Digidexo.com

Øvelse for MS-pasienter

Multippel sklerose (MS) angriper i hjernen og ryggmargen. Selv om MS er forskjellig for alle, symptomer inkluderer problemer med balanse, nummenhet og koordinasjon. Som sykdom skader nervene i hjernen og ryggmargen, vil forskjellige deler av kroppen din bli påvirket som det skrider frem. Du kan imidlertid ta visse skritt, inkludert trening, for å bremse utviklingen av sykdommen.

Fordeler

Ifølge National MS Society, en studie utført i 1996 av Universitetet i Utah viste at trening har en gunstig effekt på de med sykdommen. I studien, pasienter med MS deltok i et program som fokuserer på aerob trening. Foruten de vanlige fordelene man oppnår fra regelmessig mosjon, viste folk i studien også bedre urin og tarm funksjon, mindre depresjon og bedre styrke i musklene sykdommen gradvis bryter ned.

Program

Det er viktig å finne riktig program som vil hjelpe deg med dine symptomer og er trygg. Ulike mennesker med MS har ulike muligheter og begrensninger avhengig av hvilken del av kroppen påvirkes. Arbeide med en fysioterapeut eller lege for å utvikle en rutine er en god idé å sørge for at du faktisk ikke å gjøre symptomene verre. De fleste rutiner vil inneholde noen kardiovaskulær trening som løping eller sykling og lett trening for å holde muskeldefinisjon og tone.

Risiko / advarsler

Personer med MS som er inaktive har en tendens til å oppleve en progresjon i symptomene raskere enn de som er aktive, ifølge National MS Society. De vil oppleve en større risiko for beinbrudd, pusteproblemer og muskelatrofi. Mens trening er viktig, må mennesker med MS være forsiktig med å bli overopphetet, så planlegger trening på dager som er veldig varme og direkte sollys vil holde dem friske og trygge mens du trener.