Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på OCD

Hvordan identifisere symptomer på OCD


Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) er en angstlidelse som rammer mange mennesker. Mens noen tv-serier og filmer gjøre lys av symptomer på OCD, folk som sliter med symptomer på OCD finne sine problemer å være alt annet enn morsomt. Det er lett å identifisere symptomer på OCD fordi de tingene som folk med tvangslidelse gjør er så forskjellig fra den måten at de fleste mennesker samhandler med verden. Mens mange mennesker har quirks, OCD symptomer er mye mer alvorlig enn bare quirks. OCD symptomer kan være vanskelig å håndtere, og i ekstreme tilfeller kan selv ta over en persons liv. Her er hvordan å identifisere symptomer på OCD.

Bruksanvisning

•  Forstå hva OCD er. OCD er en angstlidelse. Angst bygger på personen og er bare lettet ved å utføre visse ritualer, som for eksempel vaske hendene nøyaktig tre ganger. Hvis personen er forhindret fra å fullføre ritualet, vil hun oppleve veldig sterk angst og, i ekstreme tilfeller, kan selv ha en psykotisk episode. Du kan enkelt identifisere symptomer på OCD når du vet hva du skal se etter.

Merknad dersom visse ting må konsekvent gjøres på en bestemt måte. Mens mange mennesker har sterke preferanser om den "riktige måten" eller "galt" å gjøre noe, folk med symptomer på OCD er mye mer rigid. For eksempel kan en person med OCD symptomer krever at et bad skal rengjøres i en bestemt rekkefølge, for eksempel på toalettet først, vasken sekund, og deretter karet. Hvis noen renser badet i en annen rekkefølge, vil en person med OCD symptomer rengjøre badet igjen i "riktig" rekkefølge, selv om rommet er allerede rent.

Ta hensyn til gjentakelse. Mange med symptomer på tvangslidelse må gjøre visse oppgaver for et visst antall ganger, som for eksempel kontroll av at slåen er låst nøyaktig tre ganger. Personen kan ikke hvile før han har sjekket slåen nøyaktig tre ganger.

Observer reaksjonen til å ikke fullføre ritualet. Du kan enkelt identifisere en person med symptomer på OCD hvis personen blir svært opphisset ved å ikke være i stand til å fullføre et ritual, for eksempel vaske hendene tre ganger eller rengjøring av badet i en bestemt rekkefølge.

Detect hvis personen skattefunn spesielle objekter. Noen folks symptomer på OCD manifesterer seg ved å hamstre visse elementer, for eksempel en kvinne som bærer rundt 30 penner i vesken hennes, eller en mann sparer hver kvittering på at han noensinne har fått de siste 20 årene. Hvis du prøver å redusere antall objekter (for eksempel foreslå at alle kvitteringer som er over 10 år gamle kastes), og personen vil bli svært opphisset.

gjenkjenne den underliggende angst. OCD er drevet av angst, slik at en person med symptomer på OCD er svært sannsynlig å være en engstelig person som opplever midlertidig lindring ved å fullføre ritualer som fungerer for ham. Det er lettere å identifisere symptomer på OCD når du først identifisere den underliggende angst som driver atferd.

Tips og advarsler

  • En god terapeut kan identifisere symptomer på OCD og hjelpe en person helbrede fra den underliggende angst som driver OCD symptomer.
  • Ikke prøv å forstyrre ritualer av en OCD person. Ritualene er mekanismer som hjelper personen administrere sin underliggende angst. Hvis du fjerner ritualer, vil personen bli ekstremt engstelig, og i noen tilfeller kan selv ha en psykotisk episode.