Digidexo.com

Hvordan behandle Meningitt

Hvordan behandle Meningitt


Hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som krever øyeblikkelig legehjelp. Det har mange årsaker, men noen er dødelig, så ikke nøl med å bringe inn en pasient for behandling.

Hvordan behandle Meningitt

Unn Hjernehinnebetennelse forårsaket av en virusinfeksjon

•  Ta pasienten til sykehus umiddelbart. Hjernehinnebetennelse forårsaket av en virusinfeksjon kan være mild og ufarlig, men det er en sjanse for komplikasjoner og et hjem kur bør ikke være forsøkt før legene gi deg tillatelse til å ta pasienten hjem.

Kontroller at pasienten får masse sengeleie. Utvinning fra viral meningitt kan ta 2 uker eller mer. Sengeleie bør håndheves for hele varigheten.

Gi pasienten rikelig med væske. Kroppen trenger og bruker mye væske i løpet av en sykdom, og disse må etterfylles hver time. Vann, buljong og saft er de beste valgene.

Administrer over-the-counter smerte medisiner til pasienten hvis det er for mye ubehag. Ikke gå over på dosering og bare ta dette trinnet hvis det synes nødvendig.

Unn Hjernehinnebetennelse forårsaket av en bakteriell infeksjon

Ta pasienten til legevakten umiddelbart. Pasienten vil trolig bli ført til en intensivavdeling (ICU), og behandlingen startes umiddelbart.

Overvåk pasienten nøye. Bakteriell meningitt er farlig på grunn av den høye risikoen for flere symptomer som anfall, langvarig feber og tap av hørsel eller syn. Behandle alle nye komplikasjoner umiddelbart for å unngå permanent skade.

Administrer kortikosteroider for å redusere betennelse i hjernehinnene, den beskyttende membran på det sentrale nervesystemet.

Administrer antiepileptika hvis pasienten er i fare for å få anfall. Anfall kan forårsake permanent skade på hjernen hvis ikke forebygges og beslag under behandling fare for pasientens liv.

tilføre korrekt antibiotika for de bestemt bakterier. Dette vil tømme ut infeksjonen.

Hold pasienten på sykehuset i minst et par dager, hvis ikke uker, etter behandlingen. Legene vil ønske å sørge for at det ikke er noen komplikasjoner.

Hint

  • Det første trinnet i hjernehinnebetennelse behandling er diagnose. Det er viktig at årsaken til sykdommen er klart før noen behandling kan administreres. Prinsippet testmetoden som brukes er en lumbar punktering, også kjent som en rygg-trykk, som benyttes for å prøve av pasientens spinalvæske.
  • Aldri gi aspirin til et barn under 12 år som lider av en virusinfeksjon.