Digidexo.com

Om Irritiable tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom, eller IBS, er en funksjonell tarmsykdom. Det har mange forskjellige symptomer, men det er ikke livstruende. Det er i hovedsak behandlet av kosthold og stressmestring.

Symptomer

De største symptomer, som har en tendens til å forårsake mange av de andre symptomene, er diaré og forstoppelse. Andre symptomer ofte tilstede er oppblåsthet og kramper. Personer med IBS ofte sier de har vondt i magen; Dette er vanligvis et resultat av oppblåsthet og kramper. Kvalme og oppkast noen ganger oppstå med mer alvorlige episoder.

Typer

IBS er vanligvis diagnostisert som en av tre typer: diaré dominerende; forstoppelse-dominerende; eller en av begge.

Behandling

Det er flere legemidler som benyttes for å behandle IBS. Lotronex er ment for å behandle diaré-spesifikke IBS. Anti-depressiva som bruker serotonin reopptakshemmere er populære og ser ut til å fungere godt. Antispasmodics arbeidet med å redusere kramper. Immodium og Lomotil behandler diaré. Smertestillende er noen ganger brukt til å behandle mer alvorlige tilfeller av IBS.

Diet

Kostholdet inneholder lite fett og moderat i protein er lettere for mennesker med IBS å fordøye. Karbohydrater er bra så lenge raffinerte sukkere og sukkeralkoholer er unngått eller minimalisert.
Små, hyppige måltider er lettere å fordøye, noe som reduserer symptomer på IBS.

Advarsel

Hvis du tror du har IBS, ta kontakt med legen din, som andre mer alvorlige forhold, inkludert kreft i eggstokkene, deler mange av de samme symptomene.