Digidexo.com

Kilder til Omega 3

Kilder til Omega 3


Omega-3 fettsyrer er flerumettet fett (fett som er bedre for deg enn mettet og trans fett) som har sunne fordeler for våre sinn og kropp. De viktigste typer omega-3 fettsyrer er ALA, DHA og EPA, og den grunnleggende anbefalt dose er 2 g om dagen.

Fordeler

Omega-3 fettsyrer er vant til å kjempe en rekke sykdommer. Noen fordeler av omega-3 fettsyrer omfatter hjelpe beskytte kroppen mot kreft, slag, leddgikt og til og med hjertesvikt. I tillegg til å ta et supplement, som fiskeolje, det er matvarer du kan spise for å få fordelene av omega-3 fettsyrer.

Fisk

Det beste stedet å få essensielle omega-3 fettsyrer er gjennom inntak av fisk. Fisken som inneholder de fleste fordelene er makrell, laks, sild, sardiner og ansjos. Du kan også få noen fettsyrer fra tunfisk, men ikke så mye. Fisk inneholder både DHA og EPA.

Kjøtt

Grass-matet biff og lam er anstendig kilder til omega-3 fettsyrer. Kylling kan også inneholde omega-3 hvis de er lei linfrø sammen med sine vanlige fôr. Linfrø er andre bare fisk i å ha den høyeste mengden av fettsyrer. Linfrøolje kan brukes som et supplement for å få din daglige mengden av dette gunstig fett.

Dairy

Melk og ost fra gress-matet kuer er kilder til ALA fettsyrer. Kyrne får sine fettsyrer fra maten de spiser, som deretter absorbert inn i deres kjøtt, som vi spiser.

Andre kilder

Egg bære ALA fettsyrer, mer hvis kyllingen er lei gress og insekter i stedet for korn. Du kan også få fettsyrer fra brunalger, valnøtter og acai frukt.