Digidexo.com

Hvorfor er det viktig å varme opp før du synger?

Hvorfor er det viktig å varme opp før du synger?

Stemmebåndene er tale musklene i halsen, og som alle musklene i kroppen, kan de bli forstuet og anstrengt, under sang. Varmer dem opp med lette øvelser, for eksempel strekke, puste og skalaer, vil slappe av og forberede dem for å synge.

Whole Body Stretch

Stretching kroppen først vil slappe av nakke, rygg og brystmuskulaturen, noe som åpner for bedre pust og pusten kontroll. Begynn med "rag doll." Bøye seg fremover i livet, la armene og hodet henger løst, deretter forsiktig svinge fra side til side som en "filledukke", gjør dette et par ganger. Deretter stå opp høye, armene langs siden, ta et dypt åndedrag som du heve armene over hodet. Reach for taket, deretter sakte puster ut mens bringe armene til sidene.

Lip Roll --- The Buzz

Denne øvelsen varmer lepper og svelg. Pust ut gjennom rynket leppene mens du oppretter en lyd som en motorbåt, gjør det et par ganger. Deretter må du gjøre buzz lysbilde mellom toner. Basen tone, opp en fjerde, og tilbake til basen i C-dur, (gjør-fa-do). Høres ut som "ee" eller "oo". Flytt opp et halvt trinn hver gang til D, G og E. Dette tvinger god pust støtte.

The Fifth Slide Warm-Up Scale

Neste er den femte lysbilde warm-up. Begynn på den femte tonen med stavelsen "wee" og skyv ned til basen, (så-do), i C-dur igjen. Gjenta på de samme toner med "zoo", deretter flytte opp et halvt trinn og gjenta, "wee-zoo." Fortsett å flytte opp i halve trinn.

Fem toneskalaen Warm-Up

Begynn på den femte tone og ned ved trinn til basen: så, fa, mi, re, gjør. Først gjøre stavelsen "na" og deretter "nei", "noh" og "noo" flytte opp et halvt trinn og gjenta skalaen på hver stavelse. Flytt opp et halvt trinn med hver rapport. Følger det med en synkende arpeggio: do, se, mi, gjøre på stavelsen "nah." Gjenta på "nei", "nee", "noh" og "noo", deretter fortsette å gå opp halve trinn og gjenta på hver stavelse igjen.

Oktav Slide Warm-Up

Bruk Buzz og begynne på basen notat; skyv opp en oktav og tilbake ned til basen: gjør, gjør, gjør. Repeat "oo," flytte opp et halvt trinn, gjør buzz, og "oo". Fortsett opp halve trinn. Utført på riktig måte en god oppvarming vil forberede deg for din sang praksis.

Fordeler og konsekvenser

Oppvarming av stemmebåndene forbereder dem for anstrengende aktivitet. Stemmebåndene er som muskler, de trenger blod flyte, avslapping og luft som strømmer glatte over dem, for å forberede dem for sang. Plus, varme-ups trene stemmebåndene og styrke dem for en sterkere stemme. Skade på stemmebåndene som en forstuing eller belastning kan forekomme, noe som kan føre til hevelse og heshet hvis du tvinge dem til å synge før de er varme.