Digidexo.com

Spinal stenose behandlingstilbud

Ryggsmerter er et vanlig problem som utvikler seg med alderen. En årsak til aldersrelatert ryggsmerter er spinal stenose, som også kan forårsake smerter i andre områder av kroppen. Dette degenerativ tilstand har flere ulike behandlingstilbud, avhengig av alvorlighetsgraden av saken - kan milde tilfeller behandles med en tur til din lokale apotek, mens alvorlige tilfeller kan berettige komplisert ryggkirurgi.

Definisjon

Spinal stenose høres ut som en kompleks tilstand, men det er egentlig bare kompresjon av ryggraden som oppstår med alderen. Innsnevring av ryggraden er vanligvis forårsaket av en viss grad av slitasjegikt. Som ryggraden smalner, klyper det ned på ryggmargen og nervene som fører utover fra ryggmargen. Dette klemming fører til kramper, nummenhet og smerter i rygg, skuldre og lemmer. I alvorlige tilfeller kan spinal stenose forårsake urin og tarm inkontinens.

Narkotika

Medisinering kan brukes til å behandle spinal stenose relatert smerte. Vanlige over-the-counter behandlinger inkluderer ibuprofen, aspirin og paracetamol. Disse stoffene fungerer godt for mild smerte, men vil ikke lette sterke smerter, og tar for mange av dem kan føre til organskade. Epidural steroid injeksjoner i ryggmargen kan også lette betennelser, og er spesielt nyttig for smerter, selv om bivirkninger begrense bruken til et par behandlinger i året.

Fysisk

Fysioterapi - øvelser, massasje og varme og kuldebehandling - kan bidra til å lindre smerten av spinal stenose ved å styrke magemusklene, ta noen av stress av ryggraden og øke fleksibiliteten i ryggraden. Spinal stenose pasienter bør trene flere ganger i uken for å oppleve merkbare fordeler. En annen fysisk reaksjon på spinal stenose smerte er begrenset fysisk aktivitet og sengeleie, selv om streng sengeleie kan virke mot sin hensikt, som det stivner musklene.

Støtte Devices

For pasienter med svake magemusklene eller alvorlig spinal degenerasjon, kan et korsett eller annet korsryggstøtte enheten hjelpe med symptomene på spinal stenose. Disse enhetene kan ikke må brukes til enhver tid, men bare når aktiviteter utføres som involverer stress på baksiden. Kors eller korsryggstøtte enheter er ofte kombinert med lys sengeleie.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller, er kirurgi et alternativ for håndtering av spinal stenose. Spinal fusjon forbinder to eller flere vertebra til hverandre, holde dem i å bevege seg og klemming nerver. Tråd, stenger, ben eller fra andre deler av kroppen kan bli anvendt for denne prosedyren. Under decom laminectomy blir lamina (bein som dekker spinalkanalen) fjernet. Dette gjør at nervene plass til å dekomprimere og gir også kirurger tilgang til andre fysiske problemer, for eksempel ødelagte plater og bein spurs. Imidlertid er decom laminectomy en svært komplisert operasjon, og det kan også føre til alvorlige bivirkninger. Laminektomi er lik decom laminektomi, men bare en del av arket er fjernet.