Digidexo.com

mat som støtter en god leverfunksjon

Mat som støtter frisk nyre Funksjon

Nyrene er plassert i midten av ryggen og er omtrent på størrelse med en knyttneve. Friske nyrer fjerne avfall og ekstra vann fra blodet. Det er flere matvarer som er tenkt å dra nyre helse.

Betydning

En nedsatt diett, eller en diett som støtter nyre helse, begrenser mengden av væske, fosfor, kalium, protein og natrium en pasient forbruker. Finne deilig mat for å erstatte de som blir begrenset er viktig for lykke til pasienten og til fortsatt nyre helse.

Rød paprika

Rød paprika er lav i kalium, natrium og fosfor, men full av smak, noe som gjør dem ideelle for friske nyrer. Rød paprika inneholder også viktige næringsstoffer som vitamin C, A, B6 og folinsyre.

Hvitløk

Hvitløk er lav i natrium, fosfor og kalium og har en sterk smak. Det kan bidra til å redusere totale kolesterol, en voksaktig stoff i kroppen som er skadelig for nyrefunksjonen.

Blåbær

Blåbær er lav i fosfor, natrium og kalium, og er en utmerket kilde for mangan, vitamin C, fiber, og antioksidanter.

Eggehviter

Eggehviter er en utmerket kilde til protein for folk prøver å begrense deres totale proteininntaket. De har mindre fosfor enn andre populære proteinkilder og gi aminosyrer.

Mat som øker gode kolesterolet

Ifølge American Heart Association, om lag 100 millioner amerikanere 20 år og eldre har total kolesterolet nivå på 200 eller høyere. (Normalområdet er 100 milligram per desiliter til 200 mg / dl.) Kolesterol øker risikoen for slag og hjerteinfarkt. Kolesterolnivået kan holdes under kontroll ved screenings, opprettholde en sunn vekt, trene, etter legens ordre og spise mat som øker HDL eller gode kolesterolet.

Grønnsaker

Grønne, bladrike grønnsaker er kjent for å være full av polyfenoler, som reduserer risikoen for hjertesykdom. Grønnsaker som inneholder polyfenoler er brokkoli, kål, selleri, løk og persille.

Frukt

Løselig fiber, noe som øker HDL-nivåer og senker kolesterol, kan bli funnet i forskjellige frukter. De omfatter epler, druer og sitrusfrukter som appelsiner og grapefrukt.

Oljer

Ifølge fatfreekitchen.com, matoljer høy i enumettet og flerumettet fett øker HDL nivå. Rapsolje og olivenolje er gode eksempler.

Omega-3

Økende omega-3 i dietten er en annen måte å øke HDL-nivåer. Mat som inneholder omega-3 fettsyrer er laks, vegetabilske oljer, inkludert soyabønner og linfrø olje og nøtter som valnøtter.

Soy

Soya er full av isoflavoner, som så vidt øker HDL nivå. Det anbefales å spise to porsjoner av soya ved å spise tofu eller tempeh.

Mat som er bra for leverfunksjon

Leveren er en av de viktigste organer i kroppen fordi den har mange funksjoner. Det bryter ned fett, produserer urea, gjør aminosyrer, opprettholder riktig nivå av blodsukker, lagrer vitaminer og mineraler og filtrerer giftstoffer og kjemikalier fra blodet. Hva du spiser kan hjelpe eller forringe funksjonen til ditt nivå, så det er viktig å vite hvilken mat som er gode og hvilke du bør unngå.

Gode ​​Foods

Visse matvarer hjelpe funksjonen av leveren. Soyabønner bistå leveren i å bryte ned fett og kolesterol, og de inneholder lecitin, noe som bidrar til å opprettholde sunne membraner rundt leverceller. Valnøtter gir leveren et løft i avgifte ammoniakk. Karve bidrar til å produsere glutation, et stoff som er nødvendig for å hjelpe leveren flush toksiner ut av kroppen. Krydder som cayenne pepper er rike med viktige B-vitaminer og fytokjemikalier som bryter ned frie radikaler.

Detox

Leveren har to fremgangsmåter for avgiftning: Fase Man forandrer giftige kjemikalier inn i en mindre skadelig form, mens en Fase to injiserer en substans inn i det, slik at det er vannløselig og i stand til å bli ført fra kroppen via avfall. Matvarer med mye B-vitaminer, som egg, brun ris og brokkoli og spinat, inneholder folic syrer som hjelper leveren i Phase One avgiftning, mens brokkoli, egg, løk og kål inneholder selen og metionin som er nødvendige for Phase Two avgiftning . Selv gutathione er naturlig skapt av kroppen, kan du også få hvis fra matvarer som vannmelon, asparges, papaya og avokado.

Mat for å unngå

Foods høy i mettet fett bør unngås, da de er vanskeligere for leveren å behandle. Du ønsker å begrense ting som pølse, pølser, salami og høy fett meieriprodukter som iskrem. Andre ting å unngå å inkludere bearbeidede matvarer som hvitt brød, kaker, donuts og godteri. Det er bedre å erstatte hele korn som quinoa, brun ris og knapt. Leveren har også problemer med å bryte ned koffein, så å begrense deg til 2-3 kopper kaffe, te eller brus per dag er optimal.

Mat som fremmer sunn leverfunksjon

En lever som fungerer dårlig kan resultere i generelt dårlig helse. Hvis du føler deg trøtt, har hodepine ofte, er intolerante til mange matvarer, har problem hud eller er å få en god del i vekt bør du vurdere det faktum at alle disse tingene kan indikere en dårlig fungerende lever. Hvis det ikke er noen skader på leveren, er det ikke vanskelig å få ting tilbake til pari; Trikset er å spise sunn mat som fremmer en velfungerende leveren. Mange matvarer kan der ute bidra til å avgifte leveren og bidra til sin generelle helse.

Spis mer hvitløk og løk

Sjansen er at din kompis ikke vil være altfor glad i denne anbefalingen, så plukke opp en ekstra flaske munnvann mens du er ute shopping for ekstra hvitløk og løk. Selv om de ikke kan fremme den beste luktende pust, hvitløk og løk begge inneholder allicin. Dette er et stoff som kroppen trenger for å avgifte seg selv, særlig leveren. Det bidrar også til å rense kroppen for skadelige tilsetningsstoffer i mat og kvikksølv som bygges opp i systemet over tid.

Spis Flere Flowery Grønnsaker

Alle grønnsaker er en god idé for en sunn kropp, men blomstrende grønnsaker er spesielt viktig for sunn leverfunksjon. Vurdere å innlemme flere blomstrende grønnsaker, også kalt cruciferous grønnsaker, i kostholdet ditt. For eksempel, brokkoli, blomkål, rosenkål og kål er alle hjelper leveren til å produsere viktige enzymer som trengs for å avgifte kroppen.

For best resultat, spise dem rå eller damp dem lett. Da kokte til poenget med limpness, grønnsaker mister noen av sine viktige vitaminer og mineraler.

Velg fargerike frukter

Du har kanskje hørt at frukt og grønnsaker er viktig for helsen din, men de er spesielt viktig for leveren din. Mørke-farget frukt er rike på antioksidanter, som er bra for den generelle helsen. Spesielt antioksidanter som finnes i mørk-farget frukt kan beskytte leveren mot frie radikaler.

Konsumere rikelig med frukt daglig. Rosiner, blåbær, bjørnebær, plommer, grapefrukt, bringebær og jordbær er stor for leverfunksjon. Så er epler, som inneholder pektin (for utskillelse av heavy metal giftstoffer).

Grønne Foods

Grønn mat som inneholder mye klorofyll bidrar til å skylle ut giftstoffer. I tillegg til grønne matvarer som grønnkål, salat, hvetegress og chlorella hjelp helbrede leveren mot skader har det allerede vedvarende, kanskje på grunn av dårlige matvaner i fortiden eller stress fra narkotika eller alkohol.

Hvis du vet at leveren ikke kan være den sunneste, grønn mat er av aller største betydning.

Supplere din diett

Tilskudd er også en viktig del av leveren helse, særlig ettersom vi blir eldre. Invester i en god multivitamin, valgt for kjønn og alder, og eventuelle andre helsemessige problemer som du kan håndtere. Legen din kan være i stand til å foreskrive eller anbefale en god naturlig vitamin. Du kan også besøke din lokale helsekost butikk eller supplement butikken (som GNC eller Vitamin World). De tilknyttede det er opplært til å hjelpe kunder med å finne riktig type vitaminer for deres behov.

Mat som inneholder God Kolesterol

Mat som inneholder God Kolesterol


Total kolesterol består av LDL, eller lipoproteiner med lav densitet, og HDL eller høy tetthet lipoproteiner. LDL delen er kjent som dårlig kolesterol og HDL er bra. Så ideen er å spise mat som kan øke high density lipoprotein.

Betydning

Ifølge American Heart Association, 98600000 amerikanere har et totalkolesterol over 200 og av disse, 34,4 millioner har nivåer 240 eller høyere. Fra 200 til 239 betraktet som grense høy risiko og 240 eller høyere er høy.

Funksjon

Spise mat som inneholder gode kolesterolet øker HDL nivå og senker LDL nivåer. Dette vil redusere risikofaktorer for hjertesykdom.

Typer

Matvarer som er høy i enumettet og flerumettet fett inneholder gode kolesterolet. Olivenolje, rapsolje, nøtter og avokado er eksempler.

Omega-3

Omega-3 fettsyrer også bidra til å forbedre LDL og HDL nivå. Matvarer som inneholder dette sunt fett inkluderer laks, sild, makrell og tunfisk. The Mayo Clinic anbefaler å spise fisk to til tre ganger i uken.

Fiber

Kostfiber bidrar til å senke kolesterol ved å redusere absorpsjon av kolesterol i kroppen. Matvarer som inneholder fiber inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn, bønner, belgfrukter og psyllium.

Betraktninger

Når du spise ute, spør hvordan maten blir til. Selv om laks og tunfisk er bra for deg, de er ofte stekt i smør og lagt oljer.

Mat som er høy i gode karbohydrater

Å spise karbohydrater er en viktig del av dietten. Karbohydrater gir kroppen din den energien den trenger for å komme gjennom dagen, og uten gode karbohydrater kan du lider av tretthet og depresjon. Mat som er høy i gode karbohydrater er lett å finne og høy i vitaminer og næringsstoffer.

Helkorn

Gode ​​karbohydrater, ellers kjent som komplekse karbohydrater, kan finnes i hele korn. Disse inkluderer havregryn, hel hvete brød, brun ris og hele bygg.

Pasta

Fullkorn pasta er en utmerket kilde til gode, komplekse karbohydrater.

Poteter

Poteter, inkludert hvite poteter, søtpoteter og gule poteter, er alle fulle av komplekse karbohydrater. Å spise en potet ved lunsjtid vil gi deg en energi boost for å komme deg gjennom resten av dagen.

Beans

Bønner inneholder gode karbohydrater og er enkelt å legge til måltider. Som en ekstra fordel, når kombinert med en hel korn som ris, er at du oppretter en komplett protein.

Karbohydrater for å unngå

Karbohydrater for å unngå er raffinerte karbohydrater som omdannes til sukker i blodet. Disse inkluderer hvitt sukker, honning, hvitt mel, hvit ris og hvit pasta.

Hvordan å spise mat som Block FatSelv om det høres utrolig, du virkelig kan spise mat som blokkerer fett. Disse matvarer har kostfiber. Det er fiber som hjelper deg å miste vekt. Fiberrik mat er også rik på næringsstoffer, som er en ekstra bonus. Fiber er den tøff, strukturelle delen av frukt, grønnsaker, korn og belgfrukter. Siden mat som er høy i fiber fyller, de er kraftige verktøy for å kontrollere vekten. Disse matvarer er også lav i fett og sukker. Et fiberrikt kosthold hjelper opprettholde energinivået i løpet av dagen som bidrar til å forbrenne fett. Det anbefales at en person skal ha mellom 25 og 35 gram fiber om dagen. Det betyr approximatley tre porsjoner grønnsaker og to med frukt, tre av fullkorn, tre av raffinert korn matvarer, og en av bønner. Her er noen forslag for deg å spise mat som blokkerer fett.

Hvordan å spise mat som Block Fat

Munch på frukt som begynner med en "A." Dette er epler, aprikoser og avokado. Mye av et eple makt er i huden, som inneholder quercetin, en antioksidant som hindrer celler fra å bli skadet. En aprikos makt kommer fra karotenoid innhold. Karotenoider er pigmentene som farger skinn av noen frukter og grønnsaker. Dette pigment bidrar til å beskytte øynene og hjertet. En avacodo kan være høy i kalorier, men det har mer fiber i det enn en bran muffin. Selv om den har fett, er det den gode fett eller mononsaturated fett. Det har oljesyre som bidrar til lavere triglycerider og kolesterol.

spise korn som bygg, havre, hvete eller bulgur. Barley ikke bare er rik på antioksidanter, har det nok fiber for å samle opp kolesterol og befri den fra kroppen. Havre har løselig fiber som feller kosttilskudd kolesterol og rids det fra kroppen. For å få mest fiber fra hvete, er det viktig å få mat som inneholder hvetekim eller hel hvete som har de ytre flere næringsrike deler av korn. Det hjelper også hjertet og rids kroppen av kolesterol. Bulgur er bare hvete i det hele skjemaet. Bulgur er et høyt fiberkilde og er rike på mineraler som jern, fosfor og sink.

knaske på gulrøtter, bær og meloner. Gulrøtter er høy i beta-karoten, som omdannes til vitamin A i kroppen og hjelper øynene. Bær og meloner er lave i kalorier og har løselig fiber som bidrar til å flytte ting gjennom tarmen.

Crunch nøtter og linfrø. Sammen med fiber, nøtter er høy i protein. De er gode på å forebygge hjertesykdom. Trikset med å spise nøtter er ikke å overdrive det fordi de er høy i kalorier. Linfrø
har omega-3 fettsyrer som bekjemper betennelser i kroppen.

Pop pærer, erter og poteter i munnen. Pærer har boron som bidrar til å holde bein sunt. The fiber i en pære rids også kolesterol i kroppen. Erter har fiber og mange næringsstoffer. Potet fiber er utmerket, særlig hvis huden er igjen på når du spiser den. Poteter er en stor feit blocker, minus smør og rømme. En søt potet er stor fordi det er fylling og er fylt med vitamnins.

Konsumere bønner og brun ris. Bønner er den ultimate makt mat. De er fullpakket med fiber og fyller. De er flott for folk med diabetes fordi de bidra til å kontrollere blodsukkernivået. Brun ris er næringsrik og har mye fiber. Når det ytre lag er fjernet, vil det ikke ha så mye fiber og er kjent som hvit ris. Spis matvarer som blokkerer fett, og du vil være sunn og tynn på kort tid i det hele tatt !!

Hint

  • Spis et utvalg av frukt, grønnsaker, korn og belgfrukter

Mat som vil senke blod Presure

Høyt blodtrykk, også kjent som høyt blodtrykk, kan føre til dødelige konsekvenser hvis venstre ubehandlet. Å spise sunt er en enkel ting du kan gjøre hver dag. Spise mat som fersk laks, vil kyllingbryst og brokkoli redusere blodtrykket.

Hypertensjon

Hypertensjon kan føre til slag og hjertesvikt. En systolisk trykk over 140 mmHg og diastolisk trykk over 90 mmHg er en grunn til å oppsøke lege umiddelbart.

Natrium

En lav-natrium kosthold er viktig for å senke blodtrykket. Ifølge American Heart Association, bør forbruket av salt begrenses til 2,4 mg daglig.

Magert kjøtt

Forbruket av magert kjøtt som skinn kyllingbryst og biff som er lav i fett er gode kilder til protein.

Fersk fisk

Fersk fisk som laks, kveite, havabbor og tunfisk er gode å spise fordi de senke blodtrykket. Fisk er en god kilde til protein, og inneholder omega-3 fettsyrer, som holder blodet fra clotting.

Fresh Fruit

Friske frukter som inneholder magnesium, kalium og kalsium bære elektrolytter som senker blodtrykket. Du kan finne disse ingrediensene i frukter som bananer, kiwi og datoer.

Friske grønnsaker

Friske grønnsaker gode på å senke blodtrykket inkluderer grønnkål, grønne grønnsaker, gulrøtter, blomkål, spinat og brokkoli.

Mat som utløser Herpes Utbrudd

Herpes er en vanlig virusinfeksjon som resulterer i munnsår som påvirker munnen området eller genital sår. Noen typer mat er mer sannsynlig enn andre til å utløse herpes utbrudd og bør unngås så mye som mulig, spesielt hvis en person merknader utbrudd regelmessig oppstå etter å spise visse typer mat.

Aminosyre

L-lysin hemmer viral vekst og så er god på å hindre herpes utbrudd. Men en annen aminosyre kalt L-arginin undertrykker L-lysin.

L-arginin matvarer

L-arginin er rikt på nøtter og mutter Butters, frø, sjokolade, kokos, rosiner, gelatin og carob. Hele korn som hvete og havre, sammen med linser og soyabønner, også er høy i L-arginin.

Citrus

Sitrusfrukter og juice bør unngås så mye som mulig, inkludert grapefrukt, sitron, lime og tomater.

Surt Foods

Andre sure matvarer for å unngå foruten sitrus inkluderer kjøtt, eddik, alkohol og te.

Bearbeidet mat

Bearbeidet og raffinert mat som hvitt mel og hvit pasta, fastfood, og eske convenience middager og side retter kan utløse herpes utbrudd. Sukker og sukkerholdige matvarer som syltetøy og brus kan i tillegg.

Mat som er høy i jern

Jern er en viktig del av en balansert diett. Mange matvarer er høy i jern og er viktige fordi de holde kroppen fra å bli blodfattig (har lave nivåer av jern i blodet). Mat høy i jern varierer fra grønne greener til rødt kjøtt.

Rødt kjøtt

Mange kjøtt er høy i jern, inkludert biff, svin og lam. Det er viktig å holde seg til magert rødt kjøtt når du velger kjøtt for jern. Biff og kylling lever også er svært høy i jern.

Leafy Greens

Mange grønne grønnsaker er høy i jern, særlig grønne grønnsaker. Noen av de grønne greener høy i jern er kål, nepe greener, grønnkål, spinat, brokkoli, asparges og persille.

Korn

Foods høy i fiber kan også være høy i jern. Noen av disse matvarene er beriket med jern under behandling, for eksempel havregryn, behandlet ris og kli frokostblanding.

Belgfrukter

Mange belgfrukter er høy i jern også. Noen viktige belgfrukter å inkludere i kostholdet ditt er kidneybønner, svarte bønner, kikerter ("erter"), marineblå bønner og Pinto bønner.

Andre matvarer

Mange andre matvarer kan være høy i jern. Rød fisk som laks og tunfisk, tre nøtter som cashewnøtter og mandler og tørket frukt som aprikoser og fiken er alle gode kilder til jern.

Mat som detox kroppen

Visse matvarer antas å være mildere på kroppen enn andre. Matvarer som rense kroppen er vanligvis referert til som "detox matvarer." Ved å forstå hvordan disse matvarene avgifte kroppen din, kan du velge matvarer som jumpstart din egen detox program.

Definisjon av Detox

"Detox", eller avgiftning, er et begrep som brukes når dietten formål er å rense kroppen for oppsamlede giftstoffer. "The Detox Book" forklarer at giftstoffer blir konsumert gjennom mat og også inge fra miljøet, herunder luftforurensning og vann forurensninger. Giftstoffer i mat kommer fra bearbeidet sukker, transfett, kvikksølv fra fisk og andre kilder. Derfor forsøker en detox diett for å rense disse giftstoffer fra kroppen vår.

Hvordan matvarer kan detox kroppen

Noen matvarer inneholder næringsstoffer som naturlig bekjempe giftstoffer, eller utrydde dem. Fiber er et slikt rensemiddel. Fiber klamrer seg til matrester fast i tykktarmen, griper disse giftige partikler og deretter fjerner dem via digestions. Antioksidanter er i stand til å kjempe toksinet, frie radikaler. Boken, "Resept for Nutritional Healing" forklarer at frie radikaler dannes fra forurensende stoffer som husholdningsvaskemidler, sigarettrøyk, stråling og selv grunnleggende metabolske prosesser. Frie radikaler føre til aldring og celleskader. Antioksidanter hjelper bekjempe frie radikaler ved å stabilisere rogue oksygenmolekyl. Vann-rike matvarer kan også avgifte kroppen. Vann er et rensemiddel som fylles cellene og sikrer sunn cellulær reproduksjon. Foods høy i naturlige fettsyrer også detox kroppen: disse fett gir cellelag som et skjold mot giftstoffer.

Velg den beste maten for Detox

Basert på kunnskap om hvordan matvarer kan detox kroppen, lager handlevogn full av matvarer som har disse avgiftende næringsstoffer. De mat høyt på antioksidanter, vann og fiber er frukt, grønne blader og grønnsaker. Et lite utvalg av high-fiber matvarer inneholder avokado, sopp, gulrøtter, bønner, appelsiner, nøtter, svisker, tørket frukt og bær. Vann-rik frukt inkluderer tomater, meloner, spirer, agurk. Detox matvarer høy i fettsyrer er rå valnøtter og rå mandler.

Velg en Detox Diet

Når du vurderer en detox, se til måltid planer fra populære detox dietter. Juice renser fokus på å drikke fersk fruktjuice og vann i noen dager til noen måneder. De som man følger en rå mat diett spiser bare rå frukt, nøtter, frø, spirer, bladgrønnsaker og andre ubehandlede hele matvarer. Hallelujah Diet og Seventh Day Adventist kosthold er lik den rå mat diett, men har sitt grunnlag i religion. Forskning hver av disse diettene og se noe som er en god løsning for din livsstil.

Advarsel

Strenge detox dietter vanligvis utelate næringsrik mat, som korn og proteinkilder fra soya eller kjøtt. Noen ganger er for mye vekt på frukt og overser grønne greener og grønnsaker. En slik streng, ubalansert kosthold kan føre til protein eller mineralmangel. Hvis du ønsker å forsøke en detox diett, bør du vurdere å ta kosttilskudd. Sørg også for å konsultere en ernæringsfysiolog for å sikre kostholdet ditt er godt avrundet og gir alle næringsstoffer.

Mat som er lav i fett og kalorier

Leger vanligvis foreslå en lav-fett, lav-kalori diett for folk som prøver å gå ned i vekt eller har andre helseproblemer. Mange mat valg, spesielt fastfood, er lastet med fett og kalorier. Men du trenger ikke å spise bare salater og riskaker for å oppnå nedskjæringer i dårlig ernæring.

Frukt

Epler, bær, vannmelon og honningmelon er bare noen av lav-fett, lav-kalori frukt tilgjengelig. Velg de som er mer vann-basert. Et stort banan har omtrent 115 kalorier, som er ganske høy for en frukt. Avokado har 35 g fett.

Grønnsaker

Salat, tomater, agurk og gulrøtter er gode valg for lavere fett og lavere kalori dietter. Men mange mennesker liker å spise visse grønnsaker med fete dressinger og dips.

Magert kjøtt

Skinke, kalkun og kylling er gode magert kjøttpålegg med lite fett. Imidlertid, mange har også høyt saltinnhold, spesielt skinke.

Pasta

Pasta er lav i fett og kalorier, men du må være forsiktig med hva du putter på den. Unngå kremete sauser som alfredo saus. Stick med lysere seg som en marinara saus. Også prøve å ikke toppen din pasta med mye ost, særlig parmesan ost.

100-kalori snacks

Mange snack selskaper er å sette ut ulike produkter som potetgull, kjeks og andre godbiter som legger opp til kun 100 kalorier per porsjon. Vær forsiktig med visse elementer, fordi de kan være lav i kalorier, men har ganske mye fett.

Dairy

Meieriprodukter er vanligvis tenkt som å ha mye fett, men det er valg som er ganske lav. Visse ost er delvis skummet melk, slik som mozzarella. Yoghurt er også normalt lav i kalorier og fett. Selv rømme kan være lav eller ikke-fett.

Mat som inneholder Høy Fiber

Å få nok fiber er svært viktig for god ernæring. Fiber, hvis inge med riktig mengde væske, beveger seg lett gjennom en persons fordøyelsessystemet og hjelper det til å fungere skikkelig. Dietter som inneholder mye fiber kan også bidra til å redusere risikoen for både diabetes og hjertesykdommer. Men å velge hvilken mat som er høy i fiber kan være vanskelig og kan kreve litt forsiktig beslutningsprosesser.

Frukt

Frukt er ganske høy i fiber. En kopp bringebær gir 8 g av fiber, og en enkelt eple (med huden) har 4,4 g fiber. Andre frukter som rosiner, pærer, bananer, jordbær og fiken, er også gode kilder til fiber.

Korn

En god kilde for fiber kan bli funnet i korn og korn. En enkelt kopp kokte, hele hvete spaghetti har 6,4 g fiber. En enkelt havrekli muffins har nesten så mye, med 5,2 g fiber. Havregryn, popcorn, brun ris og hele korn brødet kan alle supplere en persons kosthold med mye tiltrengte fiber.

Belgfrukter

En av de høyeste fiberinnholdet matvaregrupper er belgfrukter, som også omfatter nøtter og frø. En enkelt kopp bakte bønner inneholder 10,4 g fiber. Den samme mengden svarte bønner har 15 g fiber. Andre high-fiber belgfrukter inkluderer Lima bønner og gule erter, med lavere fiber nøtter som pekannøtter og mandler også et alternativ for de som foretrekker å ikke spise bønner, men som fortsatt ønsker en anstendig inntak av fiber.

Grønnsaker

Grønnsaker er også en frisk kilde til fiber. En enkelt kopp kokt brokkoli har 5,1 g fiber. En lik mengde kokt nepe greener tilbyr 5 g fiber. Andre grønnsaker som rå gulrøtter, bakte poteter og til og med søt mais har også en god fiberinnhold.

Perspektiv

Mens alt dette høres bra ut, uten noen form for mål i tankene tallene for fiberinnholdet ikke bety mye. Generelt sett bør kvinner prøver å konsumere 21 til 25 g fiber hver dag. Menn trenger mer fiber, og bør satse på 30-38 g fiber daglig.

Mat som inneholder Omega 3 & Omega 6

Som man vet mer om hva hver næringsstoff gjør for kroppen, kunnskap om hvordan utskeielser og mangler kan føre til sykdom øker. To vitale komponenter i hver diett, omega 3 og omega 6, finnes i en rekke matvarer. Betydningen av å undersøke forbruket av mat som inneholder omega 3 og omega 6 kan ikke bli undervurdert.

Hva er de?

Omega 3 og omega 6 er essensielle fettsyrer. Omega 3 har et rykte som den "gode" fettet. Dette er fordi, i motsetning til fett som finnes i smør og ost, gjør de ikke legge til "dårlig" type kolesterol til kroppen. De er nødvendig i mange prosesser som hormonproduksjon, vekst og opprettholdelse av immunsystemet. Omega 6 har blitt fremstilt som skurken, fordi over forbruk kan føre til at noen av de samme sykdommene Omega 3 forebygger. Begge er avgjørende for riktig helse.

De helsemessige fordeler av Omega 3

Folk som spiser mat rik på omega 3 Opplev økt fordeler i mange områder av deres helse. En av disse er redusert forekomst av hjertesykdom, fordi de gode fettstoffer bidra til å redusere overdreven blodpropp. Dette oppnås ved å redusere tendensen av blodplater til å feste seg til hverandre. Det gode fettet minsker også mengder av andre mindre gunstig fett som kolesterol og triglyserider i blodet. Den videre beskytter sirkulasjonssystemet ved å forhindre arteriell fortykkelse ved å hemme veksten av cellene i sine vegger.

Mat som inneholder Omega 3

Egg er en lett assimilert mat med høye nivåer av omega 3. Når du shopper, se etter spesielle etiketter for å indikere de kommer fra kyllinger fôret med en diett som produserer egg med 100 til 200 mg omega 3, seks ganger større enn en vanlig egg. Svært høye nivåer av omega 3 er funnet i linfrø og valnøtter. Soyabønner og tofu inneholder også store mengder av denne fettsyren. Mye av sjømat, som fisk, reker og kamskjell, er gode kilder til omega 3.

Omega 6 finnes i oljer

Omega 6 er et linolsyre og finnes hovedsakelig i oljer som for eksempel maisolje, sesamfrøolje, solsikkeolje, soyaolje, valnøttolje og hvetekimolje. Oljen med den mest omega 6 er saflorolje. Det er imidlertid omega 6-ere i grønne bladgrønnsaker og korn samt.

Symptomer som indikerer en mangel på omega 3

De som spiser for lite mat som inneholder omega 3 kan oppleve noen av følgende symptomer: hjertesykdom; leddsmerter; hud, hår og tørrhet og skader spiker; diabetes; depresjon; tretthet og konsentrasjonssvikt.

På grunn av mangfoldet av symptomer, er mangel svært vanskelig å diagnostisere, så tilskudd kan forhindre disse problemene oppstår.

For mye eller for lite omega 3 og omega 6?

Produkter for forbruk rik på omega 6 er lett å finne, og de med omega 3 er mindre så. Forskning indikerer at den generelle befolkningen er forbruker altfor mye av den første, og for lite av den andre. Bearbeidet mat, i særdeleshet, er høy i omega 6, fordi maisolje, en rik kilde til omega 6, er ofte brukt. Sjekk ditt inntak av disse matvarene, spesielt hvis det ikke er noen tilskudd av omega 3. Forskere ser inn bi-polar lidelse eksperimenterer med å balansere disse to nivåer for å avlaste de intense symptomer på lider av denne sykdommen. Typiske vestlige dietter har opptil 30 ganger så mye omega 6 og omega 3; en rimelig forholdet er 4 til 1.

Hvordan Supplement Inntak av Omega 3

Legge omega 3 til enhver diett bør skje langsomt, ved hjelp av en pålitelig kilde for fettsyren. Tar 2 til 3 g om dagen av omega 3 regnes som et trygt nivå av US Food and Drug Administration, og vil bidra til å holde betennelsen forårsaket i kroppen ved høye nivåer av omega 6 til et minimum. Du kan hjelpe dette ved å redusere mengden av bearbeidet mat du forbruker.

Mat som er bra for hjernen

Hjernen er kroppens kommandosentral. Med mindre hjernen din er riktig matet, vil kroppen ikke fungere på sitt beste. Spis et sunt kosthold med matvarer som beriker hjernen din. Du vil føle deg bedre, har en bedre hukommelse og være i stand til å tenke klarere.

Fisk

Fisk er en god hjerne mat fordi den er fullpakket med protein og essensielle omega-3 fettsyrer. Vær forsiktig om hvilken type fisk du spiser. Ta hensyn til potensialet for kvikksølvforurensning og velger lav-risiko fisk. Mercury kan skade kroppen og som fornekter positive påvirker av Omega-fettsyrer. Noen lavrisiko fisk alternativer er: laks, steinbit, flyndre, sik og ørret. Sjekk linken nedenfor for en mer komplett liste over fisk og deres kvikksølv forurensning risiko.

Grønnsaker

Grønne grønnsaker er spesielt bra for hjernen. Brokkoli, kålen, rosenkål, grønnkål, reddiker og spinat er alle gode valg. Rød paprika, gulrøtter, asparges, okra, sopp og salat er også utmerket hjernen mat.

Frukt

Velg fargerike frukter. Avokado er høy i enumettet fett, noe som gjør dem utmerket hjernen mat. Meloner og sitrusfrukter hjelpe minne og tilbakekalling. Velg en rekke farger blant frukt og grønnsaker for å sikre at du får et bredt spekter av næringsstoffer.

Bær kan øke hjernens makt. Jordbær, hyllebær, bjørnebær og blåbær har alle noen stor næring å tilby. Jordbær kan øke læreevne fordi de inneholder fisetin, et flavonoid som forbedrer hukommelsen tilbakekalling. De tre andre bær er høy i antioksidanter, som kan forbedre hukommelsen.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er bra for hjernen. Den er rik på flavonoider. Flavonoider bedre blodtilførselen til hjernen og dermed bidra til å øke kognitive evner. Jo mørkere sjokolade er bedre fordi den inneholder mer ren kakao. Unngå høyt sukker matvarer og ikke bruke den unnskyldningen at mørk sjokolade er bra for deg. Begrens deg til ca 1 eller 2 gram om dagen.

Soy

Spis mat som inneholder hele organisk soya. Chow ned på vanlig soyabønner eller velge produkter med soya. Soya inneholder kolin, lecitin og isoflavoner. Kolin hjelper hjernens utvikling og bremser hukommelsestap. Lecithin bidrar til å hindre avsetninger av plakk i hjernen. Isoflavoner hjelpe kognitiv funksjon, kategori flyt, ulike aspekter av minnet og romlig kognisjon.

Nøtter

Nøtter og frø er utmerket mat for hjernen. Spis nøtter og frø i moderate mengder, fordi de inneholder mye fett (riktignok sunt fett), som betyr at de har mye kalorier. Spis om en håndfull hver dag for å få de helsemessige fordelene.

Fullkorn, te og egg

Velg hele korn. Matvarer som brun ris, havregryn og hele korn brød og frokostblandinger er gunstig. Hele korn inneholder ulike gunstige vitaminer, inkludert folat, tiamin og vitamin B6. Egg er også god mat for hjernen. De er høy i vitamin B, lecithin, essensielle fettsyrer og kolin. Kolin er en byggesten i hjerneceller. Derfor kan egg forbedre hukommelsen.

Mat som fremmer fysisk utholdenhet

Mat som fremmer fysisk utholdenhet


Enten du prøver å bare gjøre det gjennom en dag på kontoret eller du forbereder å løpe maraton, kan du bruke all den energien du kan få. Samtidig unngå junk food og brus er et bra sted å starte, er det viktig å sørge for at du spiser en diett full av høy energi mat som er pakket med ernæring må du yte ditt optimale nivå og føler ditt beste.

Frø og nøtter

Solsikkefrø, peanøtter, gresskarkjerner og pistasjnøtter er fulle av ernæringsmessige fordeler perfekte for å opprettholde energinivået mens du er på farten. Mye av dette har å gjøre med deres oljeinnhold. De er lastet med protein og "gode" fettet og inneholder mange næringsstoffer, blant annet B-vitaminer, kalium og kalsium.

Rå frukt og grønnsaker

Karbohydrater er det mest lett tilgjengelig energikilde for kroppen vår, og rå frukt og grønnsaker er fulle av dem. Å spise dem rå er best siden det kutter ned på tomme kalorier fra fett som brukes til å lage dem og bevarer vitaminer og mineraler de inneholder. Epler, gulrøtter, brokkoli og appelsiner er gode kilder til energi, spesielt med tanke på hvor få kalorier de inneholder.

Korn

Legge noen korn til kosthold mens kutte ut bearbeidet versjoner av disse matvarene kan gjøre underverker for din energi nivå. For smørbrød, sørg for å unngå hvitt brød og velge 100 prosent hele korn hvete i stedet. Når de får valget, velger brun ris i stedet for hvit ris. Bearbeidet korn blir fratatt sin ernæringsmessig verdi, slik at du med kalorier, men ikke boost. Quinoa og couscous er andre sunne og deilige alternativer som du kan legge inn din rotasjon.

Belgfrukter

Belgfrukter som svarte bønner, linser, kikerter og sukkererter er gode kilder til jern, kalium og kalsium. Enda viktigere, de er høy i proteininnhold, noe som bidrar til å regulere metabolismen (og som er direkte relatert til energinivåer). Når du føler deg sløv det kan ofte tilskrives en nedsatt stoffskifte. Kaste noen belgfrukter på toppen av salat eller tjene dem som en siderett for å vedlikeholde metabolske nivåer.

Seafood

Laks, reker og kveite er fulle av omega-3 fettsyrer, som er nyttig for å øke blodsirkulasjonen og hjelper hjertet pumpe blod effektivt i hele kroppen. Disse er alle smartere valg enn tunge kjøtt, som biff og svinekjøtt.

Fettrik mat som er bra for deg

Fettrik mat som er bra for deg


Fettrik mat har et dårlig rykte som fetende og dårlig for deg. Men mens noen fettrik mat, som for eksempel animalsk fett, transfett og frityrstekt mat ikke kan være bra for helsen din, er det ganske mange sunn fettrik mat som vil hjelpe deg å miste de få ekstra pounds og gir deg all den essensielle fettsyrer kroppen din trenger.

Mandler

Mandler er en god kilde til enumettet fett, som kan bidra til å redusere kolesterolnivået, og kan hjelpe til med vekttap. De er høy i protein og inneholder nesten ingen karbohydrater. De er en god kilde til vitamin E, jern, sink, kalium og magnesium. De er også en høy fiber mat. Fytokjemikalier beta-sisterol stigmasterol og campesterol finnes i mandler og kliniske studier har vist at disse stoffene bidrar til et sunt hjerte.

Laks

Laks er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer. Omega-3 holder hjertet sunt, sørger for at hjernen fungerer riktig, stopper betennelser, hjelper blodsirkulasjonen og holder blodsukkeret stabilt. Laks er en god kilde til protein, med en tre-unse servering gir 18 gram protein. Laks inneholder også gode nivåer av selen, vitamin B12 og niacin.

Avokado

Selv avocados mye fett, er dette enumettet variasjon, særlig oljesyre. Oljesyre er en omega-9 fett, også finnes i olivenolje og macadamia nøtter. Studier har vist omega-9 senker kolesterolnivåer, og de som spiser det regelmessig er blitt funnet å ha lavere forekomst av kreft og diabetes. Avocados inneholder også gode nivåer av antioksidanten lutein, noe som er viktig for øye helse.

Coconut

Kokos er en annen god kilde til hjerte-sunt fett. Selv om dette er teknisk mettet fett, er det en mellomkjede triglyserid. Dette betyr at det er svært forskjellig fra den lange kjeden mettet fett. Kroppen bruker denne type fett for rask energi, i stedet for å lagre dem. Rundt 50 prosent av fettet i kokos er laurinsyre, som er antibakterielle og soppdrepende. Kokos inneholder også gode nivåer av fiber, kalium og magnesium.

Olive Oil

Olivenolje er et fast innslag i Middelhavet kosthold, og studier har vist de som regelmessig konsumerer olivenolje har lavere blodtrykk og mindre utsatt for alvorlige sykdommer som hjertesykdommer og enkelte krefttyper. Olivenolje er en omega-9 enumettet fett, og er høy i sammensetninger som kalles fenoler, som er kraftige antioksidanter.

Mat som gir Iron

Mat som gir Iron


Menneskekroppen benytter jern for å gjøre hemoglobin, en stor del av de røde blodceller som bærer oksygen fra hvert åndedrag i de mange cellene i kroppen for cellulær respirasjon, og myoglobin, en muskelprotein som gjør ekstra oksygen lett tilgjengelig for aktive muskler . Jern er en viktig ennå spore mineral som finnes i alle celler, og det er nødvendig i kosten på de rette mengder - ikke for mye og ikke for lite. Forbruk av rett mengde jern kan være så enkelt som å spise sunt, godt balanserte måltider som inkluderer mat som gir jern.

Grønnsaker

Vegetabilske kilder til jern inkluderer grønne erter, spinat, grønne grønnsaker, brokkoli - inkludert brokkoli greener - bladbete og andre grønne grønnsaker. Disse grønnsakene er kilder til jern som er enkle å tilberede i måltider eller nytes rå.

Frukt

Foruten de smaker og teksturer som kommer uten skyld splurging på noe søtt, frukt gjøre mark som en kilde til kost jern. Frukt som gir jern inkluderer svisker, fiken, aprikoser, rosiner og andre tørkede frukter.

Proteiner

Lima bønner, svarte bønner, nyre bønner og andre bønner, som linser og erter er gode ikke-kjøtt proteinkilder som gir jern. Kjøtt, kylling, kalkun, fisk og sjømat gir varierende mengder jern til måltider. Nøtter og frø gjøre enkle snacks som gir jern, så vel.

Karbohydrater

"Hele korn er gode kilder til B-vitaminer og mineraler som kalsium, jern, magnesium og selen ..." sier Wendy Cohan, RN, forfatter av "næringsinnholdet i Alternative glutenfrie korn og mel."

Hele korn og kornprodukter som gir jern til en diett inkludere havre, bygg, quinoa, ris, villris, hirse, mais, teff, tapioka, hvete, rug, bulgur og bokhvete. Disse matvarer er solgt som mel, pasta, frokostblandinger, brød, muffins, kaker og i ferdigmat som gjør det enkelt å legge til variasjon til menyen mens du fortsatt får kosten jern som du trenger. Skrellet poteter og yams er også karbohydrater som gir jern.

Støpejern potter

Tilberedning av mat i støpejern potter legger også jern til tilberedt mat, selv om maten er normalt ikke vesentlige kilder til jerntilskudd. Ifølge Alice! Health Promotion Program ved Columbia University, legger støpejern "betydelige mengder jern til maten og i kroppen din." Dette er en uregulert jern tillegg til mat, så vær forsiktig når du forbereder flytende matvarer i støpejern potter, fordi de vil absorbere mer jern enn andre matvarer, og når mat for barn siden mat tilberedt i disse pottene kan inneholde for mye jern.

Mat som er bra for å senke kolesterolet

Hvis kolesterolet er høyt du er i faresonen for hjertesykdom. Å spise et hjerte sunt kosthold er viktig hvis du ønsker å redusere og kontrollere kolesterolet. Velg mat som er lav i kolesterol og mettet fett og transfett.

Kolesterol

Det er to typer av kolesterol. Low density lipoprotein (LDL) er det "dårlige" kolesterolet. LDL kolesterol kan bygge opp på veggene i blodårene. Når det kombineres med andre stoffer LDL bygge opp kan danne plakk. Plakk er en tykk, hard avsetning som vil begrense blodkaret og gjøre dem mindre fleksibel. High density lipoprotein (HDL) er det "gode" kolesterolet. HDL bidrar til å beskytte ditt hjerte. HDL bærer dårlig kolesterol til leveren din slik at den kan behandles av kroppen din. Noen kolesterol er laget av kroppen din og resten kommer fra hva du spiser. Holde de to typer kolesterol i balanse er nøkkelen til å ha en god kolesterolnivå.

Løselig fiber

Spise løselig fiber vil redusere LDL-nivå ved å redusere mengden av kolesterol kroppen absorberer. The fiber finnes i hele korn, frukt, grønnsaker og belgfrukter er best. Matvarer som er gode kilder til løselig fiber inneholder havregryn, havrekli, nyre bønner, epler, pærer, bygg og svisker.

Nøtter

De flerumettede fettsyrer som finnes i noen nøtter kan redusere kolesterolet i blodet ditt. Nøtter å spise er mandler, hasselnøtter, peanøtter, pekannøtter, noen pinjekjerner, pistasjenøtter og valnøtter. Valnøtter også bidra til å holde blodårene sunne og elastisk. Alle nøtter er høy i kalorier, så bare spise en håndfull om gangen.

Omega 3 fettsyrer

Omega 3 fettsyrer ikke bare bidra til lavere kolesterol, de også hjelpe hjertet ved å senke blodtrykket og minske risikoen for blodpropp. Spise to porsjoner i uken med fet fisk som makrell, sjø ørret, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks. Omega 3 fettsyrer kan også bli funnet i bakken linfrø og rapsolje.

Olive Oil

Antioksidanter i olivenolje lavere LDL uten å skade din HDL. Ved hjelp av olivenolje kan bidra til å redusere dårlig kolesterol uten å påvirke din gode kolesterolet. Bruke extra virgin olivenolje som den har et høyere nivå av antioksidanter. Unngå lys oliven olje, fordi det har blitt behandlet for å gi den en lettere smak eller farge.

Mat som øker libido

Gjennom tidene har folk prøvd å øke deres libido med ulike matvarer. Vitenskapen har vist at enkelte matvarer gjør øke en persons libido. Men valgene er begrenset, og studier har vist at du kan ha til å stole på naturmidler og legemidler for å hjelpe stoke branner av din libido.

Foods Hjelp ditt velvære, og derfor din libido

Det er få matvarer som faktisk gjør en person ønsker å ha sex. De fleste eksperter foreslår at å spise mat som bidrar til din velvære er hva du bør konsentrere deg om, så du skal være i god form fysisk. Derfor vil du være mer utsatt for å ha et godt sexliv. For eksempel, noen foreslår å spise mat med høyt omega-3 fettsyrer, som øker blodsirkulasjonen, men det er ikke til å rev opp sexlysten.

Hva påvirker sexlysten?

Den menneskelige sexlyst er knyttet til hormonet testosteron. Dette gjelder både menn og kvinner, men for kvinner østrogen spiller en rolle også. For å få en libido nytte av mat, alle trenger å spise mat som øker testosteron produksjonen.

Matvarer som skru opp varmen

Gunstig mat som øker folks testosteronnivå har sink og B-vitaminer i dem. For å øke nivåer av sink i kroppen prøve rå rødt kjøtt, østers, fjærkre og vilt fjærfe. Non-kjøtt valg er også tilgjengelig, som nøtter og meieriprodukter.

Matvarer som inneholder B-vitaminer inkluderer (B1) eggeplommer, brun ris, hele korn og grønne bladgrønnsaker; (B2) meieriprodukter, hele korn og erter; (B3) fisk, belgfrukter og peanøtter; (B6) smør, kjøtt, soyabønner og hele korn; (B9 - folsyre) lever, hele korn korn og grønne bladgrønnsaker; og (B12) lever, eggeplomme, kjøtt, melk og fjærkre.

Du må kanskje Prøv kosttilskudd

Kosttilskudd og legemidler er ikke svaret å øke libido, men de kan gjøre opplevelsen bedre. Ginkgo biloba og Yohimbe er to kosttilskudd som øker blodtilførselen til kjønnsorganene. Hvis menn eller kvinner har et problem med sine seksuelle erfaringer, vil det dempe libido bare fordi en dysfunksjon er til stede. Hvis de prøver et naturlig supplement og finner at det fungerer, kan dette bidra til å øke deres libido bare fordi opplevelsen har blitt bedre.

Legemidler kan være svaret

For menn, Viagra, Cialis og Levitra hjelp med erektil dysfunksjon. Som med de naturlige kosttilskudd som er nevnt ovenfor, disse farmasøytiske alternativer øke blodstrøm til kjønnsorganene regionen, og la mannen til å få ereksjon. Forhåpentligvis vil medisinen forbedre sin erfaring og forhåpentligvis øke hyppigheten av sin seksuelle aktivitet. Sannsynligvis, hvis mannen har et godt resultat med medisinering, hans libido vil bli styrket på grunn av de psykologiske fordeler han får fra å bruke stoffet. Som for disse legemidler, har definitive studier vist at de er effektive.