Digidexo.com

Foods høy i Soy

Foods høy i Soy


Soya matvarer er laget hovedsakelig fra soyabønner, en høy-protein mat som tilbyr en rekke helsemessige fordeler. Foods høy i soya kan brukes som kjøtt erstattere for vegetarianere og folk som ønsker å flytte til en mer lav-fett, lav-kolesterol diett. Soya inneholder også omega-3 fettsyrer, fiber og vitamin B. Det er svært mange matvarer laget av soya og soyaprodukter har lenge spilt en rolle i asiatisk mat, særlig japanske, kinesiske og koreanske. Soya kan gjøres om til mange former, noe som gjør det til et svært allsidig mat å jobbe med.

Tofu

Tofu opprinnelig kom fra Kina, hvor det fremdeles er populære. Tofu ligner ost og vanligvis kommer i en av tre teksturer: myk, medium og hard. Myk tofu faller fra hverandre lett, og er best brukt smuldret, mens hardt tofu holder sammen og kan brukes for stir-frites. Hard tofu er også ofte lagt til supper i koreansk mat. Du kan også finne silken tofu, som er veldig myk og er best brukt most eller blandet som en suppe eller krem ​​base.

Soy Milk

Soyamelk er en nondairy drikk laget av soaking soyabønner og deretter slipe dem sammen med vann. Den resulterende drikk er vanligvis en lys beige eller hvit farge og kan brukes på samme måte som kumelk. Vanlig soyamelk har en liten bønne smak og er best brukt til matlaging, men det er mange flavored soya melker nå tilgjengelig med smaker mer spiselig for den gjennomsnittlige person, slik vanilje og sjokolade soyamelk.

Teksturert vegetabilsk protein (TVP)

Teksturert vegetabilsk protein er laget av soyamel som har hatt all oljen er tatt ut av den. Det er deretter formet til forskjellige former, vanligvis små granuler som ligner malt kjøtt, men det kan finnes i andre former også. Square TVP biter er ofte brukt i supper og stuinger, og indisk mat noen ganger bruker små, runde biter av TVP. TVP må rekonstitueres med varm væske før du kan spise den, men det kan brukes nesten det samme som kjøttdeig i tacos, sauser, Sloppy Joes eller hamburgere.

Tempeh

Tempeh er en slags soya bønne kake laget av gjærede bønner. I det siste, var det i hovedsak brukt i indonesisk mat, men dens tetthet og fast struktur har gjort den populær blant vegetarianere overalt. Tempeh kan kuttes i strimler og stekt, så den holder godt sammen. Tempeh er ofte brukt i sandwicher og kan gjøre en god bacon erstatning.

Miso

Miso er fermenterte soyabønner lime lang populær i Japan. Miso er ofte brukt som smakstilsetning, sauser, dressinger eller oppløst i vann som en suppe eller suppe base. Misos kommer i forskjellige farger og forskjellige smaker, med mørkere misos å være tyngre og mer smakfull enn de lysere misos, men også å ha mer natrium.