Digidexo.com

Hva er farene ved å ikke endre en drikkevann filter ofte nok?

Forurensninger kommer i størrelser akkurat som sko, perler og fontenen drinker. En drikkevann filter er utformet for å fange opp visse størrelser av forurensninger. Dette betyr at et filter kan ikke bli konstruert for å fange opp alle av dem, og de som de gjør fangst kan bygge seg opp i filteret over tid. Hensikten med en drikkevann filter er å fjerne forurensninger før de blir inntatt. Ikke å endre et filter ofte nok vil endre kvaliteten på vannet mottatt.

Hva Vann filtre Gjør

Kull og karbon drikkevann filtre er konstruert for å fange opp forurensninger på flere måter. En måte er å fange forurensningen på grunn av sin størrelse ikke kan passere gjennom filteret. Noen forurensninger fanges fordi de holder seg eller blir absorbert inn i filterets overflate. Et merkbart langsom strømningshastighet er en indikator på en "over-fanget" filter betyr de større forurensninger tilstopping av filteret hindrer vannet fra en raskere strømning.

Forurensninger

Forurensninger som er absorbert eller fester seg til filteret er mye vanskeligere å spore enn de større forurensninger. Ettersom filteret blir brukt er det et punkt der det begynner å miste sin evne til å felle og holder forurensninger. Det blir full og ikke kan gjøre jobben sin. Dette betyr at forurensninger er nå strømmer inn i drikkevannet. Dette er grunnen til at filterskifte som anvist av produsenten er viktig. Selv om filteret ikke har en redusert vannstrøm er det fortsatt usynlige forurensninger i filteret.

Mold I brukte filtre

Vann filtre som har blitt for mye og de som går ubrukt i flere uker (enten for mye eller ikke) bør fjernes og pitcher skal være grundig rengjort. Forurensninger kan råtne i filteret. Venstre ukontrollert de kan begynne å vokse mugg, særlig i et fuktig sted. Ikke bare formen gjøre vannet smaken dårlig, er det mulig å innta formen gjennom et muggent vannfilter. Svelging kan forårsake hodepine, rennende nese, bihuleproblemer, hudutslett, diaré og mulig oppkast.

Utgåtte vann filtre

Vann filtre er konstruert for å filtrere en bestemt mengde vann som er angitt i liter på filter etiketten. De fleste produsenter inkluderer en tidsramme (vanligvis tre til seks måneder) for filterbruk. Fortsatt bruk etter den foreslåtte utløpsdatoen kan bety inges vann som er mer forurenset enn før den er filtrert. Proctor and Gamble PUR Water Filtration System inkluderer en vann mugge som har en innebygd elektronisk indikator som sporer filtre liv. Dens indikatorlampen finnes på lokket og tennes når filteret må skiftes.

Hardt vann og filtrerer

Steder som har hardt vann utgjør en risiko for de som bruker filtre for drikkevann. Hardt vann fører filtrene til å utløpe raskere. Dette er fordi hardt vann har langt mer sediment (urenheter) i det enn mykere vann. Hardt vann sediment tetter filteret hurtigere forlate filteret for å tillate andre urenheter for å passere gjennom. Det kan være nødvendig å endre drikkevann filteret i hardt vann steder oftere enn anbefalt.