Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av Bee Propolis ekstrakt?

Bee Propolis Extract er et stoff laget av honningbier fra omkringliggende vegetasjon for å forsegle sine elveblest mot ytre inntrengere og redusere vibrasjoner inne i bikuben. Det er vanligvis brun, men kan være hvilken som helst farge, avhengig av hvilken type vegetasjon biene bruke. Det er det samme som caulk.

Kjemi

De spesifikke egenskapene til propolis varierer i henhold til geografi, årstid og plante type. Generelt, er det anslått sammensetningen av propolis er 50 prosent harpiks og vegetabilske balsam, 30 prosent voks, 10 prosent olje, 5 prosent pollen og 5 prosent andre mineraler som sink og kalsium. Propolis er rik på flavanoids og antioksidanter.

Fordeler

Propolis er brukt som et anti-inflammatorisk, antimikrobiell, antibakteriell, antifungal og antiviral. Den brukes til å helbrede åpne sår og svulster. Propolis stimulerer immunsystemet og behandler herpes simplex virus type en og to, Calvé-Legg-Perthes sykdom, revmatisk leddgikt, forkjølelse og brannskader. Den kan brukes både internt og eksternt, men kontakt med øynene bør unngås. Propolis selges i flytende, kapsler, tabletter, pulver og kremform.

Betraktninger

Hvis du er allergisk mot honning, bier eller bistikk du trenger å søke råd hos en allergolog før du tar propolis; ha disse allergi betyr ikke at du ikke kan ta den, må du testes først. Propolis finnes naturlig i honning i svært små mengder. Det har ikke vært dokumentert bivirkninger hos personer som tar propolis og ingen kjente legemiddelinteraksjoner er notert.

Forskning

Det er forskning som blir gjort om fordelene med propolis for oral helse. Brukes som munnvann eller pastill, propolis reduserer betennelse i tannkjøttet og fremmer helbredelse i munn sår og sår hals. En studie utført av Miyazawa og Ikeno viste at rotter som fikk propolis i deres vann utviklet færre hull i tennene enn rotter som ikke drakk propolis. Til dags dato, dette har ikke blitt undersøkt på mennesker.

Det er forskning som gjøres av Popescu og Palos i Romania om fordelene med propolis i øyeinfeksjon og ved Scheller, Suchy og Zawadzki i Polen om vaginale infeksjoner. Awadallah og Ali undersøker effekten av propolis på endometriose og infertilitet i en randomisert kontrollert studie. En rapport publisert i Cancer Research konkluderte med at propolis har potensiale til å behandle visse former av kreft på grunn av syrer i de propolis; dette har bare blitt påvist hos rotter.

Vitenskap

Mens det er mye forskning som blir gjort på propolis som fortsatt er usikker, er det noen vitenskapelige fakta som har blitt påvist. Professor Scheller som jobber i Polen for Institutt for mikrobiologi gjorde bekrefte at propolis stimulerer immunforsvaret, reduserer mobil forringelse og fremmer vev vekst i healing, som beviser at propolis er ikke giftig.