Animal Fats

Animalsk fett er en av de vanligste matvarekategorier for å utløse fakkel-ups av psoriasis. Animalsk fett inneholder matvarer og drikkevarer som melk, egg, smør og bearbeidet eller raffinert mat.

Fett og sukker

Mange sauser er kosten psoriasis triggere. Noen matvarer som består av både hvitt sukker eller hydrogenert fett bør absolutt unngås av personer som er utsatt for psoriasis fakkel-ups. Kaffe og te bør også unngås.

Spicy, syrlig og fermentert mat

Spicy mat (samt fet mat og de fleste typer junk food) bør unngås så mye som mulig. Sitrusfrukter er svært sure og heller ikke bør være en del av dietten plan for noen som lider av psoriasis. Fermentert mat, som for eksempel pickles og brød, også bør ikke brukes.

Vices

Selv om mange mennesker der ute vurdere å røyke sigaretter, drikke alkohol og spise rødt kjøtt for å være noen av sine mest behagelige laster, alle disse tingene bør unngås hvis du ikke ønsker å øke din risiko for å oppleve en psoriasis blusse opp. Rødt kjøtt er en vanlig skyldige for psoriasis triggere.

Andre matvarer for å unngå

Det er mange mulige kosttilskudd psoriasis utløser der ute. Noen av dem inneholder hamburgere, leverpostei, kjøttpålegg, margarin, majones, honning, røkt fisk, hermetisk mat, svinekjøtt, røkt kjøtt, grønnsaker, oliven og raps olje, kaker med natriumbikarbonat og sure tropiske frukter.

Nail psoriasis behandling

Nail psoriasis behandling


Denne lidelsen er vanligvis forårsaket av genetikk og immun mangler. Nail psoriasis er ikke en smittsom sykdom og rammer både menn og kvinner. Det er flere behandlinger tilgjengelig for denne lidelsen. Nail psoriasis bør behandles av lege. Hvis ikke behandles, kan det føre til en soppinfeksjon av neglene.

Symptomer

Nail psoriasis forårsaker små groper og alvorlig ruhet på overflaten av neglen plate. Neglene kan se ut som det har blitt arkivert med en grov slipemiddel. Spikeren kan utvikle gule til røde flekker under neglene. Det kan også begynne å løsne fra huden.

Diagnose

Hvis neglene virke smittet eller er smertefulle, kontakt lege attention.Your legen kan ta en prøve av huden din til å finne ut om du har spiker psoriasis. Legen vil også sjekke for å se om du har utviklet en soppinfeksjon.

Medisinske behandlinger

Noen ganger er en del av spikeren må fjernes. En kjemisk fjerning innebærer en salve som er plassert på neglene i en uke. Spikeren vil falle av på egen hånd, og det er lite eller ingen blødning. Spikeren kan også bli fjernet kirurgisk.

Medisiner

Aktuelle salver er vanligvis foreskrevet for å gni på og rundt neglen. Steroid kremer og vitaminderivater blir ofte brukt. Steroider kan også injiseres under neglen. Et anti-soppløsning kan foreskrives dersom en sopp-infeksjon er til stede. Det er også en behandling behandling som består av medisiner og eksponering til ultrafiolett lys.

At Home Care

Prøv å unngå å skade neglene. Hvis neglen har løsnet, kan du trimme spikeren tilbake. Enhver neglepleie må være forsiktig så unngå kunstige negler og manikyr. Vær forsiktig hvis spikeren er løs, fordi det kan bli infisert. Påfør foreskrevet medisiner som anvist.

Juvenile Psoriasis

Juvenile Psoriasis


Juvenile psoriasis er en autoimmun lidelse som rammer hud og negler. Det antas å være arvelig. Selv om sin utbruddet kan knyttes til stress, leger er fortsatt ikke å finne ut nøyaktig hva som forårsaker det. Psoriasis kan angripe alle i alle aldre og rammer menn og kvinner likt. Juvenile psoriasis, men kan være en indikasjon på andre helsemessige bekymringer.

Beskrivelse

Juvenile psoriasis er en kronisk noncontagious hud tilstand. Dens symptomer inkluderer tørr, ru, skjellende flekker i huden som kan være rødlig eller skissert i rødt. Negler og tånegler kan bli tykkere eller pitted. Noen ganger patcher kan være flere blisterlike og slam pus. Psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men det er oftest funnet i hodebunnen, albuer, korsrygg, lyske og knær. Symptomene kan gå bort for en tid bare for å returnere.

Diagnose

Hudlege, barnelege eller annet helsepersonell vil samle en historie om pasientens fysiske og psykiske helse. Hun kan ta en blodprøve. En enkel hudbiopsi vil bekrefte diagnosen juvenile psoriasis. Videre evaluering kan være nødvendig for å bedømme nærværet av psoriatisk artritt (PSA). The American Academy of Dermatology antyder i sine retningslinjer utgitt i mai 2008 at "hudleger oppfordres til å vurdere den mulige samtidige diagnosen PsA hos pasienter med psoriasis."

Behandlinger

Behandling for juvenile psoriasis bestemmes av helsepersonell og kan omfatte en multipronged tilnærming. Reseptbelagte aktuelle behandlinger kan omfatte Kortikosteroider, retinoider (vitamin A derivat), salisylsyre og en syntetisk form av vitamin D er kjent som Calcipotriene. UV-lys-behandling kan også lindre noen av symptomene på juvenile psoriasis, og det finnes en rekke over-the-counter produkter utviklet for å hjelpe til med symptomer. I alvorlige tilfeller kan immunsuppressive medikamenter administreres.

Psykologisk

Håndteringen av en hudsykdom som juvenile psoriasis kan være vanskelig. Hvordan et barn håndterer juvenile psoriasis er svært individualisert, men det synes å være en økt risiko for barn med sykdommen for emosjonelle vansker som depresjon og angst. I en studie presentert på den 68. årlige møtet i American Academy of Dermatology ble det funnet at barn som lider av juvenile psoriasis hadde en 23 prosent større risiko for å utvikle depresjon og en 32 prosent større risiko for angstlidelser.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt ligner revmatoid artritt, og er forbundet med juvenil psoriasis. Psoriasisartritt er delt inn i følgende fem grupper: artritt i de små leddene i fingre og tær; leddgikt av asymmetriske leddene i den ekstreme; symmetrisk polyartritt, som er svært nær i symptomer til revmatoid artritt; leddgikt mutilans, som ødelegger ledd; og leddgikt av sacroiliac sac og ryggrad. Alle som lider av juvenile psoriasis bør være klar over symptomene på psoriasisartritt, som kan inkludere betent, reddened ledd eller noen felles misdannelse.

Slik Cure Psoriasis hjemme

Psoriasis er en sykdom i immunsystemet som påvirker huden og gir den et skjellaktig utseende. Disse flekkene kan klø, brenne eller rett og slett vondt. I noen lider kan de virke som tykk og sprø, eller til og med myk og kan sive. Uansett manifestasjon, kan du få noen lettelse ved å gjøre noen enkle ting hjemme.

Slik Cure Psoriasis hjemme

Behandling av psoriasis hjemme

•  Opprettholde et sunt kosthold. Et dårlig kosthold kan forverre psoriasis. Design dine måltider rundt næringspyramiden. Få minst fem porsjoner med grønnsaker og frukt. Spis rikelig med grønne grønnsaker. Redusere flare-ups ved å drikke minst åtte glass vann om dagen.

Unngå matvarer som hjelper utløse flare-ups. Sukker er spesielt skadelig. Eliminere sukker fra brus og alkohol - særlig rødvin. Unngå eller kutte ned på rødt kjøtt, MSG og krydret mat. Fet mat og junk food også kan forverre tilstanden din. Og selv om disse er ellers sunn mat, bær, tomater og andre sure matvarer vil føre til utbrudd.

Ta generell vare på helsen din som sykdom kan også føre til hudutslett. Husk at psoriasis er en immunsystem uorden, så alt du kan gjøre for å øke immunsystem kan hjelpe. Vurdere å ta vitamin E (som øker immunforsvaret) og andre antioksidanter som vitamin C. Sink er også nyttig.

Sug i et varmt kar med saltvann, ved hjelp av havsalt hvis mulig. Du kan få sjøsalt fra nettbaserte forhandlere og i de fleste helsekostbutikker. Prøv å få uparfymert type. Men du kan også gå til en dyrebutikk (eller noe sted som selger saltvannsfisk) og kjøpe den miksen som brukes i akvarier å generere hav vannforhold. Suge i karet i minst 30 minutter om gangen.
Saltvann vil svi, men du kan finne det ganske beroligende.

Hint

  • Dealing with psoriasis betyr å behandle psoriasis selv når det ikke er til stede.

Oljer som brukes til behandling av psoriasis

Psoriasis er ikke bare en misforstått hud tilstand, men også en ofte feildiagnostisert hud tilstand. Leger noen ganger feilaktig diagnostisere psoriasis som eksem i stedet. Når en diagnose av psoriasis er gjort, noen pasienter velge å behandle huden sin naturlig, heller enn ved hjelp av steroidkremer og andre medisiner som ofte ledsages av uønskede bivirkninger. Oljer som brukes til behandling av psoriasis ofte kan brukes til å behandle eksem også.

Typer psoriasis

Det finnes flere former for psoriasis, inkludert plakkpsoriasis, guttat psoriasis, pustuløs psoriasis, invers psoriasis, og erytrodermisk psoriasis. De oljer som brukes til behandling av psoriasis ofte kan brukes på de fleste former for psoriasis, med unntak av erytrodermisk psoriasis, en potensielt alvorlig form for psoriasis.

Husk at psoriasis er ikke smittsom. Hvis du har psoriasis, dine familiemedlemmer eller andre personer du kommer i nær kontakt med er ikke i fare for å "fange" psoriasis. Imidlertid er psoriasis arvet, slik at andre familiemedlemmer kan bli påvirket på grunn av den genetiske komponenten av denne sykdommen.

Nattlysolje og psoriasis

Nattlysolje er en av de beste oljer som brukes til behandling av psoriasis, og mange personer rapporterer suksess med dette naturlige behandling. Nattlysolje inneholder gamma-linolensyre, noe som kan bidra til å lindre psoriasis. Kjøp nattlysolje eller bryte åpne et par kapsler og gni oljen direkte på psoriasis patcher. Du kan også sette et par spiseskjeer av nattlysolje inn ditt bad.

Vitamin-E Olje og psoriasis

Vitamin-E olje er en annen nyttig naturlig middel som brukes til å behandle psoriasis. Vitamin-E olje kan bidra til å lindre rødhet og kløe forbundet med psoriasis. Det er liten eller ingen fare for overdosering ved anvendelse av et fettløselig vitamin topisk. Vitamin-E olje kan også legges til rennende badevannet.

Tea tree olje og psoriasis

Tea tree olje er en nyttig olje for behandling av psoriasis. Du kan bruke en liten mengde direkte til psoriasis patcher, men vær forsiktig med hodebunnen psoriasis. Tea tree olje er veldig sterk. Av denne grunn bør du være forsiktig når du bruker tea tree olje på hodebunnen psoriasis. Også, hvis du foretrekker det, fortynne tea tree olje med en transportør olje som olivenolje før du bruker til huden din. Heldigvis finnes det et bredt utvalg av hår produkter som inneholder tea tree olje. Se etter tea tree olje sjampo og balsam for å legge til behandling tilnærming.

Betraktninger

Det eneste problem som oppstår ved anvendelse av olje på huden er en av bekvemmelighet. Oljer er rotete og kan lett ødelegge klærne dine. Påfør olje til huden din før sengetid, og så vaske det av i morgen for å unngå denne ulempen. Husk at det er svært lite bevis og støtte fra konvensjonell medisin for å oppmuntre naturlig rettsmidler for behandling av psoriasis. Imidlertid er det vanligvis liten risiko siden de fleste naturlige behandlinger, spesielt når de påføres topisk, er meget mild.

Se etter oljer som brukes til å behandle psoriasis på naturlig mat butikker, eksklusive dagligvarebutikker eller på nettet. Eteriske oljer kan være dyrt. Mengden av arealet av huden din påvirkes av psoriasis vil avgjøre hvor mye olje du trenger. Prøv en olje om gangen og gi minst to uker før de bestemmer om resultatene er gode. Hvis du finner en olje fungerer godt, så kan du vurdere å kjøpe i bulk på nettet for ekstra besparelser.

Mat som gjør at Psoriasis Worse

Psoriasis er en autoimmun sykdom ledsaget av inflammasjon både inne i kroppen og på huden. Når et utbrudd oppstår i individer genetisk mottakelige for psoriasis, kan fremtidige utbrudd oppstår. Mens matvarer ikke faktisk føre til psoriasis, visse matvarer gjør psoriasis verre.

Psoriasis og rødt kjøtt

Rødt kjøtt antas å forverre psoriasis. Begrense rødt kjøtt forbruket til en gang per uke eller mindre.

Psoriasis og Dairy

Meieriprodukter kan forverre psoriasis i mange individer ved å forstyrre fordøyelsen og redusere immunforsvar. Ikke konsumerer store mengder melk, ost eller yoghurt.

Unngå alkohol

Personer som har psoriasis bør unngå alkohol siden det er antatt å gjøre psoriasis verre. Alkohol kan også interferere med og redusere effektiviteten til konvensjonelle psoriasis behandlinger.

Kinestetisk Testing

Nesten all mat kan forverre psoriasis hvis du har dårlig fordøyelse. Ha en kiropraktor gjennomføre kinestetisk testing for å fastslå om du har noen mat sensitiviteter. Kiropraktoren vil plassere en bestemt mat på tungen og teste refleksene dine. Du vil stille merkbar muskelsvakhet og nedsatt svakhet hvis du har en følsomhet for en bestemt mat. Eliminere noen matvarer som er identifisert som problematiske og se om din psoriasis blir bedre.

Forebygging / løsning

Ha en mat antistoff test gjort for å fastslå hvilke, om noen, kan matvarer være medvirkende til din psoriasis. Eliminere de matvarer som er identifisert som potensielle triggere og gjeninnføre dem gradvis en om gangen. Oppmerksom på eventuelle endringer i din psoriasis som du gradvis gjeninnføre matvarer.

Bilde Lysterapi for psoriasis

For mennesker med alvorlige utbrudd av psoriasis, kan lysterapi bringe sårt tiltrengt avlastning og ettergivelse av symptomer. Det er blitt funnet at eksponering for ultraviolent lys stopper den raske hud vekst assosiert med psoriasis. Hvis du har minimal skala buildup på mer enn 3 prosent av kroppen din, kan legen forskrive lysterapi for deg som en del av behandlingsplanen.

Bruksområder

Lysterapi søker å etterligne og forsterke de naturlige effekter av sollys. De fleste psoriasis lider opplever at deres symptomer er sterkt redusert når utsette berørte områder for solen. Men lysterapi kan supplere disse effektene, enten for vinteren lettelse, for folk som bor i områder uten mye naturlig sollys eller for pasienter som trenger akselerert lettelse.

Process

Det finnes flere typer lysterapi, men ultrafiolett B lys (UVB) er den mest brukte. Lysterapi bruker enten bredt bånd eller smale band UVB lys konsentrert på berørte områder av huden. Behandlingen kan gjøres på et legekontor, i en klinikk (vanligvis kalt "psoriasis barnehage") eller hjemme. Din helsepersonell vil fortelle deg hvordan å forberede seg, men i de fleste tilfeller vil du bli bedt om å dusje eller skrubbe av alle løse hud flak, kle av seg, så får lysbehandling.

Behandlinger variere avhengig av hudtype og farge, samt alvorligheten av sykdommen. Effektiv lysterapi krever et nivå av forpliktelse. Det tar flere, regelmessige behandlinger for forbedring, selv om de fleste pasienter rapporterer noen lettelse raskt.

Lysterapi opphører vanligvis en gang symptomene dine klare, og kan startes igjen når de kommer tilbake. Hvis du opplever hyppige, alvorlige utbrudd, er det mulig å fortsette lysterapi som et forebyggende tiltak. The National Psoriasis Association rapporterer at det tar i gjennomsnitt åtte vedlikehold behandlinger per måned for å opprettholde hudens klarhet.

Lysterapi kan ha bivirkninger. Disse inkluderer oftest hudirritasjon, freckling og solbrenthet.

Alvorlig sak

Hvis din psoriasis er svært alvorlig, kan du få en kombinasjon av behandlinger kalt Goeckerman regime. Dette kombinerer lysterapi med kulltjære programmer og steroide medisiner. En variant av dette er Ingram Regimen, som bruker medisiner Anthralin stedet for kulltjære. Begge disse regime i "psoriasis barnehager" klinikker og er gjort i løpet av 3-5 uker økter.

UVB Lamper for psoriasis behandling

UVB Lamper for psoriasis behandling


For personer med moderat til alvorlig psoriasis, regelmessig og kontrollert eksponering for ultraviolent lys --- slik som naturlig finnes i sollys --- gir lindring av symptomer. Lysterapi, som anvist av lege, gir konsentrert terapeutisk lys. UVB lamper er en form for psoriasis behandling.

Typer

Eksponering for ultraviolent lys stopper den raske hud vekst assosiert med psoriasis. Leger kan bruke ulike typer av ultrafiolett lys for denne effekten, men ultrafiolett B lys (UVB) er mest brukt.

Behandling

En behandlingskur kan ta flere uker eller måneder med regelmessig planlagte avtaler. Disse behandlingene kan gjøres på et legekontor, i en spesiell dag klinikk for psoriasis, eller ved hjelp av bærbare lamper hjemme.

Eksponering

Lengden av eksponeringen avhenger av personen --- sin hudtype og pigmentering, så vel som alvorlighetsgraden av sykdommen, vil bestemme lengden og hyppigheten av lysbehandling.

Vedlikehold

De fleste slutter å bruke UVB lamper når de har fjernet deres symptomer. Men vedlikeholdsbehandling, gjort på et gjennomsnitt på åtte behandlinger per måned, kan være planlagt for folk som har hyppige, alvorlige fakkel-ups av symptomer.

Advarsel

Psoriasis behandling med UVB lamper bør administreres eller gjort under omsorg av en profesjonell. Bivirkninger kan være hudirritasjon, solbrenthet, freckling eller tidlig aldring.

Hva er behandlingen for Psoriasis i skrittet?

Psoriasis er en irriterende immunsystem uorden; National Psoriasis Foundation sier at om lag 7,5 millioner amerikanere lider av sykdommen. The genital, eller "skrittet" området, er en av de kroppsområder som er sårbare for utbrudd av psoriasis. Heldigvis er mange forskjellige behandlinger er tilgjengelige for å avlaste den irritasjon.

Psoriasis Funksjoner

Ifølge National Psoriasis Foundation, vises psoriasis i genital regionen vanligvis så tørre røde sår på huden. I motsetning til andre typer psoriasis, betyr genital psoriasis ikke normalt vises skjellete.

Årsaker

Psoriasis er forårsaket av en feilaktig immunrespons mot kroppens eget hudceller. Dette over-aggressive angreps fører til en syklus der nye celler reise til hudoverflaten for raskt, og døde celler og rusk bygge opp til irriterende nivåer.

Behandlinger for Mild Psoriasis

Flere OTC og reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å behandle mild genital psoriasis. Disse inkluderer steinkulltjære, salisylsyre, Calcipotriene, og tazarotene. Flere steroid kremer er tilgjengelige, men høyere potens steroider er vanligvis ikke anbefalt for genital regionen.

Behandling for moderat psoriasis

Sammen med topiske behandlinger, kan moderat psoriasis også behandles med lys terapi, der området er utsatt for ultrafiolett lys. UV-stråler redusere frekvensen av huden cellevekst og lindre symptomer over tid.

Behandlinger for alvorlig psoriasis

Alvorlig genital psoriasis er vanligvis behandles på samme måte som moderat psoriasis unntatt når psoriasis er til stede i andre kroppsregioner. I så fall visse immunsuppressive medikamenter som T-celle-blokkere er tilgjengelige for å redusere kroppens inflammatorisk respons.

UV Lamper og psoriasis

UV Lamper og psoriasis


Psoriasis er en av de mest angstproduserende autoimmune sykdommer som finnes. I USA alene, rammer det 7,5 millioner mennesker. UV-lys, i forbindelse med lokal terapi, har vært fremgangsmåten for behandling av psoriasis lider alle unntatt de mest alvorlig rammet i lang tid. For dem er inge eller injisert bio-legemidler ansatt. Både UVA og UVB-stråler har vært brukt med relative grad av suksess i psoriasis behandling; som i 2010, er UVA dag mindre favoriserte.

The Disease

Psoriasis er en akselerert regenerering av nye hudceller av kroppen. Resultatet av dette er økt aktivitet scaliness som forårsaker den mest utbredte form av psoriasis. Psoriasis kan begynne på en hvilken som helst del av kroppen, og kan blusse opp og trekker seg tilbake til tider, men det er ingen kjent kur for en hvilken som helst av de fem typer av psoriasis. Ikke mye er kjent om årsaken, selv om psoriasis er generelt arvet. Det er tre stadier av psoriasis: mild, moderat og alvorlig. Det er ikke smittsomt.

Behandling

For mild og moderat psoriasis, aktuelle salver kombinert med lysbehandling er den viktigste behandlingsforløpet. Mild psoriasis, kjørt fem prosent eller mindre av kroppen, ofte kan behandles med topiske kremer og salver alene. Moderat psoriasis, der 5 til 30 prosent av kroppen er berørt, blir oftere behandlet med denne UV-lys terapi, fordi lyset har en direkte effekt på de avvikende T-celler som forårsaker de fysiske symptomene på psoriasis. Alvorlig psoriasis kan kreve biologiske, og i de mest ekstreme tilfeller sykehusinnleggelse.

Hvorfor UV-lys Works

Psoriasis er en av de svært få ting som en hudlege vil anbefale eksponering for sollys. Regulert sollys arbeider for å redusere plakk i den mest vanlige formen psoriasis. UV-lys, i enten en klinisk eller hjem innstilling, fag psoriasis lesjoner til de samme UVA og UVB-stråler som er produsert av solen. Mer smal 311nm UVB brukes, fordi det kan være mer kontrollert enn vanlige UVB stråler. Sammenlignet med aktuelle medisinske behandlinger alene, er UV-lysbehandling en effektiv en til to slag for behandling av psoriasis.

UV-lys hjemme

Målene for UV lys terapi er å minske, om ikke eliminere, psoriasisplakk. Videre krever mange behandlinger for å realisere betydelig reduksjon av plakk, men fototerapi kan være effektive 95 prosent av tiden. UV psoriasis lysbehandling virker ved forårsaker unormalt fungerende T-celler som forårsaker akselerert hud celleproduksjon til å dø. Betennelse er derfor redusert, sakker hud celle replikering. Dette er den samme fordel som kan utledes fra inntagbare biologiske, fraværende noen av bivirkningene som biologiske kan forårsake.

Psoriasisartritt

Psoriasis artritt er en komplikasjon av psoriasis; en type leddgikt som rammer noen mennesker som har psoriasis. Psoriasisartritt vanligvis utvikler seg etter utbruddet av psoriasis på huden. Det kan imidlertid dukke opp før eventuelle lesjoner er synlige. Psoriasisartritt symptomer speile de av revmatoid artritt: leddsmerter, stivhet og hevelse. Alle deler av kroppen kan påvirkes, inkludert fingertuppene og ryggraden. Siden det er ingen permanent kur for psoriasis, kan psoriasisartritt være invalidiserende, slik behandling og regelmessig fysisk trening anbefales sterkt. Lysbehandling med UV-lamper er ikke en effektiv behandling for psoriasisartritt.

Hvordan vite om du har en matintoleranse

Hvordan vet du om dine symptomer skyldes en matintoleranse? Denne artikkelen vil klare opp noen av de misforståelsene som omgir matintoleranse, og hjelpe deg å forstå symptomene som omgir dem.

Hvordan vite om du har en matintoleranse

Er du overvektig?

Matintoleranse ofte føre til vektøkning. Hvis du har en spesiell mat som du begjærer, spiser veldig ofte, og føler deg sulten snart etter å ha spist den maten, kan du ha en matintoleranse for det bestemte mat. Vann vektøkning på så mye som 3 pounds i en dag kan forekomme. Den gode nyheten er at når du eliminere matvarer som du er intolerant til, vil du høyst sannsynlig oppleve vekttap på et rekord rate!

magesyke

Hvis du har diaré snart etter å ha drukket melk eller spise noe mat, kan du være intolerant til at maten. Andre magerelaterte symptomer inkluderer overdreven gass, oppblåsthet og magesmerter. Hvis du legger merke til magesyke etter å ha spist visse matvarer, vurdere matintoleranse som den skyldige.

Andre symptomer

Det er andre, mindre åpenbare symptomer på matintoleranse. For eksempel, hodepine, stivhet i ledd, leddgikt, hjernetåke, mangel på konsentrasjon, sinne, aggressiv holdning, og elveblest kan være forårsaket av en matintoleranse.

En matintoleranse kan noen ganger være vanskelig å identifisere. Mens de fleste symptomene viser seg snart etter å ha spist den plagsomme mat, kan symptomene bli forsinket med så mye som 48 timer. For å identifisere hvilke matvarer er plager deg, kan du trenger å holde en matdagbok. Skriv ned alt du spiser og eventuelle symptomer du opplever. Prøv en eliminering prosessen ved å kutte ut forskjellige matvarer for en stund, inntil du identifisere mat som du ikke tåler. Noen til å begynne med er melk, hvete, gluten, mais, soya, poteter, ris, nøtter og tomater.

Matintoleranse Symptomer og vektøkning

Matintoleranse Symptomer og vektøkning


Matintoleranse er et fordøyelsessystem reaksjon på mat som irriterer systemet eller at systemet kan ikke behandle. Laktose intoleranse er den mest vanlige, men nesten en hvilken som helst mat kan gi symptomer hos et gitt individ. Matintoleranse er vanlig, og de fleste har hatt en negativ reaksjon på mat på en gang. Det blir et problem når den samme maten forårsaker alltid symptomer for deg. Matintoleranse må ikke forveksles med matallergi, som er en reaksjon fra immunforsvaret, eller matforgiftning forårsaket av bortskjemt eller skjemt mat.

Symptomer

Symptomer på matintoleranse variere med den enkelte, og kanskje med episoden. Symptomer inkluderer: kvalme, magesmerter, gass, kramper, oppblåsthet, oppkast, halsbrann, diaré, hodepine og irritabilitet. Dette er de vanligste symptomene, men noen mennesker kan ha andre, lignende symptomer. Av de vanlige symptomene, til den eneste som ville virke resultere i vektøkning ville være oppblåsthet. Andre symptomer ved å forstyrre fordøyelsen, kan føre til midlertidig vekttap. Se en lege dersom symptomene er alvorlige eller hyppig.

Vektøkning Teorier

Selv om det ikke er noen bevis på at matintoleranse kan føre til vektøkning, er det noen teorier om emnet. En teori er at matintoleranse bremser stoffskiftet, og dermed fører til vektøkning. En annen er at folk krever matvarer som er de intolerante, og tilbaketrekking fører til overspising. En tredje er at håndteringen behandle mat mens intolerante avløp energi, slik at den enkelte blir stillesittende, som fører til vektøkning. Teorier som fokuserer på immunrespons er usannsynlig å være gyldig, som matintoleranse ikke kommer fra immunsystemet.

Er det allergi?

Mat allergi er et immunsystem reaksjon på mat som du er allergisk. Vanlige allergener er peanøtter, tre nøtter, fisk, skalldyr, melk, egg, soya og hvete. I USA er 4 til 5 prosent av befolkningen antas å ha matallergier. Symptomer kan være mild til så alvorlige at de krever akutt behandling. De omfatter: utslett eller elveblest, kvalme, magesmerter, diaré, kløe i huden, kortpustethet, brystsmerter, hevelse i luftveiene og anafylaksi. Reaksjonene kan bli øyeblikkelig og kan være forårsaket av en liten mengde av mat. Du må unngå disse matvarene. En matallergi vil ikke føre til vektøkning.

Identifisere årsaken til matintoleranse

Tester som brukes for allergier, for eksempel blodprøver, prikk eller muskeltesting, fungerer ikke for å identifisere årsakene til matintoleranse. Den beste testen for matintoleranse er en eliminasjonsdiett. Hold en matdagbok i noen uker, og bemerker når du har symptomer på matintoleranse og hva du spiste i løpet av dagen eller to før. Få veiledning fra en ernæringsfysiolog hvis det er nødvendig. Eliminere mistenkte matvarer fra kostholdet ditt, så gjeninnføre dem gradvis, en annenhver uke. Du bør være i stand til å fortelle hvilke matvarer gjøre deg syk. Slutte å spise disse, og du trenger ikke å bekymre deg om deres effekt på vekten din.

Alopecia forårsaket av psoriasis

Alopecia forårsaket av psoriasis


Ifølge National Psoriasis Foundation, minst halvparten av de som har psoriasis har det på hodebunnen sin. Psoriasis kan være lys, mild eller alvorlig, med nivåer av crusted plaketter som dekker hodebunnen i pulveraktig, sølv glans. Andre hudproblemer kan se det samme som psoriasis, men det er veldig karakteristisk i sin farge og glans.

Forholdet mellom Alopecia og psoriasis

Psoriasis av hodebunnen kan vises hvor som helst fra hårfestet til pannen, og fra ørene til baksiden av nakken. Alvorlig psoriasis, kan føre til tykke skorper på hele hodebunnen. Denne skorpen kan forårsake follikulær skremmer. Enhver grad av psoriasis kan forårsake omfattende hårtap kalt alopecia areata. Den type alopesi som skyldes alvorlig skremmer kalles spesifisert alopesi med arrdannelse (eller arrdannelse alopecia).

Hva er Alopecia?

Alopecia er definert som hårtap. Den vanligste formen for håravfall i forbindelse med psoriasis er spesifisert alopesi med arrdannelse, som er en form for hårtap som stammer fra follicular skade og arrdannelse. Det oppstår når håret svekker, og faller ut av hårsekken, og håret blir deretter erstattet med arrvev fra hodebunnen. Når dette skjer, håret ikke lenger vokser fra de berørte områdene. Spesifisert alopesi med arrdannelse kan påvirke menn eller kvinner, og er mer vanlig blant voksne.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på spesifisert alopesi med arrdannelse som følge av psoriasis er flekkvis hårløse flekker i hodebunnen som viser skalering. Dette kan være ledsaget med kløe, smerte eller brenning. Hodebunnen kan også vise rødhet, tørrhet, sprukken hud som blør og sårhet. Disse symptomene er sammen med sølv skalering og skorpedannelse som blir sett på som klassiske kjennetegnene ved psoriasis.

Diagnose

Det er ingen test for å gi en diagnose av psoriasis i hodebunnen, eller spesifisert alopesi med arrdannelse. Det første legen din vil gjøre er å visuelt undersøke hodebunnen etter tegn på psoriasis og i noen sjeldne tilfeller en biopsi kan være nødvendig å gi en mer nøyaktig diagnose.

Hair Gjengroing Alternativer

Hvis follikler i hodebunnen er ødelagt, kan ikke hår vokse tilbake fra de skadede områdene. Nøkkelen til å behandle spesifisert alopesi med arrdannelse i denne situasjonen er å først behandle psoriasis. Hodebunnen psoriasis kan vanligvis behandles med bruk av over disk medisinert sjampo som inneholder en av disse ingrediensene: ketokonazol, tjære, pyrithione sink, selen sulfide eller salisylsyre. Du kan bli anbefalt å bruke en aktuell krem, salve eller løsning som inneholder tjære, kortikosteroider eller vitamin D. Disse vil alle bidra til å stoppe videre alopecia samt behandle alopecia som ennå ikke har kommet inn i skremmer scenen (alopecia areata). Etter hodebunnen helbreder, kan legen forskrive du Minoxidil to eller fem prosent, for å hjelpe med hår re-vekst i mildt berørte områdene. Dette er også tilgjengelig over disk under varemerket, Rogaine.

Keratin Psoriasis Hjem Utbedring

Psoriasis er en hudsykdom hvor kroppens hudceller vokser for raskt. Det skjer fordi nye celler vokse raskere enn de døde lag av hudceller er utgytt, noe som gjør at huden ser flekkete og rød med en sølv skala på toppen av det. Når psoriasis er til stede, huden blir også veldig tykk, fordi selv om det er overproduksjon av hudceller, umodne celler aldri modne til riktig keratin. Keratin er et protein som er vanligvis tilstede i vev, men blir sterkt betent når plaget med psoriasis.

Urter

Du kan få lindring fra kløe og irritasjon av psoriasis ved hjelp av ulike eteriske oljer, inkludert kamille, bergamot, lavendel, neroli og rose. Du kan også oppfordre den fortykkede død hud forårsaket av psoriasis å slough av ved å gni den med fuktet havregryn --- finere havregryn, jo bedre blir resultatet.

Du kan også lage en salve eller krem ​​av ringblomst eller rødkløver, som vil bidra til å redusere betennelse og rødhet på den berørte kroppsdeler. Noen ganger kan psoriasis utløses av ekstrem stress. Hvis dette er tilfelle, drikke te laget med milde midler som kamille, lavendel og sitronmelisse for å gjenopprette kroppen til sin naturlige balanse.

Andre hjem rettsmidler

Du kan gjøre andre infusjoner og kremer av naturlige produkter for å hjelpe til med effektene av psoriasis. Hvetekimolje blandet med lakserolje og olivenolje kan gnis inn i de berørte områdene; blandingen bidrar til å mykne og fjerne død hud. En blanding av ringblomst, oregano og olivenolje kan også bidra til å redusere og eventuelt fjerne symptomene på psoriasis, i det minste midlertidig.

Påføring tørket burdock frø og tørket kamille blomster til de berørte områdene kan også berolige huden. Selv hjemme rettsmidler er gode og kan forbedre tilstanden til psoriasis i lang tid, er det svært vanskelig å behandle psoriasis i sin helhet og permanent med hjem rettsmidler. Hvis du har psoriasis, bør du oppsøke helsepersonell, som kan gi deg bedre strategier for å bekjempe den.

Andre strategier

Du kan redusere effekten av psoriasis ved å endre deler av din livsstil. For eksempel, bør du få en sunn mengde soleksponering hver dag. Men du bør ikke utsette deg selv for skadelige mengder av solen. Prøv å begrense direkte eksponering for sollys til økninger på under 15 minutter. Unngå solen eller begrense eksponeringen til det mellom klokken 10 og 14:00, som er når solen er på sitt heteste.

Du bør også fukte huden din regelmessig og ikke vaske huden din gjentatte ganger med mindre behov --- såper tendens til å tørke ut huden din, og forverrer tilstanden. Også, når du tørke av kroppen din, utslette fuktighet i stedet for å gni deg tørr, slik at de ikke lenger irritere huden din.

Matintoleranse eliminering dietter

En mat-sensitivitet eller intoleranse, er en overdrevet fysiologisk respons til et stoff som finnes i visse matvarer du spiser. Mange ganger den skyldige stoffet er et glykoprotein, men du kan også være følsomme for visse tilsetningsstoffer i mat. En mat følsomhet er litt forskjellig fra en matallergi. Med en allergi er det en faktisk immunologisk reaksjon når utålelig stoffet blir svelget. Antistoffer og histaminer blir sluppet inn i systemet for å angripe godartet "inntrenger", noe som resulterer i en allergisk reaksjon. Med mat sensitiviteter responsen er enten metabolske eller idiosynkratisk.

Felles mat sensitiviteter

Cøliaki, som er en intoleranse overfor gluten (et naturlig forekommende protein som finnes i hvete, bygg, rug og havre), effekter en i hver 113 amerikanere. Ninety-fem prosent av cøliaki lider enten gå udiagnostisert eller er feildiagnostisert med andre lidelser.

Laktoseintoleranse, som ikke må forveksles med en melkeallergi, rammer opp til tre fjerdedeler av verdens befolkning. Den er karakterisert ved manglende evne til å fordøye den sukkerholdige stoff som finnes i meieriprodukter kjent som laktose.

Gjær følsomhet, også kjent som candida, rammer opp til 35 prosent av verdens befolkning. Det er angitt med en historie med gjær infeksjoner. Ethvert stoff som svekker immunsystemet kan sette av en gjær infeksjon. I motsetning til andre matintoleranse, gjær sensitiviteter er generelt midlertidig.

Symptomer

Mat sensitiviteter symptomer er vidt og kan omfatte en eller en kombinasjon av: oppblåsthet, kløe, flatulens, hodepine, kvalme, forstoppelse, diaré, tretthet, slapphet, muskel eller leddsmerter, irritabilitet, hudproblemer som utslett, elveblest eller eksem, munnsår, uforklarlig vektøkning eller tap, ufruktbarhet problemer og malabsorpsjon problemer som kan føre til underernæring lidelser som anemi.

Diagnose

De fleste matintoleranse og allergier er identifisert ved hjelp av en metode som kalles en eliminasjonsdiett. Det er en prosess som innebærer å eliminere visse matvarer fra kosten din og overvåke deg selv for å se om symptomene avta. Da er du systematisk gjeninnføre disse matvarene i kostholdet ditt, observere kroppens reaksjon for å finne ut hvilke matvarer du kan være sensitiv eller allergisk mot.

Eliminering

Før du begynner på en eliminasjonsdiett, bør du rådføre deg med legen din først.

For å starte prosessen, lage en skriftlig notat av symptomene du opplever før du begynner å eliminere matvarer fra kostholdet ditt. Så i løpet av de neste syv til 30 dager (eller til symptomene går) avstå fra å spise all mat som inneholder hvete, bygg, rug, havre, melk, egg, nøtter, soya, mais eller mat konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Dette vil bety å avstå fra å ta ut eller rask mat, så vel som de fleste bearbeidet mat. Du er nødt til å lese ernæringsmessige etiketter svært nøye for å sikre at de ikke inneholder noen av disse forbudte ingredienser. Hold en matdagbok hva du spiser. Dette kan inkludere friske grønnsaker, annet enn sitrus, ris (og ris produkter som rismelk) frukt, kjøtt (med unntak av pølser og lunsj kjøtt), og så videre. Når symptomene har avtatt, begynner du gjeninnføring fasen av dietten som innebærer å bringe de eliminerte matvarene i kostholdet ditt for å teste kroppens reaksjon på dem. Du trenger ikke gjøre dette på en gang, men, men én per dag av gangen. # 2 eliminert matvarer bør gjeninnføres i dietten din på samme tid. For eksempel, på dag 1 av gjeninnføring kan du ta med hvete i dietten din. I dagboken registrere eventuelle symptomer du kan oppleve. På dag 2 du igjen eliminere hvete fra kostholdet ditt og gjeninnføre meieri.

Alkohol og psoriasis

Inntak av alkohol kan gjøre psoriasis verre. Noen mennesker finner alkohol utløser psoriasis utbrudd, mens andre synes det forverrer deres symptomer. Alkohol kan også forstyrre enkelte psoriasis medisiner. Og pasienter kan misbruke alkohol for å takle stress som ofte kommer med psoriasis. Forstå forholdet mellom alkohol og psoriasis komplekset kan hjelpe deg å ta bedre beslutninger om når du skal bruke, og når du skal unngå, alkohol.

Fysiske reaksjoner

The American Academy of Dermatology (AAD) anbefaler at folk med psoriasis drikker lite eller ingen alkohol. Ifølge AAD, kan stordrikkere oppleve mer alvorlig psoriasis symptomer. I tillegg kan alkoholen utstrakt bruk begrenser effektiviteten av behandlingen. Den eksakte årsaken er fortsatt uklart, men forskere ved St. Johns Institute of Dermatology i London har antydet at redusert compliance på grunn av alkoholbruk kan være en viktig faktor. Instituttets forskere legge til at å fjerne alkohol fra en persons daglige kosthold har vist seg å fjerne psoriasis symptomer. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan tung drikking faktisk føre biologiske skader som forverres psoriasis.

Emosjonelle aspektene

AAD advarer om at følelsesmessig stress av psoriasis kan føre noen pasienter å misbruke alkohol. Skjemmende lesjoner kan føre til at noen mennesker til å avvise psoriasispasienter, og effekten av psoriasis på utseende kan føre til problemer på jobb og med venner eller familiemedlemmer. Ifølge University of Maryland Medical Center, men ved hjelp av alkohol kan faktisk øke stress, og mye drikking kan faktisk føre til biologiske skader som forverres psoriasis Alkoholmisbruk synes å være en større risiko for menn med psoriasis enn kvinner - hann drinkers tendens til å vise mindre respons på behandling.

Medisiner

Flere psoriasis behandlinger ikke blandes med alkohol. I noen tilfeller kan blande alkoholen med medikamenter forårsake alvorlig leverskade. Metotreksat, en kraftig kreft-bekjempelse av narkotika også foreskrevet for psoriasispasienter faller inn i denne kategorien, som gjør aktuell salve Tazarotene. Acitretin, en oral medisin for psoriasis, kan blandes med alkohol for å danne et giftig stoff i blodet. Generelt bør psoriasispasienter sjekke alle medisiner for å se om alkoholbruk bør unngås. Hvis et medikament ikke blander med alkohol, unngå det under behandlingen. Etter å stoppe medisinering, sjekk med legen din for å sikre at det er OK å drikke alkohol igjen. Noen medisiner kan ta opptil to måneder eller mer for å fjerne blodet etter bruk (Resource 1).

Behandling

Hvis avvisning fra andre fører deg til å bruke eller misbruker alkohol, anbefaler National Psoriasis Foundation lære så mye du kan om psoriasis, og bruke denne informasjonen til å hjelpe utdanne familie og venner (Resource 2). Hvis du trenger mer hjelp med stress, kan en mental helse rådgiveren hjelpe. Hvis du finner du ikke klarer å gi opp alkohol uten hjelp, mange organisasjoner gir støtte og hjelp. Ifølge National Institutes of Health, kan rådgivning, medisiner og støttegrupper alle hjelpe folk som sliter med alkoholmisbruk. Se Resource 3 for mer informasjon om å få hjelp med et alkoholproblem.

Misforståelse

Stress fører ikke til psoriasis. Sykdommen oppstår på grunn av en biologisk respons, i utgangspunktet en overreaksjon av immunsystemet. Genetics ser ut til å spille en rolle som får psoriasis, men den eksakte årsak er ikke helt forstått. Stress kan gjøre en psoriasis utbrudd mer alvorlig, men det er ingen bevis for at alkohol kan redusere stress og bidra til å kontrollere symptomene på en psoriasisutbrudd.

Foods å spise med psoriasis

Foods å spise med psoriasis


Å ha psoriasis betyr håndtere sår, kløende flekker av hud på områder som dine albuer, knær og føtter. Hvis du er den typen person som ønsker å forbedre din fysiske helse ved å spise riktig kosthold, er det viktig for deg å vite at et sunt kosthold for psoriasis er ikke akkurat satt i stein. The National Psoriasis Foundation rapporterer at koblingen mellom psoriasis og kosthold ikke er godt undersøkt.

Sunt kosthold forslag

En diett rik på antioksidanter inneholder matvarer, som grønnsaker og frukt, kan begrense betennelse forbundet med psoriasis, sier registrert kostholdsekspert Deirdre Earls. Mat høyt på antioksidanter inkluderer bær, gulrøtter, hvitløk, epler, tomater, blomkål og sitrusfrukter. Søker glutenfrie alternativer til vanlige bakevarer kan også redusere betennelse, fordi mange mennesker med psoriasis har en gluten følsomhet, ifølge MayoClinic.org. Et sunt, balansert kosthold hjelper deg å unngå vektøkning, noe som kan forverre symptomene på psoriasis. Et balansert kosthold bør inneholde frukt, grønnsaker, hele korn og magre typer proteiner som fisk og fjærfe.

Hvordan kurerer matintoleranse

Hvordan kurerer matintoleranse


Matintoleranse eller mat følsomhet er ofte forveksles med matallergier, men det finnes definitive forskjeller. Matallergier vanligvis føre til mer alvorlige reaksjoner, som for eksempel luftveiene innsnevring eller hjertestans. Både intoleranse og allergi, men kan føre til tungpustethet, elveblest og utslett. Matintoleranse vanligvis er forbundet med symptomer som hodepine, tretthet, gastrointestinale problemer, eksem og nysing eller rennende nese. Den gode nyheten er at med litt tålmodighet, kan mange mennesker kurere sin matintoleranse ved å gi sine systemer en pause fra stoffet.

Hvordan kurerer matintoleranse

Herding matvareintoleranse

Fjern eventuelle matvarer i kostholdet ditt som forårsaker du problemer. Gjør dette i minst åtte uker. Være svært årvåken. Dette betyr at hvis du har en matintoleranse mot egg, kan du ikke spise selv en liten bit av en pannekake som ble gjort med egg.

Les etiketter når du handler slik at du ikke ved et uhell kjøpe og spise noe av problemet mat. Gluten, for eksempel, synes å være skjult i de fleste bearbeidet mat. Laktose, fremstilt av melk, er et annet vanlig element i prosessert mat. Hvis du ikke tåler nøtter, vil du trenger for å unngå noe mat der etiketten sier den er behandlet på det samme utstyret som nøtter er.

Gjør noen undersøke på nettet for å finne ut hvor maten skyldige gjemmer seg, selv om det ikke er på etiketten. Gluten, for eksempel, ikke kan virke som en ingrediens i korn, men hvis korn inneholder malt, som er avledet fra bygg, som inneholder gluten.

Gjeninnføre mat sakte etter åtte uker. Spis et lite beløp når dagen. Hvis du ikke har noen problemer, spise en liten mengde igjen en uke senere. Du kan gradvis legge mer over tid hvis du ikke lenger har problemer.

Eliminer mat igjen hvis det fører til en oppblussing av eventuelle tidligere symptomer. Denne gangen, unngå det helt i seks måneder.

Gjeninnføre mat igjen gradvis etter seks måneder, og måle hvor godt du tåler det nå. Hvis du fortsatt har problemer, fjerne det igjen i ytterligere seks måneder. Du kan fortsette å gjenta denne prosessen så lenge du vil.

Hint

  • Matvarer som vanligvis forbindes med intoleranse omfatter melk, hvete, gluten, egg, nøtter, gjær, mais og soya.

Red Meat Diet for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en form for leddgikt der pasienten også har psoriasis, en hud tilstand som ofte fører til tykk, rød flassende hud. Det har vært utført undersøkelser for å forsøke å koble inntak av proteiner, slik som rødt kjøtt, til en forverring av tilstanden, særlig til økt betennelse i leddene. Men det har ikke vært noen klare vitenskapelige bevis på at å spise rødt kjøtt eller annen bestemt mat vil forverres eller kurere tilstanden, ifølge Revolutionhealth.com.

Red Meat Hypotese

Det synes å være en oppfattet kobling mellom forbruket av rødt kjøtt og leddsmerter, slik som smerte som oppleves av leddgikt. Forestillingen sannsynlig oppstår fra rødt kjøtt forbindelse med gikt. Urinsyregikt er en sykdom som skyldes oppbygging av urinsyre på bindevev som fører til smerte, ofte i ledd og føtter. Å spise for mye rødt kjøtt antas å forårsake og komplisere gikt fordi rødt kjøtt er høy i puriner. Puriner, som finnes i de fleste matvarer, metaboliseres til urinsyre. Siden gikt kan noen ganger føre til artritt, er den antatte forbindelse av rødt kjøtt til leddgikt av alle typer er det, uavhengig av mangelen på vitenskapelig bevis.

Psoriasis artritt Diet

Ifølge Everydayhealth.com, diett anbefales for psoriasisartritt, inkluderer kjøtt. Faktisk betyr det ikke utelukke noen sunn mat fordi den generelle anbefalingen er en godt balansert kosthold. Med ingen bevis for at rødt kjøtt forverre tilstanden, bør rødt kjøtt spises i moderate mengder, akkurat som enhver frisk person ville. Nettstedet sier også at en medvirkende faktor til leddsmerter for personer med psoriasisartritt er fedme. Derfor opprettholde et sunt kosthold for å nå anbefalt vekt er viktig å holde unødvendig press av leddene.

Spis regelmessig og se porsjonsstørrelsen

Sammen med balanserte kosten valg, bør lider av psoriasisartritt spise regelmessig måltider for å holde energien oppe å bekjempe tretthet forbundet med leddgikt. Store del størrelser bør også unngås. Hold deg til standardkostanbefalinger og prøve å holde seg borte fra høy fett kutt av kjøtt for å unngå vektøkning.