Digidexo.com

Symptomer på Thrush i menn

Menn kan få to typer trost: Penis trost og munn (også kalt muntlig) trost. Begge typer trost kommer med sine egne symptomer. Disse symptomene kan være svært ubehagelig og føre til mye ubehag, men heldigvis de er ofte mulig å behandle.

Candida albicans

Candida albicans er en sopp som lever på huden og innsiden av munnen med kroppens naturlige bakterier. Til tider kan candida overprodusere på grunn av et dårlig kosthold, forbruker for mye klorvann eller fra å ta for mye antibiotika. Candida da en tendens til å kjøre forbi de gode bakterier og føre til betennelse og utslett eller penile trost. Denne tilstanden har en tendens til å slå de menn med svekket immunforsvar: diabetikere, HIV og kreftpasienter og de med autoimmune sykdommer.

Candida albicans eksisterer også i tykktarmen og fordøyelsessystemet. Systemisk overvekst kan føre til mange autoimmune symptomer hos de med trost, inkludert joint, hånd-og muskelsmerter, hodepine, tretthet, irritabilitet, hukommelsestap, depresjon og luftveisproblemer.

Mouth Thrush Symptomer

Munn trost vanligvis påvirker innsiden kinn, tunge og taket av munnen. Felles kjennetegn ved denne infeksjonen inkluderer kremhvit eller gule flekker, smerte, kløe og noen ganger blemmer. Dessuten kan de lesjoner blø hvis man forsøker å gni dem av. Et annet symptom for menn med denne tilstanden er sprukket lepper på hjørnet av munnen. Thrush kan også hindre en manns smaksløker. Leger vanligvis satt trøske pasienter på anti-fungal medisiner (dvs. salver, kremer).

Andre trøske Symptomer

Munnen trost kan spre seg til en persons hals og spiserør. Dette kan hindre en manns evne til å svelge mat og selv drikke drikker. Andre ganger kan en mann fysisk svelge mat, men kan ha en følelse av at han ikke klarer å få maten ned. Sår i spiserøret kan være en annen komplikasjon. Legens vanligvis forekalkholdig muntlige suspensjoner for trost som sprer seg til halsen og spiserøret.

Penile Thrush

Trost av penis er kjent som balanitis. Denne tilstanden kan forårsake kløe og betennelse på glans eller leder av en manns penis. Andre symptomer inkluderer røde flekker og til tider litt utflod. Et stivt lukt kan følge noen av disse symptomene. Uomskårne menn er utsatt for denne tilstanden på grunn av deres forhuden. Noen ganger kan de ha en buildup under deres forhud som ligner cottage cheese. Menn kan spre penile trost til sine ektefeller eller seksuelle partnere. Penile trost er normalt behandlet med anti-sopp kremer og salver.

Forebygging / løsning

Forebygging penile trost innebærer praktisere sikker sex, opprettholde en riktig kosthold, og trener regelmessig. Menn bør også bade eller dusje regelmessig. De som har forhud (uomskårne menn) bør skrubbe grundig under forhuden. For de som har denne tilstand, er det viktig å bruke kondomer for å unngå spredning av den til en seksualpartner.