Digidexo.com

Hoffers Protocol

Hoffers Protocol


Hoffer protokoll er en behandling av stemningslidelser som involverer bruk av høye doser av niacin. Rost av Dr. Abram Hoffer i midten av det tjuende århundre, er metoden nå vurdert som svært kontroversiell.

Indikasjoner

Kun pasienter med visse symptomer ble behandlet etter Hoffer protokoll. Pasientene måtte lide av de "tre D's": demens, eksem og diaré. Disse symptomene, Hoffer trodd, indikerte vitamin B3 eller niacin mangler.

Fasting

Fordi schizofreni har noen ganger vært knyttet til vitaminmangel, Hoffer protokoll diktert at pasienter med tankeforstyrrelser underkastes en fasteperiode på fire dager. Dersom pasientens tanke problemer ettergitt, Hoffer begrunnet, så matallergier kan være en mulig kilde til problemet.

Niacin

Hvis pasientene viste tegn til bedring, ble de satt på eksepsjonelt høye doser av niacin. Ifølge den psykiske helsen non-profit Safe Harbor, er begrunnelsen for dette at niacin har vist seg å være en viktig del av administrasjon essensielle fettsyrer i hjernen, som er forstyrret når en person lider av schizofreni.

Kontroversen

Ifølge schizophrenia.com har enkelte psykiatere avvist Hoffer arbeid som å være altfor optimistisk angående helbredende egenskaper av niacin. I tillegg, det amerikanske National Library of Medicine rapporterer at en studie utført ved University of Limburg funnet ut at det ikke var tilstrekkelig støtte til å konkludere med at niacin gjør faktisk hjelpe tankeforstyrrelser.