Digidexo.com

Senking Høy Kolesterol uten medisiner

Høyt kolesterol er en livstruende problem som påvirker både de eldre og de unge. Hvis du har høye nivåer av kolesterol, kan det gjøre deg sårbar for hjertesykdom og øke sannsynligheten for å ha et hjerteinfarkt eller et slag.

Mens det finnes medisiner tilgjengelig for å motvirke høyt kolesterol, kan noen mennesker ikke svarer til slike behandlinger eller lider av ulike bivirkninger. Ikke slite skjønt, fordi sunne endringer i livsstil kan virkelig påvirke farlige kolesterolnivået og etterlate en positiv innvirkning på din kardiovaskulær helse.

Hva er kolesterol?

Før vi kommer inn det grunnleggende for å kontrollere din kolesterol uten medisiner, er det viktig å forstå nøyaktig hva kolesterol er.

Ifølge WebMD, er kolesterolet en naturlig, fettlignende stoff som sirkulerer gjennom blodet. Den er skapt av kroppen din og tatt i fra maten du spiser. De primære typer av kolesterol er low-density lipoprotein (LDL) og høy-densitet lipoprotein (HDL). LDL er generelt sett på som "dårlig" kolesterol, tilstopping blodårene dine. HDL, det "gode" kolesterolet, bidrar til å bryte ned og filtrere LDL ut av kroppen din ved å bringe det til leveren din.

Spis sunnere

Siden kolesterol kan angi kroppen fra maten du spiser, kan du forbedre kolesterolnivået ved å gjøre sunne endringer i kostholdet ditt.

Ifølge WebMD, kan spise frukt og grønnsaker bidra til å senke LDL, delvis fordi du ikke vil være å ta i så mye fett i kostholdet ditt. Fet fisk er også bra for deg, fordi det er lav i mettet fett, men har omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å redusere kolesterolet. Nøtter og havre kan også senke LDL.

Foods høy i mettet fett eller kolesterol - som fett kjøtt og eggeplommer - bør unngås for det meste.

Trening oftere

Trene kan øke HDL med 5 til 10 prosent ifølge en artikkel av US News og muligens lavere LDL. Det hjelper også lavere triglyserider, forbedre blodtrykket, og hjelper deg å opprettholde en sunnere vekt, som igjen kan bidra til å forebygge hjertesykdom.

Inkludert selv 15 til 30 minutter med trening et par ganger i uken til rutinen kan hjelpe deg med å forbedre kolesterolnivået.

Kosttilskudd

WebMD antyder at omega-3 fettsyrer kan være gunstig i å senke kolesterolnivået og at de hjelper lavere triglyserider, et fett som sirkulerer i blodet.

Adam Voiland skrev i en artikkel for US News at niacin, plantesteroler og løselig fiber kosttilskudd kan være nyttig i å forbedre kolesterol, men de kan ha noen ulemper. For eksempel kan niacin øke blodsukkernivået og kan ha andre bivirkninger når det tas sammen med statin, et stoff som bidrar til å senke kolesterolet.

Det er alltid best å konsultere legen din før du starter noen kosttilskudd for å håndtere kolesterolnivået.

La deg selv slappe

Ifølge WebMD, har noen undersøkelser antydet at høye nivåer av stress kan øke kolesterolnivået. Stress kan også påvirke kardiovaskulær helse indirekte ved å øke blodtrykket, noe som kan føre til tilstopping i blodårene dine. Tar tid å slappe av og stresse ned kan bidra til å øke både den mentale og fysiske velvære.