Digidexo.com

Purpura Cures

Behandling for purpura, avhenger av typen av lidelse du lider av, fordi det finnes to grunnleggende former av tilstanden. Idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) er en lidelse preget av en utilstrekkelig mengde blodplater som hindrer riktig koagulering av blodet, utløser ofte blåmerker langs huden. Henoch-Schönlein purpura kan føre til en lignende "blåmerker" eller utslett å danne på kroppen, men dette er på grunn av en betennelse i blodårene. Uavhengig av den spesifikke tilstand, medisinsk behandling er lett tilgjengelig.

Behandling ikke nødvendig

For noen mennesker med purpura, er behandlingen faktisk ikke nødvendig å kurere tilstanden, spesielt med Henoch-Schönlein variasjon. Du trenger tid til å se en forbedring, vanligvis mellom 4 til 6 uker. Rådfør deg med legen din samt få nok hvile og væske. Dette sikrer riktig diagnose og kan hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

Kortikosteroider

Med begge former for purpura, spesielt i ITP, kan legen starte deg på et kurs av kortikosteroider. Ved å administrere en rekke kortikosteroid injeksjoner, vanligvis prednison, vil du oppleve enten en reduksjon i betennelse i blodårene, som ville være nødvendig i Henoch-Schönlein purpura, eller en økning i antall blodplater, som er nødvendig i ITP. Over tid bør dette redusere blødning forårsaket av enten betennelse i blodårer eller utilstrekkelig koagulering av blodet, og dermed redusere blåmerker eller utslett.

Immunglobulin

I mer alvorlige tilfeller av idiopatisk trombocytopenisk purpura, kan en intravenøs administrering av immun globulin være nødvendig. Selv om ikke en kur av purpura, kan denne typen medisiner heve ekstremt lave blodplatetall til du er i stand til å ha en annen form for behandling, slik som kortikosteroider eller et kirurgisk inngrep.

Kirurgisk prosedyre

Når kortikosteroider ikke er effektive i behandling av ITP, er en kirurgisk prosedyre vanligvis den neste linjen i forsvaret. I denne situasjonen, er milten fjernes for å øke antall blodplater. I noen tilfeller av ITP, er milt ødelegge blodplatene. Ved å fjerne det fra kroppen din, bør du oppleve en økning i blodplater og finne lindring fra blåmerker eller utslett samt andre tilknyttede symptomer på sykdommen.

Andre behandlinger

I de fleste tilfeller av purpura, vil du se en forbedring gjennom kortikosteroider eller kirurgisk fjerning av milten. Imidlertid, kan det være nødvendig å gå gjennom andre former for behandling når vanlige botemidler er ikke nok. Med denne situasjonen, er en immun suppressant ofte brukt for å bidra til å øke blodplatetallet, men resultatene varierer fra person til person og mer eksperimentelle prosesser kan være nødvendig.