Digidexo.com

progressiv bakteriell koldbrann

Whipples sykdom Symptomer

Whipples sykdom er en progressiv bakteriell infeksjon som ofte påvirker evnen av mage-tarmsystemet til å oppta næringsstoffene effektivt i løpet av fordøyelsesprosessen. Sammen med de typiske symptomer på en gastrointestinal sykdom (diaré, magekramper og vekttap), er Whipples sykdom også assosiert med betente ledd, anemi og en rekke andre alvorlige plager som oppstår som infeksjonen utvikler seg.

Årsaker og risikofaktorer

Forårsaket av en bakterie som heter Tropheryma whipplei som danner lesjoner i tarmveggen, kunne Whipples sykdom spre seg til andre områder av kroppen, inkludert hjernen, hvis venstre ubehandlet. En infeksjon som oftest rammer middelaldrende menn, bør det bemerkes at Whipples sykdom er svært sjelden; bare 1000 tilfeller har blitt rapportert på verdensbasis siden den ble oppdaget i 1940.

Tidlige symptomer

Whipples sykdom er saktegående og er ofte ledsaget av vage symptomer, spesielt i de tidlige stadier. Betente, smertefulle ledd er blant de tidligste, mest gjenkjennelige symptomer på Whipples sykdom. Forstørrede lymfeknuter er et hyppig symptom på en fremrykkende infeksjon som Whipple sykdom. Merkbar hud mørkere er også en tidlig indikasjon på Whipples sykdom. Lider også merke en vedvarende feber, som er ofte ledsaget av nattesvette. Disse symptomer ofte foran mer alvorlige tegn på en bakteriell infeksjon, noen ganger ved flere år.

Buksymptomer

Selv om bakterier assosiert med Whipples sykdom kan angripe organer og systemer i kroppen, er det som oftest treffer det gastrointestinale system. Dette fører til en rekke plager, inkludert vedvarende abdominal oppblåsthet, kramper og smerter, kronisk diaré og fet avføring, noe som indikerer at fett og karbohydrater ikke blir absorbert ordentlig i tynntarmen. Dette uriktig absorpsjon kan også føre til vitamin-mangel anemi, som i sin tur kan føre til tretthet, svakhet og svimmelhet. Merkbar vekttap kan oppstå på grunn av kroppens manglende evne til å beholde næringsstoffer fra maten og / eller tap av appetitt.

Tegn på Progresjon

Hvis ubehandlet over tid, kan Whipples sykdom videre til andre deler av kroppen, inkludert hjerte, lunger, nervesystemet og hjernen. I dette tilfelle, vil symptomene varierer, avhengig av hvor i kroppen sykdommen har spredd seg. For eksempel, hvis infeksjonen har spredd seg til lungene, Whipples sykdom lider vil også oppleve problemer med å puste på grunn av betennelse i pleura, eller membranlagene dekker lungene. Hvis infeksjonen vandrer til hjernen, kan det føre til forvirring, hukommelsestap og ufrivillige øyebevegelser. Til slutt kunne Whipples sykdom føre til demens, og til slutt, hjerne celledød.

Behandling

Gitt riktig behandling, kan lider uten hjerne eller nevrologiske symptomer ofte helt gjenopprette fra infeksjonen. Whipples sykdom krever vanligvis sykehusinnleggelse, intravenøs antibiotika som ceftriaxone og langsiktig (ofte ett til to år) bruk av antibiotika etter løslatelse fra sykehuset. Vitaminmangel som følge av malabsorpsjon blir ofte behandlet med kosttilskudd.

Hva gjør Cellulitt Feel Like?

Cellulitt er en progressiv bakteriell infeksjon i de dypeste lag av huden (dermis) og av fettvev under huden. Det utvikler oftest på beina, men kan oppstå hvor som helst. Bakteriene vanligvis inn gjennom skraper, punkteringer, brannsår og hudsykdommer som eksem.

Årsak

Appelsinhud er oftest forårsaket av streptokokker og stafylokokkbakterier, som kan befinne seg på huden, der de er harmløse før de kommer inn en sår.

Symptomer

Appelsinhud føles smertefulle og ømme og noen ganger varm. Huden blir hoven og rød. Små eller store blemmer kan utvikle.

Komplikasjoner

Noen mennesker med appelsinhud kan oppleve feber og frysninger, rask puls, hodepine og lavt blodtrykk. Når den ikke behandles raskt, sprer cellulitt, og nærliggende lymfeknuter kan bli forstørret og smertefull. Hvis bakteriene kommer inn i blodet, kan dette føre til livstruende septisk sjokk.

Risikofaktorer

Visse risikofaktorer gjør folk mer utsatt for cellulitt. Disse inkluderer dårlig sirkulasjon, diabetes, sprukken hud mellom tærne og bruk av kortikosteroider eller andre medikamenter som hemmer immunsystemet.

Behandling

Behandling omfatter antibiotika som dreper bakterier og hindre infeksjonen i å spre seg ytterligere. Pasienten bør holde det berørte området forhøyet for å redusere hevelse. Cool, våt dressinger kan også lindre hevelse og smerte.

Definisjon av Koldbrann

Ifølge Mayo Clinic, er gangren død av vevet som følge av inhibering av blodstrømmen til en del av kroppen. Dette fører til at vev til å forfalle og råte. Koldbrann er en alvorlig tilstand som trenger umiddelbar behandling - langvarig slitasje på grunn av koldbrann kan forårsake død hvis den forblir ubehandlet.

Årsaker

Årsaker til koldbrann inkluderer genital eller urinveisinfeksjoner, blokkering av blodstrømmen til de indre organer, Clostridium perfringens bakterier, en bakteriell infeksjon, alvorlige brannskader og forfrysninger.

Typer

Typer av koldbrann inkluderer tørt, vått, gass, intern, eller Fournier koldbrann.

Symptomer

Ifølge National Institutes of Health, symptomer på koldbrann inkludere rødt, bronse, blå eller svart misfarging i det berørte området, en illeluktende utflod eller puss og nummenhet i området. Hvis det skjer inne i kroppen, kan det føre til forvirring, feber, lavt blodtrykk, alvorlig eller vedvarende smerter, gass buildup i vevet under huden og følelsen generelt syk.

Behandling

Behandlinger for koldbrann inkluderer fjerning av dødt vev, amputasjon av den berørte kroppsdel, kirurgiske prosedyrer som forbedrer blodtilførselen til det berørte området og antibiotika.

Komplikasjoner

Koldbrann kan føre en person til å bli deaktivert på grunn av amputasjon. Vevet tap kan kreve rekonstruktiv kirurgi for å korrigere.

Betyr Koldbrann Få inn i blodstrømmen?

Betyr Koldbrann Få inn i blodstrømmen?


Rene er en tilstand der en mangel på blodtilførsel til en del av kroppen fører til død av vev ved at kroppsdelen, i henhold til Mayo Clinic. Det er oftest sett i ekstremiteter fordi blodtilførselen til ekstremiteter kan være kompromittert enkelt fra sykdom eller skade. Derfor er koldbrann et tegn på en sykdom prosess, ikke noe som kan reise inn i blodet selv.

Koldbrann

Koldbrann er død av vev i kroppen fra anoksi, eller mangel på oksygen. Som vevet dør, mister den sin farge, deretter blir blå, og, til slutt, på et avansert stadium, blir svart. Koldbrann er et tegn på vev død, ikke årsaken.

Årsaker

Det er ulike årsaker til koldbrann, inkludert skader, sykdommer som diabetes, og til tider smittsom sykdom fra bakterier. I utgangspunktet, noe som blokkerer blod eller oksygen fra å komme til en del av kroppen som forårsaker gangren, ifølge Mayo Clinic.

Smittsomhet

Koldbrann er ikke noe som reiser i kroppen, eller fra person til person, per se. Snarere, hvis tilstanden som forårsaket koldbrann er overfør, det koldbrann kan gis videre som et tegn på infeksjonen i seg selv.

Blod Infeksjoner

Mange bakterielle infeksjoner kan infisere blodet og deretter reise til en lem og forårsake koldbrann der. Hjernehinnebetennelse er en spesielt dårlig infeksjon kjent for å forårsake tap av lemmer i infiserte individer.

Forebygging / løsning

Koldbrann kan forebygges hvis skade på lem er anerkjent og blir iverksatt tiltak. Hyperbarisk behandling og medisinering for å gjenopprette blod og oksygen til området kan være vellykket.

Hvordan behandle Koldbrann

Hvordan behandle Koldbrann


Det er mye lettere å forebygge koldbrann enn å behandle den. Hver gang blodstrømmen er begrenset til en kroppsdel, ringe legen din umiddelbart.

Hvordan behandle Koldbrann

•  Ta antibiotika som anvist av legen din, hvis koldbrann er forårsaket av en bakteriell invasjon. Antibiotika må startes tidlig i forløpet av behandlingen skal være effektiv. I de fleste tilfeller er intravenøs administrasjon den foretrukne rute.

Ta en antikoagulant som anvist av legen din for å redusere sannsynligheten for blodpropp utvikler seg i den berørte kroppsdelen.

Spis en høy-protein diett, hvis anbefalt av legen din. Protein bidrar til å reparere skadet vev.

Drikk rikelig med vann, minst åtte glass om dagen. Ekstra hydrering hjelper vev helbrede fordi så mye av kroppen består av vann.

Bruk spesialbygde sko for å holde presset ut av tær eller hæler som kan vise tegn til nekrose.

Unngå ikke-selektive betablokkere (reseptbelagte medisiner). Disse stoffene kan redusere blodstrømmen til ekstremiteter.

debride den angrepet av koldbrann vev, som bestilt av legen din. Debridering fjerner dødt vev, slik at friske, rosa vevet til å blomstre.

Har angrepet av koldbrann vev fjernet av en kirurg. Hvis nekrose er irreversibel, kan den kroppsdelen måtte amputeres. Vurdere en kirurgisk fjerning av den angrepet av koldbrann området.

Hint

  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan Forstå Koldbrann

Hvordan Forstå Koldbrann


Personer som lider med kronisk okklusiv karsykdom og / eller diabetes mellitus har økt risiko for å utvikle koldbrann. Se legen din ved første tegn på et infisert sår, særlig hvis blodsirkulasjonen er kompromittert på noen måte.

Hvordan Forstå Koldbrann

•  Innse at koldbrann forårsaker vev å forfalle og dø (nekrose).

Forstå at koldbrann kan være forårsaket av en mangel på blodtilførsel til en kroppsdel.

Vet at koldbrann kan være forårsaket av bakteriell infeksjon, vanligvis Clostridia.

Tenk at koldbrann kan være en komplikasjon av liggesår, dype brannskader, frostskader, blodpropp, infeksjon, alvorlig arteriosklerose, diabetes, okklusiv karsykdom eller en tilstand som kompromitterer tilstrekkelig sirkulasjon til en kroppsdel.

Figur som over en alder av 40, er 50 ganger hyppigere hos diabetikere og 70 ganger hyppigere hos diabetes kvinner koldbrann.

Innse at "tørr" koldbrann betyr koldbrann i fravær av infeksjon. Den kroppsdelen som er angrepet av koldbrann blir, innskrumpet, tørt og mørkt.

Forstå at "våte" koldbrann resultater i dødt vev forårsaket av infeksjon.

Vær oppmerksom på at koldbrann oppstår oftest i ekstremiteter.

Hint

  • Koldbrann kommer fra det greske ordet for "gnage".
  • Sigarettrøyking bør unngås fordi innånding av tjære og nikotin fører til en reduksjon i omløp, noe som gir de små fartøyene i endene av fingre og tær med en utilstrekkelig blodtilførsel, som igjen setter opp den perfekte scenario for koldbrann å utvikle.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan er Koldbrann Overført?

Hvordan er Koldbrann Overført?

Definisjon

Koldbrann er forfall og død av kroppslig vev på grunn av manglende blodtilførsel. Blodstrømmen kan bli kuttet av en vaskulær sykdom, infeksjon eller skade. Det er mest vanlig i ekstremiteter, som fingre og tær, men kan skje hvor som helst i kroppen.

Kles Koldbrann

Tørr gangren er et resultat av ikke nok blodstrømmen fra arteriene til et bestemt område, og er vanlig i mennesker med arterielle blokkeringer, slik som de som er assosiert med høyt kolesterol, diabetes og tobakksforbruk. Tørr koldbrann fører til at huden blir gradvis mørkere, til slutt snu svart, og skrumpe og faller bort fra kroppen. Det blir ikke overført av infeksjon.

Våt koldbrann

Våt koldbrann er forårsaket av et infisert sår, som en frostskader eller brannskade. Det er også vanlig hos diabetikere som kan skade en fot uten å vite det og dermed ikke behandle den for å hindre smitte. Hvite blodceller kan ikke nå den skadde området for å bekjempe infeksjonen, fordi blodstrømmen er utilstrekkelig. Dermed sprer denne formen raskt og kan være dødelig. Våt koldbrann har, som navnet antyder, en våt utseende og forårsaker blemmer og hevelse i det berørte vevet.

Gass Koldbrann

Gassgangren er også forårsaket av en infeksjon, vanligvis av bakteriene Clostridia. Men generelt påvirker den dype vev, slik at den ytre huden kan ved første vises normalt. Bakteriene slipper giftstoffer som frigjør gass og dreper muskelvev. Huden vil slå blek, deretter grå eller lilla, og utvikle en boblende utseende som tilstanden forverres. Det kan være dødelig.

Intern Koldbrann

Intern koldbrann refererer til koldbrann påvirker organer, vanligvis tarmen, vedlegg, eller galleblæren. Blodstrømmen kan bli Det er ingen ytre tegn på denne form for koldbrann redusert eller kuttet av et brokk, for eksempel, slik at koldbrann å stille i. Men det fører ofte feber og smerter. Intern koldbrann kan også være dødelig. Selv om det ikke gangren ble opprinnelig forårsaket av en infeksjon, en infeksjon vil sannsynligvis utvikle og overføres i hele kroppen.

Fournier er Koldbrann

Fournier er koldbrann er en sjelden form av tilstand som påvirker kjønnsorganene. Menn og kvinner kan utvikle Fournier er koldbrann, men menn er mer sannsynlig å. Det er resultatet av en genital eller urinveisinfeksjon som går ubehandlet. Hvis infeksjonen er bakteriell det kan føre til at vevet til sakte forfalle fordi, som med alle tilfeller av koldbrann, hvite blodlegemer er ikke i stand til å nå det berørte området. Kjønnsorganene blir smertelig øm, rød og hoven.

Forebygging

Redusere risikofaktorer for koldbrann ved å leve en sunn livsstil. Ikke røyk. Hvis du har diabetes, holder den godt kontrollert og være årvåken om foten og hudpleie. Hold sår rene og se etter tegn på infeksjon, som rødhet, hevelse og smerte, som kan føre til koldbrann. Oppsøk lege hvis du finner tegn på infeksjon. Hvis forfrysning er en bekymring, holde ekstremitetene varm og ringe en lege hvis huden blir blek, hard og nummen etter eksponering for kulde. Koldbrann vil utvikle hvis frostskader ikke er behandlet og vev på kroppen ikke lenger har fungerende blodkar.

Kles Koldbrann Treatment

Tørr koldbrann er identifisert av tørr og rynkete hud som kan vises i en rekke farger fra brunt til lilla til svart. Denne formen for koldbrann tendens til å utvikle seg sakte og er et resultat av redusert blodtilførsel. Den vanligste årsaken til tørr gangren er et blodkar sykdom, slik som arteriosklerose. Kirurgi for å gjenopprette blodstrømmen og fjerne sykt vev er den primære behandling.

Prognose

Tørr gangren har en spesielt god prognose, fordi det vanligvis ikke innebærer en bakteriell infeksjon, og det utvikler seg langsommere enn andre former. Tidlig behandling er avgjørende for å sikre det beste resultatet.

Kirurgi

Din kirurg vil fjerne dødt vev for å holde koldbrann i å spre seg. Han kan også fikse eventuelle skadede blodkar som ble hindrer skikkelig blodstrømmen til det berørte området. Hvis koldbrann har skadet huden din grundig, må du kanskje en hud pode fra en annen del av kroppen din. Huden kommer vanligvis fra et område som vanligvis er dekket av klær. Du kan bare motta en hud pode dersom tilstrekkelig blodtilførsel har blitt restaurert til det skadede området.

Medisiner

Hvis det er noen risiko for infeksjon, vil du motta IV antibiotika. Smertestillende medikamenter, væsker og næringsstoffer er også administreres ved behov.

Post-kirurgi og forebygging

Etter operasjonen, følge legens instruksjoner om rengjøring av såret og endre bandasjer. Hold det berørte området rent. Hvis legen foreskriver noen antibiotika, sørg for å ta så instruert og fullføre hele behandlingsforløpet. Begrense aktiviteten i noen dager.
Tørr koldbrann er et resultat av en underliggende tilstand som påvirker blodkarene så det er mulig det kan alltid gå tilbake, men du kan gjøre visse ting for å redusere tilbakefall. Behandle underliggende tilstand som best du kan. Røyker ikke; det skader blodårer. Frostbite hemmer riktig blodsirkulasjonen og kan føre til koldbrann. Betale hensyn til huden din etter langvarig eksponering for kulde; Kontakt legen din hvis du merker at huden er blek, hard, kald og følelsesløs.

Hva er behandlingen for tørr koldbrann?

Tørr koldbrann er forfall og død av vev forårsaket av et avbrudd i blodstrømmen gjennom arteriene. I tørr gangren, blir vevet kaldt og svart, og til slutt tørker ut sloughs av. Tørr koldbrann oppstår oftere hos personer med blokkerte arterier som for eksempel personer med høyt kolesterol, diabetes eller de som røyker.

Koldbrann kan oppstå på noen del av kroppen, men oftest påvirker dine tær, fingre og lemmer. Behandlinger for tørr koldbrann omfatte kirurgi eller antibiotika. Utvinning fra koldbrann er bra når koldbrann behandles tidlig.

Forskjellen mellom Våt og tørr koldbrann

Våte koldbrann resultater når en ubehandlet infeksjon i kroppen resultere i en avbrytelse av blodtilførsel på grunn av vev hevelse, bakteriell infeksjon eller gassproduksjon i vevet. Våt koldbrann har fått navnet sitt fordi pus også resultater fra det infiserte området. Våt koldbrann er farlig fordi hvis den forblir ubehandlet, vil pasienten utvikle sepsis, ofte etterfulgt av døden i løpet av få timer eller dager.

Tørr gangren ikke resulterer i en infeksjon eller en hvilken som helst puss produksjon. Også tørr koldbrann ikke fører til sepsis eller død. Imidlertid kan tørr koldbrann forårsake lokal vevsdød med vevet sloughing av. Tørr koldbrann kan være forårsaket av diabetes, arteriosklerose eller røyking.

Kirurgi

Tørr koldbrann behandles vanligvis ved å gjenopprette blodstrømmen gjennom arteriene. Når det er mulig, kan legen reparere ødelagte blodkar for å øke blodtilførselen til det berørte området.

Legen din kan velge å fjerne dødt vev for å stoppe koldbrann fra å spre seg, og det berørte området for å helbrede. Legen din vil vurdere hvor mye vev for å fjerne basert på hvor mye blodgjennomstrømningen er fortsatt å nå de andre kroppslige vev.

I alvorlige tilfeller av koldbrann, kan den berørte kroppsdelen være kirurgisk amputert. Som en erstatning, kan legen passe deg for en kunstig lem.

Tørr koldbrann kan også bli behandlet gjennom hudtransplantasjon, en rekonstruktiv type kirurgi når koldbrann har forårsaket omfattende skader på huden din. Under en hud pode, er sunn hud fra en annen del av kroppen din fjernet (vanligvis et område som kan være skjult av klær) og plasseres over det berørte området. Den sunn hud er sydd på plass. En hud pode er bare mulig når tilstrekkelig blodforsyningen er gjenopprettet på skadet hud.

Antibiotika

Tørr gangren, mens det ikke resultere i en infeksjon blir behandlet gjennom antibiotika for å forhindre infeksjon av de gjenværende levedyktige vev. De antibiotika blir levert gjennom venen. Antikoagulantia kan også gis for å redusere blodlevring.

Care Etter behandling

Etter din tørr koldbrann har blitt behandlet er det etterverns treatements som bør følges. Etter behandling, holde det berørte området rent, raskt endre bandasjer, endre klær som anvist av legen din, ta antibiotika og begrense aktiviteten til den er helt leget.

Forebygging

Det finnes tiltak du kan ta for å hindre utbruddet av noen form for koldbrann. Gjør ingen røyk. Sigarettrøyking fører til at blodkarene seg sammen noe som kan føre til mangel på blodtilførsel til en infisert område, spesielt hvis du har høyt kolesterol. For å forebygge infeksjoner, alltid vaske noen kutt og holde området tørt før det gror.

I tillegg, hvis du har diabetes, jevnlig se etter kutt på hender og føtter, sår eller tegn på infeksjon som hevelse, puss eller rødhet. I kalde temperaturer, se for frostskader. Frostbite kan føre til koldbrann fordi det begrenser blodsirkulasjonen i det bestemte området.

Bakterier som forårsaker Koldbrann

Bakterier som forårsaker Koldbrann

Koldbrann Oversikt

Gangren er forårsaket når en seksjon av legemet mister blodtilførsel og henfall, til slutt resulterer i cellulær død. Koldbrann er ofte forbundet med et sår eller skader. Det finnes flere typer av koldbrann, og bakterier er ofte involvert både direkte og indirekte i nedbrytning og død av cellene. Hvis ikke tatt vare på umiddelbart, kan koldbrann føre til døden.

Indirekte Bakterier og Koldbrann

Bakterier kan bli indirekte involvert med gangren etter at området av kroppen begynner å påvirkes råte. Når kroppsdel ​​eller indre organ mister sin tilførsel av blod og oksygen, cellene begynner å dø. De bakterier som befinner seg utenfor kroppen vil begynne å mate på dødt vev og bryte ned cellene. Dette vil skape en bakteriell infeksjon preget av en illeluktende lukt, svertet og misfarget hud og muligens Pusy utflod. Tørr koldbrann er preget av rynkete og tørr, misfarget hud og er uten våt ser den type koldbrann sett i TV og film. Denne typen kalles våt koldbrann.

Direkte Bakterier og Koldbrann

Gassgangren er vanligvis forbundet med dype muskelvev og er karakterisert ved den endelige gråning av huden. Det forekommer ofte flere dager etter den første infeksjonen av den dype muskelvev. Denne type gangren er forårsaket av Clostridium perfringens bakterier, som utvikler seg i såret. Infeksjonen skaper en giftig gass som forårsaker vev død.

Den sjeldneste formen for koldbrann er Fournier er koldbrann, som holder til underlivet av både menn og kvinner, men oftest menn. Det innebærer en bakteriell infeksjon i urinveiene og forårsaker smerte, opphovning og rødhet.

Tegn på Koldbrann

Tegn på Koldbrann


Gangren er misfarging og død av kroppens vev som et resultat av en mangel på blodtilførsel til den. Koldbrann kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon eller en plutselig stopp av blodstrøm forårsaket av en skade på kroppen.

Skin Color

En av de mest vanlige symptomer på gangren er huden endrer fargene. Huden har en tendens til å dukke opp blek-farget i begynnelsen og deretter begynner å slå til en rød eller bronse farge. Den siste fasen av fargeendring er når huden ser ut til å være mørk rød eller lilla.

Hevelse / betennelse

Infeksjonen kan føre til at huden føles varm og kan også føre til at det å svelle. Som infeksjonen invaderer vev, skjer betennelse. Betennelse på huden kan være smertefullt fordi vevet hevelse.

Sprekker i huden

Bakteriene som infiserer huden produserer ofte en gass rundt hovne området. Når huden blir berørt eller trykket på, kan huden tørke ut eller sprekke. Infeksjonen kan spre seg så raskt at endringer i huden kan skje i løpet av minutter.

Utskrivning

Som vevet i huden begynner å dø som følge av en infeksjon, kan du legge merke til en stygg lukt. Sammen med det, kan vevet produserer en rød, blodig utflod som vev blir ødelagt av infeksjonen.

Andre Signs

Infeksjonen kan også føre til symptomer som svetting, feber og økt hjertefrekvens. Hvis koldbrann står ubehandlet, kan personen også gå inn i sjokk. Fremtidige komplikasjoner av ubehandlet koldbrann inkludere nyresvikt, koma og muligens død.

Behandling

Ved første tegn på koldbrann det haster med å få behandling. Behandlingen består vanligvis av å fjerne dødt vev og la vevet rundt det å helbrede. Behandlingen kan ha til å omfatte amputasjon av hoveddelen for å eliminere muligheten for fremtidig infeksjon.

Hva er Koldbrann?

Koldbrann er en alvorlig medisinsk tilstand. Denne tilstand er et resultat av visse områder av kroppen som blir begrenset av blodstrøm. Det fører til at berørte vev i området for å dø. Tidlig påvisning er viktig i å bli kvitt denne infeksjonen. Noen mennesker kan se koldbrann som en sjelden sykdom. Men er du på et høyere risiko for å få koldbrann hvis du ikke søker legehjelp for symptomene som kan tyde på at infeksjonen er manifestere.

Fakta

Koldbrann skjer når vev som er blokkert fra blodstrømmen brytes ned og dør. Dødt vev trenger å bli fjernet eller infeksjonen kan spre seg i hele kroppen. Koldbrann hovedsakelig påvirker ekstremiteter som tær, fingre, føtter og hender, men i visse tilfeller kan det påvirke muskler og indre organer. Det finnes andre typer av koldbrann, inkludert gass koldbrann og intern koldbrann.

Symptomer / Årsaker

Det er flere symptomer som kunne peke ut tegn på koldbrann. De omfatter blå eller svart misfarging av huden, foul smelling utslipp og smerter etterfulgt av nummenhet i et område. Lavt blodtrykk, forvirring, hovent og smertefullt vev, og en høy feber kan også være knyttet til andre typer koldbrann. Gangren kan være forårsaket av mange medisinske problemer som manifesterer seg i en tidsperiode. Problemer som fører til koldbrann bestå av bakteriell infeksjon, en alvorlig skade, diabetes, kirurgi, HIV eller arteriosklerose, et blodkar sykdom.

Behandlinger

Koldbrann kan behandles med flere alternativer. Antibiotika er den vanligste alternativet. Kirurgi kan være nødvendig å stoppe spredning av koldbrann. Operasjonen vil fjerne død hud og erstatte den med hud fra en annen del av kroppen din. Hyperbar oksygenbehandling er et annet behandlingsalternativ som vanligvis behandler gass koldbrann. Den økte oksygen og trykket i kammeret øke flyten av oksygen i kroppen din. Amputasjon er det siste alternativet. Fjerne en tå, finger eller lem kan være nødvendig å stoppe spredningen av koldbrann.

Misforståelse

Koldbrann kan påvirke deg i annet enn at du må skjære av hud eller amputere lemmer måter. Denne tilstanden kan ha flere store komplikasjoner. De inkluderer faller i koma, nyresvikt, sjokk, delirium, hypertensjon og sløvhet. Folk også feil symptomene av koldbrann og ikke koble den med potensielt dødelig sykdom. Det er sjelden å utvikle koldbrann i USA, men ikke søker legehjelp setter deg på en høy risiko.

Advarsel

Koldbrann er en alvorlig tilstand som kan føre til tap av ekstremiteter. Rapportere eventuelle symptomer og noen alvorlige skader som ikke har grodd skikkelig. Tidlig påvisning er nøkkelen til å stoppe fremdriften av infeksjonen. Du kan møte blir ufør og gjennomgår rekonstruktiv kirurgi hvis du er å miste dine lemmer. I noen tilfeller kan koldbrann føre til dødsfall.

Typer av Koldbrann

Gangren oppstår når blodstrømmen blir avbrutt til en viss del av kroppen, noe som fører til at vev til å forfalle og til slutt dø. Den berørte delen av kroppen har til å fjernes kirurgisk for å hindre smitte.

Kles Koldbrann

Tørr koldbrann er en sakte progresjon tilstand som er forårsaket av mangel på blod flyte. De berørte vev begynner å tørke ut, og til slutt bli svart.

Wet Koldbrann

Våt gangren er en potensielt dødelig tilstand forårsaket av en bakteriell infeksjon, som kan spre seg til andre deler av kroppen. Det er preget av blemmer og hevelse av de berørte vev.

Gass Koldbrann

En bakterie som kalles Clostridia forårsaker gassgangren, som er en type av våt koldbrann. Det er en preget av små lommer med giftig gass under huden.

Intern Koldbrann

Mangel på blodstrømmen til de indre organer kan føre til en potensielt livstruende tilstand som kalles intern koldbrann.

Fournier er Koldbrann

Fournier er koldbrann er en sjelden type genital koldbrann som rammer menn oftere enn kvinner. Genital eller urinveisinfeksjoner kan forårsake Fournier er koldbrann; det er preget av hevelse, ømhet og smerter i underlivet.

Hva er progressiv Polynevropati?

Hva er progressiv Polynevropati?


Sentralnervesystemet (CNS) består av hjernen og ryggmargen; det perifere nervesystemet (PNS) består av nervebaner løper mellom CNS og organer og lemmer av kroppen. PNS inneholder både motor (bevegelse) og sensoriske nerveceller eller nervefibre; nevropati blir forstyrrelsen av nerveimpulser innen PNS. Progressiv polynevropati beskriver en gruppe av tilstander som eksisterer forstyrrelse av PNS i flere områder, og sykdommen er kronisk med symptomer som gradvis forverres over tid.

Symptomer

Symptomene på polynevropati inkluderer ofte smertefulle opplevelser som brennende eller en pins-og-nåler følelse i hender og føtter, ifølge Merck Manuals. Andre symptomer kan være et tap av følelse slik at en person ikke lenger føles temperatur eller smerte; i dette tilfellet pasienten er i fare for skader og infeksjon til de berørte områdene. Andre symptomer som blære eller tarm inkontinens, varierende blodtrykk og seksuell dysfunksjon kan forekomme. I sent stadium progressiv polynevropati, kan respirasjonssvikt føre på grunn av ødeleggelse av nerve funksjon på de musklene som kontrollerer pusting.

Diagnose

Helsearbeidere kan få mistanke progressive polynevropati ved eksistensen av flere, fallende symptomer, og ulike prosedyrer kan pålegges å bekrefte en diagnose. En slik fremgangsmåte er elektromyografi, en test som ser på den elektriske aktivitet i musklene som påvirkes av symptomer. En annen er nervelednings studier hvor hastigheten på overføring av nerveimpulser i nervetrådene symptoma måles.

Årsaker

Progressive eller kronisk polynevropati kan initieres sekundært til andre helseproblemer. Diabetes, alkoholisme, anemi, kreft, vitamin B12-mangel, leversvikt og nyresvikt er alle forhold som kan føre til progressive polynevropati, ifølge Merck Manuals. I mangel av andre sykdomstilstander, er årsaken til progressive polynevropati ofte ukjent.

Behandlinger

Behandling av neuropatier, vil variere avhengig av årsaken. Hvis for eksempel diabetes er årsaken, nøye kontrollere pasientens blodsukker har vist seg å forsinke progresjon. Kirurgisk fjerning av kreft presset mot nerver kan avlaste noen symptomer. I tilfeller hvor en Årsaken er ukjent, smertestillende midler, anestetika og antidepressive medikamenter kan være nyttig i å lindre smerte symptomer. Fysioterapi er ansatt for å hjelpe til med muskelsvakhet, stivhet og sammentrekning.

Akutt Polynevropati

Det finnes andre polynevropatier av PNS hvori utbruddet er plutselig; Dette er kjent som akutt eller idiopatisk polynevropati. I disse tilfeller symptomer kan ta fra flere timer til fire uker for å nå sin maksimale effekt; hvoretter de vil begynne å sakte øke. Disse sykdommene er ikke progressive og så deres virkninger ikke vil være permanent. The Center for perifer nevropati lister mange årsaker til akutte polynevropatier, inkludert: vitaminmangel, infeksjoner, heavy metal eksponering, bivirkninger av enkelte legemidler, og en autoimmun reaksjon som Guillain-Barrés syndrom.

Primær progressiv multippel sklerose Symptomer

Primær progressiv multippel sklerose er en autoimmun svekkende sykdom karakterisert ved den gradvise angrep av utallige symptomer og økende nevrologisk skade. I multippel sklerose (MS), den beskyttende myelinlaget som dekker nervene (ofte sammenlignet med belegget som omgir ledningene i en elektrisk ledning) blir skadet, forårsaker nerveimpulser til å bli tent, og en rekke av MS-symptomer til å utvikle seg. Noen ppms symptomene kommer og går, mens andre kan være permanent og irreversibel.

Fakta

Ifølge Multiple Sclerosis Association of America, er omtrent 20 prosent av personer med MS diagnostisert med primær progressiv multippel sklerose. Primær progressiv multippel sklerose symptomer varierer fra individ, og ikke to sykdomsforløp er de samme, som gjør det vanskelig for legene å diagnostisere hvordan sykdommen vil utvikle seg.

Fatigue

Ifølge National multippel sklerose Society, tretthet, en av de mest vanlige MS-symptomer, oppstår i omtrent 80 prosent av de med MS. MS tretthet, ofte sammenlignet med den utmattelsen som følger med influensa, forverres med eksponering for varme, om at varmen er fra eksterne kilder (været eller et varmt bad) eller interne kilder (feber).

Pain

Kronisk og akutt smertesymptomer forbundet med primær progressiv multippel sklerose omfatter dysestesi (mer kjent som "klem MS"), som er en tetthet, eller "girdling" følelse rundt torsoen; og trigeminusnevralgi, en spontan, lyn-lignende ansikts smerter, ifølge Mayo Clinic. L'Hermitte fortegn, en elektrisk sjokklignende smerter som kan oppstå med visse hodebevegelser, er en annen vanlig MS symptom. Ifølge National MS Society, smerte, svie, spastisitet (muskelkramper), og "pins og nåler" i ekstremiteter, spesielt ben, er også vanlige primære progresjon multippel sklerose symptomer.

Gange og bevegelighet-relaterte symptomer

Nummenhet, leg svakhet, og balanse-relaterte problemer kan gjøre walking vanskelig. Noen av de vanligste primær progressiv multippel sklerose symptomer inkludere "tå drag", "droppfot," monoparesis (svakhet i det ene beinet) og paraparesis (svakhet i begge bena). Vertigo --- en følelse av spinning eller svimmelhet --- fører til tap av balanse som fører til ataksi, et ustødig eller "drukne" gangart, i henhold til Multiple Sclerosis Foundation.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute, blære og tarm-relatert MS symptomer inkluderer inkontinens, tap av følelse, urinretensjon og obstipasjon. Seksuelle endringer skjer i 90 prosent av mennene og 70 prosent av kvinner med MS, i henhold til multippel sklerose Foundation, og kan inkludere tap av følelse, nedsatt sexlyst og tap av interesse.

Mindre utbredte symptomene

Noen typisk vanlige MS-symptomer --- visuell og kognitiv dysfunksjon, og rystelser --- synes å være mindre utbredt i PPMS enn i andre former av MS, ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute.

PPMS Symptom Ledelse

Selv om forskerne har ennå å finne en kur for primær progressiv multippel sklerose, er det ingen mangel på MS symptom styringsverktøy: medisiner, hjelpemidler, alternative behandlingsformer, yrkesmessig, fysisk og tale terapi, akupunktur, massasje og meditasjon --- eller noen kombinasjon derav.

I tillegg kan trening hjelpe lindre ppms symptomer, holde depresjonen i sjakk, og øke energinivået. Multiple Sclerosis Foundation og lokallag av National MS Society tilbod modifiserte klasser i yoga, T'ai Chi, og andre former for terapeutisk trening og hjelpemidler lettelse.

Symptomer på sekundær progressiv MS

Sekundær progressiv MS, eller SPMS, oppstår når allerede utbredte MS symptomene forverres. I dette tilfellet kan en utvinning periode av varierende lengde være til stede før du gir vei til en progresjon av symptomer, ofte gjør SPMS vanskelige å skille fra et tilbakefall.

Identifikasjon

Noen av de klare tegn på sekundær progressiv MS oppstår når mennesker opplever en økt vanskelighetsgrad i kognitive tenkning ferdigheter, samt smerter eller nummenhet i hele kroppen.

Effekter

MS og SPMS kan føre til andre komplikasjoner og symptomer slik som paralyse, epilepsi og depresjon.

Advarsel

Selv om en kur eksisterer ikke for MS eller SPMS, symptomene kan bli behandlet. Men mange av disse stoffene brukes til å behandle SPMS bære mulige bivirkninger som leverskader, infeksjoner og kortpustethet.

Funksjoner

En av de mest fremtredende og merkbare fysiske egenskaper SPMS er rystelser som varer over en lengre periode.

Forebygging / løsning

De kjemper noen form for MS, sekundær progressiv eller på annen måte, bør huske at økt kroppstemperatur kan forverre allerede eksisterende symptomer.

Tegn og symptomer på primær progressiv MS

Omtrent 400.000 amerikanere lider av multippel sklerose (MS), en nevrologisk tilstand forårsaket av ødeleggelse av isolasjonen rundt nerver. Primær progressiv MS er en av fire kategorisert typer av sykdommen.

Betydning

Primær progressiv MS påvirker omtrent 10 til 15 prosent av pasientene, ifølge All About MS. Denne typen MS er preget av klassiske symptomer MS som forverrer og fortsette over tid.

Time Frame

Tegn og symptomer på primær progressiv MS utvikler vanligvis når du er i 30-årene og 40-årene, i motsetning til andre typer multippel sklerose som begynner i yngre alder, melder Alt om MS.

Typer symptomer

En av de vanligste symptomene på MS er tyngde eller nummenhet i armer og ben på den ene siden av kroppen din, eller i begge beina samtidig. Andre symptomer er tap av syn som vanligvis påvirker ett øye om gangen, dobbel eller tåkesyn, randomisert prikking eller smerter i hele kroppen din, en elektrisk følelse når du slår hodet, risting, mangel på koordinasjon, ustøhet når han går, trøtthet og svimmelhet .

Tegn på primær progressiv MS

Ofte, MRI avsløre lesjoner på ryggraden hos pasienter som har primær progressiv MS, men det er mulig å ha tilstanden uten å vise noen tegn til lesjoner. Andre tegn på sykdommen inkluderer tilstedeværelsen av visse proteiner i spinalvæske hentet fra en Spinal Tap og en fremkalt potensial test som avslører en bremse i nerve conduction, ifølge Cleveland Clinic.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan de tegn og symptomer på primær progressiv MS forverres over tid og komplikasjoner kan utvikles som et resultat, for eksempel alvorlig depresjon, epilepsi, glemsomhet, seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, muskelkramper og lammelse.

Sekundær progressiv MS & Exercise

Sekundær progressiv MS & Exercise


Multippel sklerose, og MS er en sykdom som negativt påvirker det sentrale nervesystemet i kroppen, i henhold til medisinsk nettsted Medline Plus. Personer med MS som får symptomer som muskelkramper, nummenhet, svakhet i ekstremiteter, vanskeligheter med å gå og tap av finmotorikk. Sekundær progressiv MS er et stadium av sykdommen der symptomene blir nesten konstant, med kun små blundere i alvorlighetsgrad. Uavhengig av sykdommen etappe, utøve innenfor pasientens kapasitet kan bidra til å forbedre sin generelle tilstand.

MS og trening

Forstå at noen med sekundær progressiv MS vil vise symptomer nesten hele tiden, så du bør skreddersy treningsprogrammer til de elementer som hun kan fortsatt oppnå med relativ sikkerhet. Disse aktivitetene kan omfatte turgåing, sykling, yoga, pilates og andre lav effekt former for trening som ikke utgjør en betydelig trussel mot pasientens helse hvis hun opplever en økning i symptomer. Unngå potensielt farlige aktiviteter som svømming, styrketrening, løping og lignende, som en uventet tap av motorisk kontroll under disse aktivitetene kan føre til betydelige skader. Arbeide innenfor pasientens grenser for å utvikle en øvelse tidsplan, planlegging av aktiviteter for dager der hun føler seg vel og unngå trening på dager hvor symptomene er vanligvis dårlig. Sikt på rundt 30 minutter per dag med trening, men ikke bli overrasket hvis omstendighetene gjøre det nummeret umulig å nå på en konsistent basis. Alltid ha en partner på hånden under treningsøktene for å gi et "sikkerhetsnett" i tilfelle symptomer eskalere til et punkt der du fullfører treningsøkten blir vanskelig.

Øvelse Alternatives

Tenk elektronisk muskelstimulering som et alternativ til å utøve for dager når symptomene er for alvorlig til å vurdere konvensjonell trening. Ifølge Dr. Terry Wahls, en lege som lider av MS, kan elektronisk terapi hjelpe pasienter med å finne måter å pleie sine muskler selv mens opplever mer uttalte symptomer. Kjøp en FDA-godkjent elektronisk muskel stimulator online, og knytter den til alle de store muskelgruppene i sving - bryst, rygg, mage, armer og ben. Bruk en lett innstilling før pasienten er vant til "trening", og satse på økter av kort varighet - 10 til 20 minutter på de fleste.

Hva er behandlingen for sekundær progressiv MS?

Hva er behandlingen for sekundær progressiv MS?


Sekundær progressiv MS (SPMS) er en av fire sykdoms kurs i multippel sklerose. Mens kur for MS er fortsatt i horisonten, som i tidlig 2010, godkjent sekundær progressiv MS (SPMS) behandlinger har hatt suksess å bremse utviklingen av uførhet forårsaket av skade på Mylan skjede, beskyttende dekke av nerver.

Interferon

De to typene interferon farmasøytiske behandlinger er beta 1-en (Avonex og Rebif) og beta-1b (Beteseron og Extavia). Avhengig av navnet kjede injeksjoner varierer i frekvens, fra ukentlig til flere ganger i uken, og er selv injisert enten under huden, eller i muskelen.

Glatiramer

Glatimamer (Capaxone) er en daglig egeninjeksjon under huden. Pasienten rapporterer relativt milde bivirkninger, fra et utslett til rødhet og hevelse på injeksjonsstedet.

Mitoksantron

Opprinnelig brukt til å behandle visse kreftformer, mitoksantron (Novantrone) er det eneste stoffet behandling godkjent spesielt for SPMS. Denne behandlingen gis intravenøst ​​(IV) av helsepersonell hjemme eller på et legekontor, en gang hver tredje måned, med en grense på åtte til 12 behandlinger over en to til tre års periode.

Natalizumab

Intravenøst, natalizumab (Tysabri), gis én gang hver fjerde uke. Spesielle forholdsregler er på plass på grunn av mulig dødelig bivirkning av PML: abrain infeksjon. FDA kreves Biogen, skaperen av Tysabri, å innføre et program - siden oppkalt TOUCH - for sikker distribusjon og administrasjon av legemidlet.

Steroider

Når en MS blusse opp, eller forverring, oppstår på grunn av betennelse i nervefibre, er et kortikosteroid behandling ofte foreskrevet for å bidra til å redusere både alvorlighetsgraden av symptomene og hvor lang tid det blusse opp varer. Steroidbehandling i pilleform, for eksempel Prednisolon, er selv administreres hjemme. Mer alvorlige symptomer kan kreve at steroider, slik som Solu-Medrol eller Decadron, administreres intravenøst ​​(IV).

Hvordan Naturligvis Cure Bakteriell vaginose når gravid

Hvordan Naturligvis Cure Bakteriell vaginose når gravid


Innenfor skjeden det finnes gode og dårlige bakterier. Normalt de gode bakteriene (lactobacill) er dominerende og holde den dårlige fra å ta over. Av og til, de dårlige bakteriene overgår det gode og bakteriell vaginose utvikler. Dette kan skje ofte i løpet av svangerskapet. Den nåværende medisinsk behandling etter innebærer antibiotika regime som har blitt ansett som trygge i kliniske studier, ifølge American Academy of Family Physicians. Selv om ikke alltid en kur, kan bakteriell vaginose symptomer også bli behandlet naturlig med følgende metoder.

Hvordan Naturligvis Cure Bakteriell vaginose når gravid

•  Spis 8 gram vanlig yoghurt daglig. Yoghurt hjelper kontrollere bakterier i kroppen, inkludert i skjeden. Sørg for at yoghurt inneholder "acidophilus" eller "levende kulturer" for å være effektive. Unngå yoghurt høy i tilsatt sukker, som sukker kan forverre gjær vekst.

Drikk ren tranebærjuice ofte hele dagen. Friske tyttebær har antibiotiske egenskaper og bekjempe infeksjoner. Se etter 100% tranebærjuice uten tilsatt sukker.

Bratt en tepose i varmt vann i fem minutter. Deretter plasserer den i fryseren for raskt å kjøle seg ned. Når det er kaldt, legg det på de ytre kjønnsorganer for å lindre kløe assosiert med bakteriell vaginose.

Ta en Lactobacillus supplement daglig. Lactobacillus er gode bakterier som bidrar til å regulere de dårlige bakteriene i kroppen. Disse kosttilskudd er tilgjengelig i de fleste apotek, narkotika og varehusene.

Sug sterile gasbind pads i isvann. Vri putene ut og plassere dem på den ytre genital regionen. Dette vil lindre smerte, kløe og ubehag som følger med bakteriell vaginose.

Ta prenatal vitaminer og spise sunn mat for å holde kroppens vitaminer og mineraler i kø. Unngå mat som inneholder mye sukker, for eksempel bearbeidet mat og alkohol, da disse kan utløse et utbrudd eller en bakteriell vaginose infeksjon.

Unngå stramme undertøy og vaske alle undertøy grundig i varmt vann. Løsere undertøy vil bidra til å forhindre smitte fra start. Og, å sørge for at undertøyet er fri for bakterier vil hindre at det sprer seg.

Hint

  • Diskuter alle de ovennevnte tiltak med din gynekolog hvis du er gravid. Bakteriell vaginose under svangerskapet må overvåkes nøye slik at det ikke fører til prematur fødsel.
  • Aldri avbryte en anti-biotiske uten å rådføre deg med lege først.