Digidexo.com

Verktøyene som brukes av en mineralogist

Vår jord består av stein, malm og mineraler. Mineralogists gå dypt inn i klassifisering av mineraler, studere deres fysiske, kjemiske og optiske strukturer og egenskaper, deres krystallformer og deres plasseringer. Mineralogi er en høyt utviklet vitenskap ved hjelp av svært avanserte metoder og instrumenter for testing og etterforskning. Et par av de grunnleggende verktøy som alltid har vært brukt av mineralogists er den reflekterende goniometer, den petrografisk mikroskop og røntgenapparat.

Goniometer

Oppfinnelsen av goniometer var det første viktig verktøy tilgjengelig for forskere for å studere krystall vinkler. Carangeot oppfant den første goniometer. I dag posisjonering goniometers kan rotere et objekt på en fast akse i verdensrommet for å lette denne studien. Noen goniometers tillate to modeller for å være montert på x-og y-konfigurasjoner og bane rundt samme punkt.

Petrografisk mikroskop

Den petrografisk mikroskop ble utviklet og brukt av mineralogists på 19-tallet for å studere de optiske egenskapene og krystallografi av mineraler og for å definere og utrede ulike brytningsindekser. I dag avansert teknologi har gjort tilgjengelige overlegne og sofistikerte petrografiske mikroskoper. En petrografisk mikroskop bruker polarisert lys mikroskopi. For grunnleggende studieformål, kan den normale mikroskop bli modifisert for bruk, avhengig av behovet, ved tilsetning av en polarisator filter under prøven og installere en sirkulær roterende stadium med vernier skalaer. En analysator er en annen høy ytelse objektiv lagt mellom objektet og okularet for å forbedre visuell ytelse.

Andre instrumenter

Mineral studier omfatter både omfattende ekskursjoner og laboratorieforsøk. Under en skoletur, samler en mineralogist steinprøver og prøver. Han benytter ulike verktøy som hammer og meisel for å bryte opp en stein, stål plukker å grave i jorden eller borerigger for å lage et hull langs overflaten av en stein. I laboratoriet, bruker en mineralogist pipetter, prøverør, en gassbrenner og stå, og klemmer til å analysere steinprøver.

Dagens Instruments

Dagens geologer bruker mye avansert teknologi og anvendelser. De bruker fjernmåling og satellitt-sensing instrumenter for å samle inn data og omfattende programmer og modeller som er utviklet med diverse programvare for å ekstrapolere data og gjennomføre experiments.The Laboratoriet er også utstyrt med avanserte skannere, og avansert multimedia og visuelle teknologier.

Andre verktøy

Mineralogists bruke ulike pocket verktøy som hage klør og plukker isen for å trekke ut prøver. Noen foretrekker plast verktøy eller kleshengere. En lang skrutrekker, for eksempel, er svært nyttig verktøy i å hente bergkrystall kvarts fra dypt inne i lommen. Et annet viktig verktøy er en bærbar diamant så brukt til å trekke ut et eksemplar uten skader. Det inkluderer en liten diamant sag som drives av et batteri. Bærbare diamant sager normalt gjør et kutt ca 1 cm dyp rundt krystallen.