Digidexo.com

Sluttfasen av Parkinsons

Personer med Parkinsons sykdom er ofte påvirket på forskjellige måter med forskjellige symptomer. Parkinsons er en bevegelsesforstyrrelse som utvikler seg over tid, slik at sykdomsprogresjon gjennom stadier kan vare i mange år. Noen av tegnene på Parkinsons inkluderer stivhet i muskler, skjelvinger i ekstremiteter og utmattelse. Noen pasienter er feildiagnostisert med leddgikt når de faktisk har Parkinsons sykdom.

Antall symptomer og alvorlighetsgraden varierer ofte. Parkinsons sykdom oppstår vanligvis i fem forskjellige stadier, men det er mulig for pasienter med Parkinsons sykdom å hoppe over noen av begynnelsen stadier og avansere raskt til sluttfasen.

Tidlige stadier

I den første fasen av Parkinsons, normalt milde symptomer forekommer på den ene side av legemet, slik som tremor, som hindrer den ens evner og evnen til å utføre enkle aktiviteter som knappe en skjorte. Det kan også være endringer i holdning og balanse i løpet av den første etappen. I den andre fasen av Parkinsons, vil pasienter vise en markert forskjell som symptomer kan begynne å påvirke begge sider av kroppen, i motsetning til det første trinn. Dette ustabilitet påvirker koordinasjon og balanse mer fremtredende, og det blir ofte mer og mer tydelig at det er noe galt hvis Parkinsons ikke har blitt diagnostisert.

Stage 3

Den tredje fasen av Parkinsons sykdom kan være alvorlige og ødeleggende, som påvirker evnen til å gå eller stå rett opp, og noen lider bremse kroppens bevegelser og stive muskler. Denne endringen kan påvirke ansiktet og halsen, som påvirker evnen til å svelge.

Stage 4

Bygge på scenen 3 av Parkinsons sykdom, mange pasienter mister evnen til å fungere på egen hånd og kan ikke fullføre daglige levende oppgaver på egenhånd. På dette stadium av sykdommen, er det vanlig for pasienter med Parkinsons sykdom å kreve live-in hjelp eller overføring til en assistert-levende anlegget å sørge for daglige behov. Enkelte pasienter som har Parkinsons kan se et plutselig bortfall av symptomer for en tidsperiode før videre til fase 5 av sykdommen.

Stage 5

Den siste fasen av Parkinsons sykdom innebærer manglende evne til å ta vare på seg selv og manglende evne til å gå eller stå. På grunn av dette avansement, de med stadium 5 Parkinsons normalt krever 24-timers omsorg. Noen bevegelser kan bli ufrivillig og personens kognisjon påvirkes til det punktet at noen er ikke i stand til å fullføre små setninger. Det er ikke uvanlig at de som er i fase 5 å være begrenset til en rullestol eller seng og har problemer med å mate seg selv.

Noen pasienter kan være tatt av medisiner i de siste stadier av Parkinsons grunn av deres ineffektivitet i å redusere symptomer. Demens er vanlig i tilfeller av Parkinsons sykdom, som forekommer i 40 til 80 prosent av pasientene.

Selv om Parkinsons normalt ikke føre til døden, kan sykdommen gjøre en mer utsatt for kvelning på grunn av redusert evne til å svelge, depresjon og sykdommer som lungebetennelse. De har også ofte blitt inkontinent, som krever regelmessig pleie for å bli endret og slått i sengen for å unngå sår.

Statistikk

Det er omtrent en million mennesker i de Forente Stater med Parkinsons sykdom i henhold til Parkinsons sykdom Foundation.