Digidexo.com

Hvordan analysere nivåer av homocystein

Hvordan analysere nivåer av homocystein


Homocystein er en amino-syre fremstilt av det menneskelige legeme. Mens det er en naturlig forekommende aminosyre - ofte er avledet fra kjøtt forbruk - det er ikke alltid en sikker én, spesielt i større mengder. Et høyt nivå av homocystein kan være forbundet med en rekke medisinske problemer, inkludert hjertesykdom, slag, perifer vaskulær sykdom og venøs tromboemboli (blodpropp i venene.) "Noen bevis tyder på at personer med høye nivåer av homocystein har to ganger den normale risiko for utvikle Alzheimers sykdom, "sier Dr. Andrew Weil, MD Legen bør analysere dine nivåer av homocystein, men noen grunnleggende kunnskap om hva tallene betyr vil være nyttig for alle pasienter.

Hvordan analysere nivåer av homocystein

•  Få en blod trekkes for homocystein test. Testen gjør at mengder av homocystein i blodet ditt til å bli nøyaktig målt.

Sjekk med anlegget der du hadde blodet trekkes eller med din personlige lege for å få resultatene av homocystein blodprøve.

Sammenlign dine nivåer av homocystein mot nivåene normalt i blodet. Målinger for denne blodprøve er oppført i mikromol: en enhet som måler en liten del av et molekyl. Normale nivåer av homocystein varierer fra fem til 15 mikromol. Hvis mikromol nivået er over 15, blir blodprøven anses å ha et forhøyet nivå av homocystein.

Analyser eventuelle forhøyede nivåer i henhold til om de nivåer av homocystein er moderat, middels eller alvorlig. 15 til 30 mikromol homocystein per liter blod er et moderat nivå. 30 til 100 mikromol pr liter er et mellomliggende nivå av homocystein. Et beløp større enn enn 100 mikromol per liter er en alvorlig høyt homocysteinnivå.