Digidexo.com

Vitaminer og mineraler for immunforsvaret

Mange vitaminer og mineraler er viktige næringsstoffer som kroppen din trenger for optimal helse. Men med de hverdagslige byrder vi alle står overfor - arbeide, penger, relasjoner - vår helse kan fort bli slitt ned, så ekstra vitaminer og mineraler kan bidra til å holde oss og våre immunforsvar, sunn.

Betydning

Ekstra tilskudd av enkelte vitaminer og mineraler kan være svært nyttig i å holde immunforsvaret sunn og bekjempelse av infeksjon under kalde og influensasesongen og gjennom hele året når møtt med ekstra stressfaktorer som kan tømme kroppens reserver. Hvis du kan hindre deg fra å bli syk eller øke immunforsvaret nok til å bekjempe infeksjoner raskt, du også bidra til å beskytte de rundt deg.

Funksjon

Flere vitaminer og mineraler er viktig for immunforsvaret. Sink har antibakterielle og antivirale egenskaper og stimulerer hvite blodcellefunksjon til å bekjempe infeksjoner. Vitamin C er kjent for sin antioksidantaktivitet og kan redusere varigheten og alvorlighetsgraden av forkjølelse. Vitamin A øker aktiviteten av hvite blodceller, støtter slimhinner - som felle mikrober og hjelpe fjerne seg fra kroppen, og støtter cellemembraner. B-kompleks vitaminer er lett oppbrukt av stress og sykdom, men er absolutt nødvendig for produksjon av energi ved kroppens celler, inkludert celler i immunsystemet.

Forebygging / løsning

Når du føler de første symptomene på forkjølelse eller influensa kommer på, legge til ekstra sink til din supplement diett - 15-30 mg daglig. Du kan også finne sink løsninger i hals spray og nese vattpinner, som plasserer sink i et av de viktigste områdene av kroppen der bakterier og virus kan komme inn og vokse.

Bump opp din vitamin C inntak under kalde og influensasesongen, og når du er under ekstra stress. Øk det daglige vitamin C inntak ved å legge til 250 til 500 mg hver 2 til 3 timer før du oppleve løs avføring, så tilbake den daglige dosen med 500 mg.

Å bekjempe forkjølelse og influensa tar 25.000 IE beta-karoten daglig for å øke vitamin A nivåer i kroppen. Du kan også ta 5000 IU vitamin A daglig, men bare i en uke for å unngå muligheten for toksisitet.

Ta en B-kompleks supplement daglig som inneholder 15 mg tiamin (B1), 5 mg riboflavin (B2), 25 mg niacinamide (B3), 50 mg pantotensyre (B5), 10 mg B6, 200 mcg folat og 500 mcg B12.

Betraktninger

Kobber nivåer i kroppen kan bli tømt med overflødig sink inntak. Pass på at du tar 3 mg kobber for hver 30 mg sink som du tar.

Advarsel

Vitamin A bør ikke tas hvis du er gravid siden det kan forårsake fødselsskader i store doser. Vitamin A bør også aldri bli tatt i nivåer høyere enn 10.000 IU per dag og aldri mer enn en uke uten å konsultere lege. Høye nivåer av vitamin A kan forårsake bivirkninger som hodepine, tretthet og til og med leverskade. Sink kan forårsake magesyke og forverre magesår når det tas i høye doser.