Digidexo.com

Hva er behandlingen for akutte korskortisolnivå?

Hva er behandlingen for akutte korskortisolnivå?


Personer med binyreinsuffisiens utvikle akutte lav kortisolnivåer i blodet. Binyrene produserer kortisol, et hormon som kroppen bruker til å svare på stress og opprettholde normal funksjon av flere systemer og prosesser i kroppen. Kortisol hjelper opprettholde riktig funksjon av kardiovaskulære systemet, immunsystemet og metabolismen av fett, karbohydrater og proteiner. Leger behandle akutte lave kortisolnivåer med utskifting av ett eller flere hormoner.

Binyreinsuffisiens

Pasienter med binyrebarkinsuffisiens kan ha primær eller sekundær adrenal insuffisiens. Primær binyreinsuffisiens, eller Addisons sykdom, utvikler seg når binyrene er skadet og kan ikke produsere nivåene av kortisol eller annet hormon som kalles aldosteron som kroppen krever. Sekundær adrenal insuffisiens er en tilstand som fører til at hypofysen til å produsere lave mengder adrenocorticotropin, et hormon som stimulerer kroppens binyrene og øker kortisol produksjon. Addisons sykdom er mindre vanlig enn sekundær adrenal insuffisiens.

Hormone erstatning behandling

Leger behandler binyreinsuffisiens med østrogenbehandling. Akutte lave kortisolnivå er supplert med en muntlig glukokortikoid medisiner som deksametason, prednison eller hydrokortison. Pasienter med Addisons sykdom kan kreve en muntlig mineralocorticoid medisin som Fludrocortisone acetate å supplere lave nivåer av aldosteron. Leger foreskrive doser av disse hormonene i henhold til nivået av hormonmangel for hver enkelt pasient. En lege kan justere dosen av et hormon erstatning medisiner hvis pasientens hormonnivået endres.

Binyreinsuffisiens Symptomer

Pasienter med akutte lav kortisolnivå ofte utvikle kronisk tretthet som blir stadig verre, uforklarlig vekttap og muskelsvakhet. Folk kan begynne å kreve salt mat på grunn av tap av salt. Lavt blodsukker, depresjon og irritabilitet er rapportert med denne lidelsen. Folk med lave kortisolnivåer kan ha hodepine, svetting eller endringer i menstruasjonen. En unormal hud mørkere kalles hyperpigmentering kan utvikle med Addisons sykdom, men forekommer ikke med sekundær adrenal insuffisiens.

Addison-krise

En Addison-krise, eller binyrebarksvikt, er en plutselig og alvorlig nedgang i kortisolnivåer som kan være dødelig hvis den ikke behandles. Dette problemet gjør trengende smerte i ben, magen eller korsryggen, samt dehydrering og lavt blodtrykk. Folk kan utvikle alvorlig diaré, oppkast og tap av bevissthet under en Addison-krise. Leger behandler Addison-krise pasienter med intravenøse glukokortikoider og intravenøs saltvann væsker med druesukker. Glukokortikoid dosering reduseres som pasientens tilstand bedres.

Binyreinsuffisiens Årsaker

Årsaker til binyreinsuffisiens inkluderer skade på binyrene fra en autoimmun sykdom som angriper kjertler, svulster som skader binyrer eller tap av blod. Soppinfeksjoner, tuberkulose og andre infeksjoner kan også forårsake skade på binyrene og redusere kortisol produksjonen. Pasienter som bruker blodfortynnende medikamenter har en økt sjanse for å utvikle binyreinsuffisiens. Personer med kronisk tyreoiditt, Graves sykdom og pernisiøs anemi har en økt risiko for å få Addisons sykdom.