Digidexo.com

Origin of Ayurvedisk medisin

Ayurveda, oversatt til norsk betyr "vitenskapen om livet." Ayurveda fokuserer på og er assosiert med filosofien til helhetlig sammenheng mellom sinn, kropp og ånd. Mens det er ansett som et alternativ medisin i Vesten, er ayurvedisk medisin et av de eldste helsesystemer. Det oppsto i India og styres av grunnsetningene og prinsippene som har stått imot utfordringene i moderne tid.

Historie

Ayurvedisk medisin begynte opprinnelig som en muntlig tradisjon. Ayurvedisk medisin ble først dokumentert i de tidligste bøkene av sanskrit litteratur kalles vedaene, skriftsteder som dannet grunnlaget for hinduismen. Den første boken, Rig Veda, inneholder en liste over helbredende planter og beskrivelser av deres bruksområder. En annen bok, Atharva Veda, nevner flere planter og deres terapeutiske bruksområder. De Vedas Skriftene kan spores tilbake til år 1000 f.Kr.

Definitive ayurvediske Tekster

Ayurveda ble utforsket på lengden i tre kollektive skrifter laget separat av tre leger under Indias antikken. "Caraka Samhita" beskrevet i detalj medisinsk praksis som inkluderte beskrivelsen av sykdommen, diagnose og plantene som brukes til behandling gjennom regnskapene til legen heter Caraka. Den neste lege, sushruta tok til etterretning råolje kirurgiske instrumenter laget av objekter i naturen som han brukte til å behandle sine pasienter, slik det er dokumentert i "Sushruta Samhita." Til slutt, "Astangahrdaya" er en annen viktig avhandling om ayurvedisk medisin ført i pennen av Vagbhates.

Prinsipper

Utøverne mener at en balanse mellom de tre energier eller "doshas" fremmer helse og velvære. De anbefaler også at for å oppnå balanse, må det være en harmonisk tilværelse blant disse tre energi styrker, heter vata, pitta og kapha, som kontrollerer bevegelsen, metabolisme og strukturelle sider ved kroppen. Det antas at vata består av luft og eter, eller rom, og styrer muskelbevegelser, pusting, følelser av angst, smerte, nervøsitet og mange andre følelser. Pitta antas å regulere kroppens temperatur, fordøyelse, metabolisme, assimilasjon, ernæring og hud farge, blant annet. Elementene i PITTA er ild og vann. Kapha antas å smøre leddene, hjelp i healing sår og gi stabilitet, energi og handlekraft. Elementene i kapha antas å være jord og vann.

Moderne Practice

Studiet av ayurvedisk medisin blir undervist i India på samme måte hvordan leger i Vesten lære om medisin som en karrierevei. Det omfatter et bredt omfang av spesialiteter, blant dem fruktbarhet, avgiftning, toksikologi og obstetrikk. Selv om det er fortsatt behandlet som et alternativ medisin i USA, har sin følgende vokst jevnt og trutt gjennom årene. Modern-day Ayurveda har blitt et mye større felt av medisinsk studie som strekker seg over kontinenter og språk, hovedsakelig i deler på grunn av ayurvediske bøker som blir oversatt til engelsk.

Ayurvediske behandlinger

Kroppsmassasje brukes til å stimulere riktig blodsirkulasjonen, slippe stress og hjelpe slappe kroppen. Felles salvie brukes til å lindre symptomer i Alzheimer-pasienter, mens kanel og kardemomme er vant til å bidra til å bryte ned polymere makromolekyler ved å stimulere fordøyelsesenzymer i kroppen. Å kurere mage lidelser, øker appetitten og fremme utskillelsen av fordøyelsesenzymer juice, en blanding av ingefær, er lang og svart pepper brukt som en ayurvedisk behandling.