Digidexo.com

Ménières sykdom Årsaker

Det indre øret inneholder en hul struktur kalt membran labyrinten. Denne strukturen er fylt med væske kalt endolymph. Endolymph beveger seg normalt som personen beveger hodet. Væsken skyller over den indre ørets hårceller, som sender informasjon til hjernen. Den indre øret fungerer best når den inneholder den riktige mengde av endolymph ved riktig trykk. Noen ganger, selv om leger er ikke sikre på hvorfor, mengden av væske øker. Dette kalles endolymphatic hydrops eller idopathic endolymphatic hydrops ("idopathic" betyr ganske enkelt "av ukjent årsak).

På grunn av den overskytende væske, sveller membran labyrinten. Det økte trykket av fluidet flater hårcellene innenfor membranen og får dem til å fyre av forvirrende meldinger til hjernen. I tillegg, kan svellingen gjør membranen lekkasje, eller kan briste den helt. Ikke bare som påvirker funksjonen av labyrinten, men det er også skader cellene nærliggende fordi endolymph er svært høy i kalium, som er giftig for de fleste celler.
Fordi den kjemiske sammensetningen av endolymph er forskjellig fra andre fluider i området forstyrret i sin normale funksjon når den blander seg med dem.

Som et resultat, kan personen oppleve en ringing eller brølende i ørene, kraftig svimmelhet, eller svimmelhet. Han kan også føle at de berørte øret er tett eller full.
Menieres sykdom kan ikke testes for heller ikke herdet, men det kan behandles. En lav eller ingen saltfattig kost vil kutte ned på mengden av fluid i kroppen beholder; Denne løsningen bidrar til å lindre symptomene for mange pasienter.

For de som har vedvarende svimmelhet, kan kirurgi være nødvendig. Fjerne membran labyrinten er et alternativ; imidlertid ødelegge denne prosedyren hørsel. Men kapping av visse nerver i det indre øret (en vestibulære neurectomy) kan avlaste svimmelhet uten å ofre hørselen.